Preotul Dan Cismaș, despărțire în lacrimi de credincioșii din Parohia Maieru I (FOTO-VIDEO)

Holistic

Preotul ortodox Dan Cismaș de la Parohia Maieru I s-a despărțit duminică, 17 martie 2019, de credincioșii din comună după cinci ani și jumătate de slujire.

În tot acest timp, el a reușit împreună cu autoritățile locale și credincioși, să deschidă un centru cultural catehetic, o grădiniță cu program prelungit, un centru pentru vârstnici și o capelă mortuară. De asemenea, el a organizat numeroase activități pentru copii și tineri, conferințe și pelerinaje.

În predica de duminică 17 martie 2019 în care și-a luat rămas bun de la credincioși, Dan Cismaș a trecut în revistă o parte din ce a făcut la Maieru:

Bun rămas, dragii mei!

Publiée par Dan Cismas sur Dimanche 17 mars 2019

Într-o galerie foto realizată de Daniel Visilca la ultima liturghie săvârșită de preotul Cismaș la Maieru în data de 17 martie 2019 se vede cum oamenii au plâns la momentul despărțirii.

Ultima Liturghie săvârșită de Părintele Dan în calitate de Preot Paroh la Maieru.

Publiée par Daniel Vasilca sur Dimanche 17 mars 2019

Iată și biografia preotului care va sluji, de acum, într-o biserică din Cluj-Napoca, potrivit unor informații postate pe Facebook.

Foto credit: Daniel Vasilca

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Ion Diacul

  Daca i-a iubit atât de mult pe maiereni de ce ii părăsește și pleacă la Cluj?Teatru scăldat în lacrimi.Cu oile ce face? Nu le poate lua cu el la Cluj.Un oportunist de carieră.

  (11)
  • Zorro

   Pai trebuie sa plece ca sa prinda Vasale loc!!! C care Vasale??? Vasalica cu ciupica!!!! Primaru’

   (5)
 2. Marius Conon

  În perioada referendumului pentru familia tradițională, din octombrie 2018, a fost unul dintre cei mai vocali activiști locali care, rămași fără argumente, manipulau nazistofelic interneții cu discursuri vadimiste și sub deviza paznicilor de lagăr „Dacă nu o fac eu, o fac alții”. O fobie care i-a pus în discuție iubirea aproapelui și l-a afurisit strâmtorându-i, pentru totdeauna, haina preoțească de care s-ar putea liniștit lipsi.

  (8)
  • Implicarea în politică a pr. Cișmaș

   Să nu mai vorbim de implicarea în politică a preotului Cișmaș de la Maieru.În RĂSUNETUL DE BISTRIȚA din data de 10.09.2014, la articolul ECHIPA PSD SE ÎNTĂREȘTE LA MAIERU!VASILE BORȘ, VICEPRIMARUL VASILE DEAC ȘI CONSILIERI LOCALI, ALĂTURI DE STAFF-UL PSD, preotul apare alături de Radu Moldovan la șantierul casei parohiale de la Maieru , la publicitate electorală in campania prezidențială.
   A fost prezent în reverendă și la căminul cultural din Maieru când R.Moldovan și-a făcut propagandă electorală(vezi poza timponline bn-publicitate electorală).

   (2)
 3. Coțobre L.

  Tot mai adesea, preoția nu-i o chemare ci o carieră.
  Ai un serviciu, te tragi la oraș, domnia-i mai mare, coana preoteasă mai mulțămită, copiii la școli, iar noi prestăm.
  Doamne iartă-ne !

  (4)
 4. Mişu Clopotaru

  Lacrimi de crocodil,daca i-ai iubit asa de mult pe enoriasi de ce nu ai stat acolo?!…aaa,Maieru nu e Cluj

  (5)
 5. Vizitator Cluj-Napoca

  De urmărit dacă fratele Vasilică, primașul, se prezintă la examenul de capacitate preoțească de la sfârșitul lunii acesteia (sau poate îl are).
  Apoi se aplică aceeași strategie ca și atunci când a venit d-l Cismaș de s-a mai prelungit cu o lună examenul, când s-au aplicat criteriile ca pt. o parohie de gradul II.
  Același lucru s-a întâmplat și cu parohia de la Cluj unde a „reușit” Cismașul, prelungindu-se concursul până a ieșit bine pt. el.
  Simon Magul în piele și oase! De aici „simonia”
  Rușinică tuturor implicați în aceste concursuri cu dedicație!

  (6)
 6. Scarbit de BOR

  A fost nevoie ca acest preot sa se prezinte la concurs?
  Se stia de luni de zile ca in momentul in care il pensioneaza pe pr. Raus va fi numit el.In mitropolia Clujului se stie dinainte cine va castiga concursul.Ucenicul lui Andreicut, absolvent de teologie la Alba( facultate de mana a doua) a pastorit cel mai putin Maieru.El care le zicea ca va sta si la pensie acolo.

  (7)
 7. "Corectitudine" in Mitropolia Cluj

  Ma gandesc ca, spre deosebire de 2013, cand candida pentru parohia Maieru, acum a avut dosarul de numire in regula.Din cate stiu trebuie sa contina printre altele si certificatul de casatorie.Actele s-au depus in mai 2013, iar el s-a casatorit in iulie 2013.

  (6)
 8. Supunere totala a preotilor fata de ierarhii BOR

  Surprinzator pentru parohia din Cluj „Sfintii Petru si Pavel” nu au fost cereri, drept pentru care au fost nevoiti sa prelungeasca depunerea dosarelor cu inca o luna.Sunt zeci de candidati pentru parohiile de a II-a sau a III-a de la tara, iar pentru Cluj nu.Imi spunea un preot ca nu indrazneste sa-si depuna dosar, deoarece ii este destinata lui Cismasu.Daca incerca, era probabil si mutat disciplinar sau nu mai reusea sa se muta din parohia lui mica niciodata.

  (4)
 9. Pensionare discretionara in Mitropolia Clujului

  Maierenii se asteptau sa se vacanteze parohia Maieru II.Preotul Lapuste are varsta de pensionare de 65 de ani si legea pensionarii bugetarilor ar trebui sa se aplice si in BOR, respectiv Mitropolia Clujului.Dar iarasi, asemeni concursurilor de ocupare a parohiilor vacante, se procedeaza si cu pensionarile.Drept urmare, pr. Raus avea 71 ani.In functie de ce avantaje ofera mitropoliei.

  (4)
 10. vizitator năsăud

  Să vezi „bătălie” pt. postul de voievod al Năsăudului! Că şi d-lui îndeplineşte de mult vârsta pensionării.
  Vorba vine, că şi aici se vor aplica mai abitir regulile lui Simon Magul (ale „simoniei”)!?
  Doar avem nepoţi în zonă!
  În orice caz chiar că aici, adică BOR, funcţionează regulile „statului paralel”.
  Nu mişcă nimeni în front, deoarece poţi fi acuzat că încalci „ascultarea”.

  (4)
 11. Voievodul Dâmbu al Năsăudului?

  Să înțelegem că voievodul Năsăudului este protopopul Dâmbu?Și el face 68 anul ăsta, doar că el este intermediarul favorurilor dintre mitropolie și preoții din protopopiatul Năsăud.De altfel favorurile trebuie să fie și către protopopiat, altfel intri în dizgrația lui și pleci.

  (4)
 12. Radu Mares

  Puteti scrie orice va trece prin minte,dar acest preot f tanar a demonstrat ca este o mare valoare.In 6 ani a facut lucruri minunate la Maieru.Cat altii intr-o viata. Numirea lui la cea mai mare biserica in constructie din Cluj ,este un act de mare responsabilitate si curaj!Succes,tinere Parinte!

  (-8)
  • despre ce vorbim????

   lasa domnule cu valoare,daca el s-a prezentat la examen si a citit de pe panou….foarte destept…ce sa zic…valoare ca a dat primaria bani ca s-a implicat politic..din cati bani i-a dat, ghici cati a investit si pt el…:)))

   (4)
 13. Statornic preotul Cișmaș

  Măierenii au fost loviți dur de tot in orgoliu.Să stai doar 5 ani și să-i lași baltă…..

  N-au fost obișnuiți cu așa ceva.Dacă pentru a putea candida la un post de oraș ar fi avut
  nevoie doar de 2 ani vechime, pleca după 2 ani.Mare atașament vizavi de ei.

  (2)
 14. Alex

  Mă, voi ăștia mântuiți de sectele ”Made in U.S.A.”, demonstrați aici, încăodată, că degeaba vă plimbați cu Biblia sub braț toată ziua, dacă milă, toleranță și dragoste nu aveți în suflete.

  (-1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.