Câţi profesori de gimnaziu din județ predau alte discipline decât cele de pe diplomă

Ponderea profesorilor de gimnaziu care predau alte discipline decât cele de pe diplomă este mare, arată un studiu realizat de Casa Corpului Didactic Bistrița-Năsăud la cererea Ministerului Educației Naționale. Mai mult de jumătate dintre profesori vin în fața elevilor să predea materii pe care efectiv nu le-au studiat în facultate.

”La solicitarea Ministerului Educației, am făcut o situație în ceea ce privește repartiția de ore și am constatat că 60% dintre cadrele didactice de la ciclul gimnazial nu predau doar disciplina pe care o au pe diplomă. Am luat repartiția de ore de la Iuliana Chilom (inspectorul de resurse umane -n.r.) și am făcut noi această selecție, să vedem, spre exemplu, câți profesori de matematică predau altceva, motiv pentru care, din toamnă, pe profesorii care predau de exemplu muzică și desen în completare, îi vom ruga să participe la curs de formare pentru muzică și desen dacă tot predau aceste discipline. Împreună cu inspectorii au stabilit și echipele de metodiști care să susțină aceste programe”, a spus Ioan Ioja, directorul Casei Corpului Didactic Bistrița, la o ședință cu directorii de școli din județ.

În vacanța de vară, CCD va organiza cursuri pentru profesori, atât pentru titularizare, cât și de formare continuă. Oferta de cursuri a CCD o puteți vizualiza aici.

Foto: arhivă

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.