Polițiștii rutieri, la vânătoare de vitezomani cu pistolul radar. Cu cât rula un şofer prin Podirei (VIDEO)

Holistic

Polițiștii rutieri bistrițeni au desfășurat astăzi o acțiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, prin depistarea și sancționarea celor care conduc autovehicule cu viteză peste limita legală. Cu acest prilej, au depistat la Podirei un şofer care rula cu 125 de km/h. 

Poliția Rutieră a scos radarele în trafic, inclusiv ”pistolul” dotat cu cameră video HD, care poate detecta de la peste 1.000 de metri viteza de deplasare a maşinii.

Aparatul de radar mobil tip pistol are un laser integrat şi o cameră video digitală de înaltă fidelitate, adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale şoferilor. Radarul măsoară viteza maşinii cu ajutorul undei laser, care nu necesită mai mult de 0,33 secunde pentru a stabili viteza, timp mult prea scurt pentru ca şoferul să poată reacţiona la orice semnal sonor scos de aparatele de detecţie radar.

Raimond Petruț

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Ghiocel

  Bravoooo toata mass-media din BN. Ati ajuns sa va scrie stirile politia. Platesc bine?
  Sau va iarta daca va prind cand stau la panda in boscheti langa 3 case rasfirate in camp numite localitate?

  (0)
 2. Blind Guardian

  Foarte bine. Puneți limitare de viteză de 30km/h în toate localitățile și 60 km în afară. Investiți în radare mai multe. Investiți în mașini de poliție cu radar mai multe. Doamne ferește să investiți în centuri ocolitoare. Doamne ferește să vă treacă prin cap să investiți în autostrăzi. Doamne ferește să va pierdeți timpul gândindu-vă la variante de creștere a portanței, cum ar fi amenajarea unei benzi reversibile sau mărirea vitezei pe sectoarele libere. Nu cumva să faceți așa ceva. Mai bine băgați cât mai multe limitări, linii continue lungi în plin câmp, transformați locurilor de pândă în posturi permanente 24/7, măriți amenzile, împușcați nenorociții care circulă cu 62 km/h în Podirei!

  (0)
 3. cetatean

  Sa fim bine intelesi doar atit poate politia rutiera bistriteana nu s a schimbat nimic in mentalitate si in conduita conducatorilor militienilor toata infrastuctura este depasita toate sem alizarile rutiere sunt sub orce critica dar in schimb noi avem pistol radar bravo, inca se circula cu caruta pe DN despre ce vorbim

  (0)
  • Rbinul

   Asa-i peste tot in tara cetatene! Inca aici stau in msini inscriptionate dar sa-i vezi prin sud cum stau in Dacii 1300 sau Cielo si mai stau si la limite de viteza de 30 km/h! Pe Valea Oltului au facut in unele zone trei benzi si ce sa vezi? Limita de 70 km/h!

   (0)
 4. Sorin

  Bai jigodiilor de milițieni! Căruțele de pe drum european nici nu le vedeti, nici nu le aveti grija. Tractoarele si utilajele agricole nesemnalizate si fara drept de circulație? Animalele?

  (0)
 5. cc

  Comparați statistica intervalelor orare în care Poliția Rutieră desfăşoară în mod normal operațiunile radar (cu # de efective alocate) şi statistica cu accidentele de tip coliziune autovehicul pe intervale orare.
  Nu ar fi de mirare că operațiunile de tip dat de amenzi organizat să aibă zero impact preventiv din simplul fapt:
  1. Prezența nu e disuazivă ( ore total inapropiate – se vede în videoclip) dar e o ipoteză ce trebuie verificată.
  2. Dispozitivele în teren au misiunea de a colecta bani la buget şi nu creşterea siguranței rutiere neapărat.
  La nivel de fluiditate a circulației alegerea punctelor de control a traficului este de asemeni chestionabilă.
  La ora operațiunilor e nevoie de polițişti care să facă ordine în traficul rutier din Beclean sau de echipaje la pândă pentru amenzi la Podirei?
  Panem et circenses.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.