Poliţiştii reţinuţi de DNA, salarii de bugetari, averi de moşieri: terenuri, vile, maşini, case de vacanţă

Holistic
Cei trei poliţişti bistriţeni reţinuţi de procurorii DNA într-un dosar în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie sunt căsătoriţi cu bugetare, notează în declaraţiile de avere că nu au alte venituri în afară de salarii şi, cu toate acestea, deţin numeroase proprietăţi, vile, case de vacanţă şi maşini scumpe.

Comisarul şef Ioan Ovidiu Mureşan, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, deţine, potrivit propriei sale declaraţii de avere, un teren intravilan de trei sute de metri la Bistriţa, obţinuţi prin donaţie, fără să menţioneze cine e donatorul, şi o casă de 280 de metri pătraţi.

ipj ioan ovidiu muresan Casa Muresan 1 casa Muresan 2 casa Muresan 3

Împreună cu soţia, funcţionar public în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, el are trei maşini: BMW 320 an de fabricaţie 2008, BMW X3 an de fabricaţie 2011 şi Toyota RAV 4, an de fabricaţie 1996.

Ioan Ovidiu Mureşan menţionează, în declaraţia de avere, că s-a împrumutat de la o bancă în 2011 cu suma de 87.000 de lei pe care trebuie să o ramburseze până în 2018. În 2013, comisarul şef Ioan Ovidiu Mureşan a avut un venit de 79.934 lei, iar soţia sa 63.903 lei, ceea ce echivalează cu circa 12.000 de lei lunar.

Comisarul şef Leon Anton Cloşcă, şeful Poliţiei Năsăud, deţine potrivit propriei declaraţii de avere, două suprafeţe de teren intravilan, una de 7000 de metri pătraţi în comuna Dumitra, şi alta 1200 de metri pătraţi în comuna Ilva Mică. De asemenea, el mai are şi un teren agricol de 7200 de metri pătraţi în satul Tărpiu.

Leon Anton Cloşcă e proprietarul a trei case dintre care două sunt în comuna Salva: de 81, respectiv 110 metri pătraţi, şi una în comuna Ilva Mică având suprafaţa de 115 metri pătraţi, cumpărată chiar în cursul acestui an.

Şeful Poliţiei Năsăud are două maşini: VW Passat, an de fabricaţie 2003, şi Opel Frontera din 1994.

Familia Cloşcă a luat patru împrumuturi din bănci. În 2008, a contractat un credit de 45.000 de franci elveţieni, iar în 2014 a luat trei credite în lei în valoare totală de 258.400 de lei pe care trebuie să le ramburseze până în 2044.

Şeful Poliţiei Năsăud a câştigat, în 2013, suma de 50.593 lei din salariu, iar soţia sa, angajată a Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, suma de 31.742 lei.

Comisarul şef Roberto Hasnăş, şeful Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud, deţine, potrivit declaraţiei de avere a soţiei sale, un teren agricol de 1,3 hectare în comuna Livezile, două suprafeţe de teren extravilan de 0,20 ha pe Drumul Sigmirului – o zonă rezidenţială a Bistriţei – respective 0,06 ha în zona de agrement de la Piatra Fântânele unde are şi o casă de vacanţă de 100 de metri pătraţi. De asemenea, el mai deţine şi un teren intravilan la Bistriţa în suprafaţă de 0,10 hectare pe strada Cascadei unde şi-a construit, de altfel, şi o casă ce se întinde pe 200 de metri pătraţi.

Roberto Hasnas casa Hasnas 2 casa hasnas 3 casa Hasnas 4

Împreună cu soţia sa, şef serviciu în cadrul  Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Roberto Hasnăş are în proprietate două maşini: Renault Velsatis din 2003 şi Mercedes Benz din 2008.

De asemenea, familia Hasnăş a reuşit să facă şi economii, respectiv 12.600 de euro depuşi într-o bancă. La capitolul datorii, comisarul şef notează că s-a împrumutat în 2009 cu 32.860 de lei de la o bancă, iar în 2012 cu 50.000 de lei de la alta. În 2013, Roberto Hasnăş a avut venituri numai din salariu, în total 80.734 de lei, iar soţia sa, de asemenea, veniturile ei fiind de 39.058 de lei.

Bugetul familiei s-a completat cu suma de 4698 de lei, indemnizaţie pe care Roberto Hasnăş a primit-o ca membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistriţa-Năsăud, organism din care face parte începând cu anul 2012.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. zorro

  CULMEA ipocriziei la Roberto – iei bani imprumut din banca, ca sa faci depozit la alta banca si sa traiesti din dobanda incasata? :))) (sau platita?)

  (0)
 2. raul adrian

  unii asa sint. asta e viata….tic-tac-ul bate si ptr. ei. acum a sunat ….asta e. dl. Zorro in legatura cu ceea ce ati remarcat dvs. asta e o strategie ,pe care cu rusine o spun , o aplic si eu. nu pot sa spun mai multe ca nu e posibli. dar iti spun ca asa e peste tot…..! o sa vezi imprumuturi dar si depozite. si la Patriciu (saracu de el) , era la fel. si la recentul Tarita. sper sa va dati seama de ce este asa.

  (0)
  • zorro

   dle Raul, Patriciu si Tarita n-au murit, ei se transforma! :))) Daca ei stiau mai multe, la nivelul lor…, si s-au „omorat” ca sa poata trai linistiti pana la adancile lor batraneti? Patriciu urma sa intre in puscarie peste 2 saptamani dupa ce a murit! :)))
   Astia locali nu au acces la asemenea informatii, altfel trageau si ei pe marginitza! :)))

   (0)
 3. Dan Sehasan

  Da’de s-a trezi şi poporul nost!
  Trebuie să realizăm odată şi odată că toate actele de corupţie, ori de unde ar veni ele, sunt atentate la buzunarele noastre, că din aceste acte multiplicate la scară naţională, dar reduse cu pâna la 50%, s-ar putea plăti cu totul alte salarii în învăţământ şi sănătate, de exemplu.
  Militez pentru adoptarea cât mai rapidă a legii Macovei, aprobată în Parlamentul European, cea prin care se poate face confiscare extinsă pentru actele de corupţie, astfel încât făptuitorii să nu-şi poată transfera furăciunile pe numele apropiaţilor.

  (0)
 4. HALT REcidivisT

  MAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA….NU MI-AM INCHIPUIT CA ASTIA POT FURA ASA DE MULT….caut sponsori pentru deportarea romaniei in CONGO

  (0)
 5. negruseri ioana

  prea tarziu ne trezim dar,exista si alte domenii in care ar trebui sa cautati, paduri,retrocedari,iar la toti cei ce au averi fara justificare sa fie luate, nu se poate oameni pusi pe functii in care am avut incredere sa procedeze asa si sunt foarte multi vorba romanului adevarat „cautati si veti gasi DNA

  (0)
 6. FACATORIE A PNL-ului

  cred ca e o mascarada a PNL…ce se pregateste de guvernare prin care incearca sa de-a jos ce e stricat in PSD astfel incat noii pusi in functii sa vada cum se fac AFACERI!!!!!!

  (0)
 7. Fane

  D-NA Sabau ce case ieșite din comun vedeți? Vine un amarat din Spania după 5 ani și își ridica una ca și astea dar ei cu salarii mari și credibilitatea pe care o aveau luau oricând un împrumut bancar de 50000 euro, ca nu costa mai mult, sa-si facă ce ați arătat. Astea sunt fix albina, hainei cu sumele din conturi….

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.