Polițiștii din Bistrița, discuții cu cetățenii în zone aglomerate, dar și pe stradă. Ce le spun

Holistic

Constant, polițiștii din Bistrița cu sprijinul elevilor școlilor de agenți de poliție, aflați în stagiul de practică la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud sunt prezenți în rândul cetățenilor în zone aglomerate, instituții publice, gări, stații de autobuz sau pe stradă pentru a discuta cu preponderență cu vârstnici despre situații concrete în care pot să cadă victime ale unor persoane sau grupuri de persoane necunoscute și să fie cu bună știință deposedați de sume importante de bani.

Din discuțiile de grup sau individuale, polițiștii au aflat faptul că, în general lumea cunoaște metoda de operare ”accidentul”, dar că sunt tentați să reacționeze emoțional și spontan în urma unui apel primit în miez de noapte, sau în regim de urgență. Cu această ocazie au fost distribuite 300 de materiale informative și au fost expuse în instituții publice, stații de autobuz, farmacii, alte zone de interes public, 50 de afișe cu recomandări preventive, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

   

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză Și Prevenire a Criminalității vă recomandă să aveți în vedere următoarele aspecte:

– Escrocii vă pot aborda pe stradă, în casă, dar mai ales la telefonul mobil sau fix

– Au în vedere persoane în vârstă, care au copii sau membri ai familiei aflați departe de casă, sau plecați în străinătate

– Își atribuie calități false, gen polițist, procuror, avocat, sau chiar victimă

– Aceștia vă propun o înțelegere telefonică: în schimbul unei sume de bani pe care să o predați unei persoane care apare trimisă la ușa dumneavoastră să se rezolve o situație de criză (împăcarea victimei cu autorul accidentului, sau pentru plata unor cheltuieli urgente)

– Fiți precauți în astfel de situații și descurajați persoana care vă apelează. Solicitați-i un răgaz pentru a lua legătura cu membrul familiei în numele căruia sună.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

 1. de ce nu merg in INCHISORI?

  sa merga in inchisori si sa faca ACOLO INSTRUIRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  (e ca si cum vin ecologistii si-mi spune….sa nu cumperi salam din ala ca a bagat in el sare si oase tocate!!!!!!…..si nu au curaj sa mearga la fabrica de salamuri sa o inchida!!!!)

  (5)
 2. gica valuta

  Sa mearga politia in decebal la camatari si bisnitarii de valuta si sa le spuna ca nu este legal si frumos ce fac, daca ei nu-i pot combate. In tara vedem cum sunt arestati iar la noi n-au nici o treaba.

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.