Polițiștii au dat amenzi pentru transport ilegal de lemn și au confiscat o autoutilitară

Merigo

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, împreună cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Tihuța Colibița, au acționat pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice pe raza de competență.

În urma acțiunii au depistat în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat din Mureșenii Bârgăului, care transporta cantitatea de 11,25 mc de material lemnos, fără documente legale de însoțire.

Astfel, polițiștii au aplicat sancțiune contravențională, conform Legii 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 3.000 lei.

De asemenea a fost luată măsura confiscării materialului lemnos, în valoare de 1.540 lei și a autoutilitarei, folosită pentru săvârșirea contravenției, informează IPJ Bistrița-Năsăud

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat în trafic un bărbat de 32 ani din Beclean, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 17, prin localitatea Uriu, cu care transporta cantitatea de 9,7 mc de material lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că pentru cantitatea de 4,7 mc de material lemnos nu deține documente legale de însoțire.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 3.000 lei, iar cantitatea de 4,7 mc de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale în domeniul comerțului. Cu ocazia controalelor și verificărilor de specialitate efectuate la unități comerciale de pe raza municipiului Bistrița, au fost constatate și aplicate 5 sancțiuni contravenționale, conform Legii 12/1990- privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, în valoare totală de 20 000 lei. Totodată, a fost confiscat numerar în sumă de 100 lei.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. GĂBRIŞ

    Dar cum dracu se face că pe cei ce fură angro pădurile şi lemnul ţării,care ia calea străinătăţii, nu-i prinde nimeni??. Prind aşa câte un ciofligar ca să justifice câte ceva.Vai de ea ţară.

    (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.