Polițiștii au dat amenzi de 200.000 de lei. 29 de șoferi au rămas fără permis. Autoutilitară confiscată

La data de 15 iulie, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au identificat în trafic un tânăr de 28 ani din Tiha Bârgăului, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 12 mc de material lemnos, fără a deține documente legale de transport. Tânărul a fost sancționat contravențional, conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 5.000 de lei. De asemenea a fost dispusă confiscarea materialului lemnos și a autoutilitarei în cauză, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

La aceeași dată, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au depistat în trafic un alt tânăr, de 29 ani din Mica, județul Cluj, în timp ce transporta cu o autoutilitară, pe DJ 170, prin Reteag, cantitatea de 3,5 mc de material lemnos, fără a avea documente legale.

Tânărul a fost sancționat contravențional, iar materialul lemnos în valoare de 630 lei a fost ridicat în vederea confiscării.

29 de permise de conducere reținute și sancțiuni contravenționale de peste 200.000 lei

În perioada 14-16 iulie, la nivel județean, polițiștii bistrițeni au acționat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din județ şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Cu această ocazie, au fost aplicate 700 de sancţiuni contravenționale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de peste 200.000 lei.

Față de 29 de conducători auto, polițiștii au luat măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

 

Controale la unități comerciale, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

În 16 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale pe raza municipiului Bistrița.

În urma verificărilor și controalelor de specialitate efectuate la unități comerciale, polițiștii au constatat și aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9200 lei, din care 3 conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, și 2 prevăzute de Legea cu nr. 145/2014, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol. Totodată, a fost confiscat numerar în sumă de 120 lei.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.