”Un plen de pomină”. Daniel Suciu: Este un fals

Holistic

Opoziția susţine că Liviu Dragnea şi Florin Iordache sunt revocaţi din funcţiile deţinute în conducerea Camerei Deputaţilor, urmând votul final pentru proiectele privind revocarea lor din funcţie. În schimb, deputatul social-democrat Florin Iordache susţine că schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor se poate face doar la solicitarea liderului de grup.

Scandalul în Cameră a început după ce Raluca Turcan a propus în plen, revocarea din funcţia de preşedinte al Camerei a lui Liviu Dragnea, dar şi revocarea lui Florin Iordache din funcţia de vicepreşedinte. Şedinţa a fost condusă de către social-democratul Florin Iordache, acesta anunţând că nu va supune la vot cele două solicitări, motivând că sunt ”neregulamentare”. Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost declarată suspendată, însă, în pofida acestui fapt, deputaţii nu au părăsit sala de plen. Iordache a refuzat constant introducerea acestui punct pe ordinea de zi. De asemenea, de la tribună, mai mulţi parlamentari ai opoziţiei au criticat atitudinea reprezentanţilor PSD.

Votul s-a dat după ce vicepreşedintele liberal al Camerei Deputaţilor, Marilen Pirtea, a preluat conducerea şedinţei.

”Chiar îmi doream să ajungem la vot final ca să dovedim că această marotă, ”că aţi pierdut majoritatea”, nu stă în picioare. Dacă au ajuns trei grupuri parlamentare să vină cu microfoanele de acasă, cu boxe, să-şi facă şedinţă paralelă în plen ca să schimbe, total împotriva Constituţiei şi Regulamentului, doi oameni din nişte funcţii, îmi dau seama căt de jos a ajuns, din păcate, dezbaterea parlamentară. Nu neg dreptul oricărui partid de a se manifesta cum crede de cuviinţă. Din păcate, nu pot să intervin atunci când nişte grupuri parlamentare vor să se facă de râs într-un asemenea hal. Au încercat, s-au luptat cu tot ce au putut: legal, ilegal, regulamentar, neregulamentar şi cu situaţii de altă natură, dar nu le-a ieşit. Sunt curios ce urmează. Din câte am înţeles, au declarat foarte voioşi că suntem în situaţia de a nu avea preşedinte la Cameră, de a nu avea vicepreşedinte. Este un fals. Un plen de pomină”, a declarat liderul parlamentarilor PSD din Camera Deputaților, Daniel Suciu, potrivit Agerpres.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. veveritz

  Suciu se va suci si el cand va veni timpul. Este doar o chestie de timp. Fiti pe faza cand sucila va bate pe la usi si altii din acelasi aluat il vor primi cu drag. Mari c.e sunteti cu totii !

  (0)
 2. Cititor

  Si totusi,domnule Suciu,de ce nu il schimbati chiar voi pesedeii pe condamnat din fruntea Camerei Deputatilor?E din ce in ce mai penibil si jalnic.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.