Plantele și animalele din Parcul Municipal, în pericol. Ce arbori ocrotește administrația

Holistic

În Parcul Municipal din Bistrița a fost dat cu otravă, iar acest lucru duce la distrugerea ecosistemului din această zonă, atrage atenția biologul Ciprian Samoilă de la Asociația Harta Verde România.

”Administrația publică locală în antiteză. Pe panourile din parc ne cere să ocrotim plantele și animalele pentru că ele ne fac viața mai frumoasă. Tot în parc, recent, dar fenomenul se întâmplă în mod regulat, găsesc un alt panou pe care scrie OTRAVĂ, cu semnul distinct craniul și oasele încrucișate și aflăm că s-a împrăștiat cu insecticid (solfac). Acesta omoară nu numai insecte, dar și centipede, milipede și alte artropode. Astfel, aș dori să înțeleg care e strategia PMB. Ocrotim sau omorâm plantele și animalele?!”, a scris pe Facebook biologul Ciprian Samoilă.

Tot aici el a notat: ”Opt stejari seculari nativi din Schulerward au căzut la datorie pe motiv că reprezintă un pericol pentru oameni, în timp ce un arbore străin, Liriodendron tulipifera (arbore lalea) de pe meleaguri americane, cu un trunchi despicat, cu o scorbură de circa 1 m și ramuri grele uscate, stă bine mersi în picioare și “veghează” asupra părinților cu copii ce se relaxează sub și lângă el. Arborele e considerat ocrotit de către autoritățile locale”

  

Sursa foto: Facebook 

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Vine Crețu...

  Vine Crețu, seamănă panică,
  Bărbierește lumea botanică,
  Taie panglici, retează burice
  Țaca-țac, parcă joacă popice.
  Sprinten ca cucu la sânziene,
  Spurcă și parcuri și arteziene,
  Poartă secera, saltă ciocanul,
  Alungă din cetate dușmanul.
  Pune pârtii pe dealul de tină,
  Duce ninsoarea peste colină,
  Trage cu tunu, bate-n covată:
  – Unde-s nămeții de altădată?
  Copil teribil cu farse ghidușe
  Plantează prin ringuri țepușe
  Și-n inima urbei, marele cort.
  Astfel, Bălane, veacul e mort,
  Iar dacă vede că tu nu judeci,
  Ovi suflă potcoave de pureci
  Și scoate podul acva-prostirii,
  Precum purcelul răspovestirii
  Crescut cu lapte, coji și tărâțe,
  Montează singur opt veverițe
  Aplaudat de… preaprefăcuții
  Care plimbă la Bistrița struții.

  (0)
 2. Balan Marius -ecologist PV

  Cred ca noi gresim profund scutind nepermis de mult pe aceste vietuitoare care alcatuiesc administratia bistriteana . Estia trebuie urmariti si actionat cu legea-n mana la fiecare gresala. Asa cum este VeoricaDancila si guvernul ei tot asa de tampitei sunt si cei ce conduc orasul. Numai nu le iese aproape nimic de multa vreme.

  (0)
  • Rabinul

   D-le Balan intr-un comentariu de acum cateva zile in care iti spuneam de acei copaci taiati din padurea Schuleward imi cereai sa-ti aduc dovezi. Uite ca iti sunt aduse de altii. Si ca sa vezi ca nu sunt indiferent la ceea ce inseamna natura te informez ca ieri am mers impreuna cu cele doua fete ale mele in padurea de langa drumul care merge inspre Nasaud si este macel! Zeci de copaci taiati! Si nimeni nu stie si nici nu a vazut nimic!

   (0)
 3. anemarie

  este inadmisibil sa se ierbicideze… , OTRAVA!!!!!, daca te prinde in Germania ca numai ai dat pe niste buruieni pe trotuarul tau , aleea ta din curtea ta personala , esti amendat !!!!!ati auzit amendat!!!!si voi la Bistrita cei din conducerea Primariei , cei care au dat OK -ul acestei imprastieri de otrava ce FACETI?????, se joaca copiii pe iarba , otrava pe iarba si ?????se plimba oamenii linistiti in parc cu cate un catelus , pe labute are catelusul OTRAVA !!! si ???? voi nu va plimbati prin parc ?????

  (0)
 4. Alma

  Câtă dreptate aveți! Așa a murit bichonelul meu acum două săptămâni…. 🙁 probabil că nu au dat doar în parc, sau dacă da, nu au anunțat că va urma o ierbicidare! 🙁

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.