Peste o sută de copii petrec ”O vară ca la bunici” la Dorolea. Când va fi următoarea serie

Holistic

(FOTO) Copiii au parte și anul acesta de ” O vară ca la bunici”, proiect derulat pentru al treilea an consecutiv de profesorul pentru învățământ primar Dalia Chira de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița, împreună cu partenerii săi, la ferma Poiana Corbilor din Dorolea. Dacă în primul an au fost 40 de copii, în cel de-al doilea 80, acum sunt peste o sută.

”O vară ca la bunici” înseamnă o tabără de zi, ceea ce înseamnă că cei mici sunt luați dimineața din oraș și duși apoi seara, acasă, să doarmă în familie.

”Asta pentru că cei mai mulți copii sunt pentru prima oară în tabără, nu sunt obișnuiți cu tabăra propriu-zisă unde se doarme peste noapte. Copiii nu vor să se desprindă de mame, iar mămicile sunt mult mai liniștite că îi văd acasă sănătoși. Copiii se bucură de distracție, de voie bună, de provocări. Încercăm să îi învățăm să fie mai toleranți, să învețe să se adapteze unor situații noi, unor condiții cu care nu s-au întâlnit în altă parte. Nu au voie cu telefoane și alte gadget-uri. Vrem să facă cunoștință cu natura adevărată, cu animalele de la fermă. Familia Zagrai ne oferă posibilitatea ca aici, la ferma Poiana Corbilor, să vedem animalele, să punem mâna pe ele. Învățăm copiii să nu fie mofturoși, le oferim tot felul de experiențe și provocări la care să ia parte și cumva să își depășească limitele, să nu mai stea sub protecția părinților. Unii dintre copii nu au bunici la țară. Mergem în drumeții inclusiv la stâna fermei, pe dealuri, îi așteaptă ciobanii cu brânză și cu urdă. Dacă acasă nua u mâncat până acum, aici nu mai fac mofturi. Pe lac sunt hidrobibiclete și le place și acolo să pedaleze, fac și sport. Merg și cu trăsurica trasă de ponei, organizăm concursuri, ștafete, oferim diplome”, a spus Dalia Chira.

Seria aceasta de două săptămâni se încheie azi, urmează o pauză de trei săptămâni, după care din 5 august încep alte două săptămâni de tabără. ”Faptul că avem anul acesta peste o sută de copii în tabără ne arată faptul că părinții sunt foarte mulțumiți de ce se întâmplă aici și au încredere în noi că putem face față mulțimii de copii. Noi, oricum, venim cu câți adulți este nevoie, animatori socio-educativi în așa fel încât să revină un număr de 20 de copii unui adult. Vrem să fie totul în regulă și să ne facem treaba cu trebuie”, a adăugat ea.

 

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. gânditorul de la Hamangia

    Poiana Corbilor se află chiar pe hotarul localității Livezile, pe teritoriul acesteia, de unde începe hotarul localității Dorolea, localitate până la care mai trebuie să parcurgi vreo 3 km pe drumul județean ce leagă localitățile Livezile, Dorolea și Cușma. De fapt se putea afla acest lucru și din adresa locației care este Livezile nr. 600. Toate acestea nu exclud însă și o micuță excursie până în localitatea Dorolea unde aveți ce vizita, cu această ocazie. Numai astfel ar fi adevărată afirmația rezultată din titlul articolului ”O vară ca la bunici” la Dorolea.

    (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.