Peste 50 de studenți de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului, în practică la noi în județ

Holistic
Peste 50 de studenți de la Facultatea de Știința și Ingineria Mediului se află la noi în județ unde efectuează practica de primăvară. Este vorba de studenți din anii II și III de studiu.

Stadiul de practică a început luni cu deplasare cu autocarul pe ruta Cluj-Napoca – Gherla – Dej – Beclean (vizitarea fabricii de lactate Romfulda). În această noapte, studenții vor dormi la Arcalia. Mâine ei vor vizita Parcul Natural Munții Rodnei, mai precis fosta zonă minieră de la Valea Vinului și iazul de decantare de la Anieș.

Miercuri, grupul de studenți va vizita fabrica Rombat, dar și societatea Betak S.A.. Lor li se va descrie fluxul tehnologic, vor analiza circuitul apelor tehnologice uzate din cadrul unităților și problemele specifice și particulare, tehnicile de analiză și control a unor parametri chimici.

De asemenea, se vor discuta măsurile de prevenire a poluării factorilor de mediu (aer, apă, sol) și se vor identifica natura și cantitățile de deșeuri industriale care se generează zilnic/săptămânal și modul de gestionare a acestora.

Joi, studenții vor vizita barajul și hidrocentrala de la Colibița. Aici li se vor descrie procesele tehnologice, problemele specifice și particulare, tehnicile de analiză și control a unor parametri, se vor discuta măsurile de prevenire a poluării factorilor de mediu (aer, apă, sol), se vor identifica riscurile naturale și cele tehnologice datorate calamităților naturale (viituri, seisme) și se vor discuta măsurile care trebuie aplicate în caz de urgență.

Vineri, ei vor vizita platforma industrială de la Sărățel a Grupului Teraplast. Aici, persoane competente vor descrie fluxul tehnologic și studenții vor  analiza circuitul apelor tehnologice uzate din fabrică, problemele specifice și particulare, tehnicile de analiză și control a unor parametri chimici. Se vor discuta măsurile de prevenire a poluării factorilor de mediu (aer, apă, sol) și se vor identifica natura și cantitățile de deșeuri industriale care se generează zilnic/săptămânal și modul de gestionare a acestora.

Sâmbătă studenții se vor întoarce la Cluj-Napoca și vor susține colocviul de pratică.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.