Peste 2.100 de bistrițeni susțin deja campania ”Oameni noi în politică”, spune deputatul Cristina Iurișniți

Holistic

”Peste 104.000 de români, din care peste 2.100 de bistrițeni, susțin deja prin semnătura lor campania ”Oameni noi în politică”, deși prin prisma complexității inițiativelor legislative ”Oameni noi” este o campanie de strângere de semnături care a făcut un nou apel la spiritul civic al românilor continuând binecunoscuta campanie ”Fără penali în funcții publice”, spune deputatul USR Cristina Iurișniți:

”La nivelul județului, printr-o echipă coordonată de Nicolae Pavelean, USR Bistrița-Năsăud a susținut și s-a implicat în această inițiativa cetățenească de reformă a legislației electorale pentru simplificarea accesului cetățenilor competenți în politică. Proiectul ”Oameni noi” este adus în atenția cetățenilor de către 27 de organizații civice și 4 partide politice noi și propune Parlamentului o modificare a legii electorale pentru a permite accesul în viața politică a unor oameni noi, în Camera Deputaților, în Senat, în consiliile locale și județene cât și la primării. Oameni noi nu atât prin vârsta lor biologică cât prin mentalitatea și integritatea lor, prin profesionalismul și implicarea civică responsabilă, oameni care au dovedit în profesia lor și în comunitate că sunt capabili să facă fapte bune și performanță.

Modificările propuse sunt: alegerea primarilor în două tururi; eliminarea pragului la alegerile locale și europarlamentare; reducerea numărului de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri de la 1% la 0,1%; eliminarea plafonării artificiale a numărului de parlamentari pentru diaspora; vot liber pentru românii aflați în străinătate; votul preferențial pe liste de partid (liste deschise), prin care orice candidat de pe orice listă devine o opțiune pentru alegători; asigurarea unor alegeri corecte, prin legiferarea sistemului electronic de validare și urmărire a procesului de numărare a votului.

Din ce în ce mai mulți români apreciază nevoia de legi electorale moderne și de împrospătare a mediului politic în condițiile în care partidele din vechea clasa politică a României ne-au lăsat niște legi electorale după chipul și asemănarea lor, politicieni corupți și legi care servesc doar interesul politicianului și nicidecum cel al cetățeanului.

Suntem siguri că aceste inițiative legislative vor fi completarea inițiativei de modificare constituțională ”Fără penali în funcții publice”, inițiative care vor readuce România pe drumul normalității.

Trebuie să redăm puterea votului cetățenilor și să creștem accesul pe care îl avem fizic la vot și reprezentativitatea acestuia. Este inadmisibil ca un primar să fie ales dintr-un singur tur de numai 16% din cetățeni, așa cum este ales primarul Capitalei și este chiar inadmisibil ca orice primar ales să nu obțină susținerea măcar a unei jumătăți dintre votanți, principiu de bază în orice democrație și situație în care se află chiar și primarul municipiului Bistrița și mulți alți primari din județul Bistrița-Năsăud.

Doar prin implicare vom putea să schimbăm în bine ceea ce ne propunem: sa readucem România pe drumul normalității. Reforma legilor electorale redă puterea votului tău”.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Oameni NOI, nu PENALI !

  Cursa internă pentru un loc eligibil în cadrul alegerilor europarlamentare din 2019 s-a terminat cât se poate de PROST pentru Iurișniți. Bistrițeanca nu a reușit să-și convingă NICI PE PROPRII COLEGI – din USR, finalul „competiției” interne stabilind un loc 21 din 43 de candidaţi. Eligibilitatea în cazul USR de reduce la două locuri, hai trei, cu hazardul redistribuirilor.
  Mai aflăm că tocmai pe numele acestei susţinătoare a campaniei
  “Fără penali în functii publice” – s-a depus o Plângere penală pentru ÎNȘELĂCIUNE .
  Deputatul bistrițean din partea USR, Cristina İURIȘNIȚİ, s-a folosit de un Consilier „la negru”, fără angajare, fără contract de muncă, fără nimic! Probabil, a vrut să-l imite pe Dragnea.
  După ce i-a desfinţat postul, acest Consilier a luat decizia de a acționa în instanță -Cabinetul Parlamentar Cristina İonela Iurișniți – la care se adaugă și o Plângere penală pentru ÎNŞELĂCIUNE pe numele deputatului USR.
  https://www.stiridebistrita.ro/plangere-penala-pentru-inselaciune-

  (1)
  • Stoica Marinel

   Așa de periculoasă și incomodă a devenit Iurișniți încă încercați să o intimidați cu o plângere penală? Cârtița infiltrată chiar de voi în USR, un pseudo jurnalist, se pare că nu a ajuns consilier tocmai pentru că el are probleme la cazierul judiciar, deci „Hoții strigă hoții”. Apoi locul 21 într-o competiție internă, prin votul tuturor membrilor USR din țară și din Diaspora, nu e chiar puțin lucru, chiar rezonabil pentru candidatul unei organizații județene a USR, care pe plan local nu are mai mult de 5-6 membrii probabil. Cred că la precedentele europarlamentare, alți candidați din județ nu erau mai sus, Pană era cam tot pe locul 20 pe lista PSD, iar Solcanu după locul 30.

   (-1)
  • Andrei

   Atata timp cat USR va iesi cu oameni de genul asta in fata, pentru mine si-au pierdut orice sansa ! Adica doamna asta are grave probleme cu legea din moment ce a platit un om la negru si voi veniti sa ne mai dati noua lectii de fara penali in functii, poi cum e asta? Sa va puna naiba sa va mai vad ca cereti semnaturi de la unul si altul prin oras !

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.