Peste 1400 de agenți economici din județ riscă radierea din Registrul Comerțului. Lista acestora

Holistic

Un număr de 1322 de PFA și 91 de întreprinderi individuale cu activitate în Bistrița-Năsăud mai au la dispoziție o zi, respectiv luni 18 martie 2019, să treacă pe la Registrul Comerțului și să opereze modificări în obiectul de activitate, altfel riscă radierea începând de mâine.

Din ianuarie și până acum, jumătate dintre PFA care riscau să dispară au trecut pe la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud și au operat modificările cerute de lege, în timp ce 67% dintre titularii de întreprinderi individuale au ignorat avertismentul.

Reamintim că, în 17 ianuarie 2019, a expirat perioada de 2 ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) și întreprinderile individuale (II) au avut-o la dispoziție pentru a solicita oficiului registrului comerțului din raza sediului profesional înregistrarea mențiunilor referitoare la obiectul de activitate, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 privind desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale.

Astfel, potrivit actului normativ menționat, „PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activități prevăzute de codul CAEN”, în timp ce „întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activități prevăzute de codul CAEN”.

În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, respectiv începând cu data de 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerțului radiază, din oficiu, persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale al căror număr de activități incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel impus de legislația în vigoare.

Lista persoanelor fizice autorizate și a întreprinderilor individuale care nu și-au îndeplinit obligația de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Național al Registrului Comerțului. Lista este publicată AICI.

Inițial, un număr de 2508 persoane fizice autorizate și la 136 de întreprinderi individuale cu activitate în județul Bistriţa-Năsăud se aflau pe lista celor care erau obligate să se conformeze noilor reglementări legale. Cine erau titularii și de ce au amânat am scris AICI.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Ovidiu

    In loc sa i lase in pace sa munceasca ii cheama sa mai plateasca niste bani pentru functionari care taie frunze la caini.Legea facuta tot de ciuma nu mai este buna si trebuie sa plateasca privatii pt lenesii de la STAT.

    (4)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.