Percheziții în Bistrița-Năsăud într-un dosar de evaziune fiscală

Holistic

Poliţiştii din Mureş fac, joi, 87 de percheziţii în unsprezece judeţe, la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat depăşeşte 2 milioane de lei, iar acţiunea se desfăşoară cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat de presă, poliţiştii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, fac 87 de percheziţii în judeţele Mureş, Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, într-un dosar de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2018, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect de activitate servicii de pază, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu 12 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă fantomă şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2.000.000 de lei.

La percheziţii participă şi poliţişti ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi.

Sursa citată arată că vor fi puse în executare 16 mandate de aducere.

Foto cu caracter ilustrativ

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Mircea sangeorzan

    Domnilor politisti mai este o firma din bucuresti (staf securiti) care a incasat fictiv 20.000 de euro pentru o luna de paza, care nu a executato si e dovedita prin legecu o hotarare judecatoreasca definitiva ca au taiat factura fictiva si au incasat bani.Rog auo sesizare.tel.0729123945.Factura fictiva a fost platita din Bistrita.

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.