Pelerinii din judeţ, pe Muntele Fericirilor! (FOTO)

Holistic
Pelerinii din Bistriţa-Năsăud în fruntea cărora se află Mitropolitul Andrei şi preşedintele CJ Radu Moldovan au ajuns şi pe Muntele Fericirilor. Din fotografia de grup reiese că în excursie au plecat mai mulţi şefi de instituţii, judeţene, dar şi naţionale, subprefectul Ovidiu Frenţ, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, consilieri judeţeni, protopopi, preoţi, în total circa 60 de persoane.

O fotografie de grup postată pe contul de socializare al vicepreşedintelui CJ Alexandru Pugna arată că delegaţia plecată pe urmele lui Iisus Hristos în Ţara Sfântă – condusă de ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ şi de preşedintele CJ Radu Moldovan –  este una destul de mare, ea numărând, aşa cum a spus Dorin Popescu (rămas acasă), circa 60 de persoane.

Printre pelerini se află subprefectul Ovidiu Frenţ, Mica Oprea – director la Consiliul Judeţean, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, prof. univ. dr. Mircea Gelu Buta, directoarea Agenţiei de Plăţi şi Inspecţie Socială, Ani Bob – fost prefect, protopopul Bistriţei – Alexandru Vidican, protopopul Becleanului, Doru Zinveliu, primarul Becleanului – Nicolae Moldovan, Ioan Moniţa – primarul comunei Romuli, Cristian Parasca – adjunctul lui Crin Pântea la Administraţia Financiară Bistriţa, preoţii Nicolae Feier, Ioan Suciu, Tudor Mudure şi Sorin Moldovan, omul de afaceri Valer Sînmihăian, consilierul judeţean PSD Mihai Mureşan, şeful ANRSC, Doru Ciocan, consilierii preşedintelui – Bogdan Ivan şi Graţiela Nemeş.

Aşa cum a declarat Dorin Popescu, execursioniştii vor vizita şase ţări, iar pentru această deplasare au plătit fiecare circa 1.000 de euro, „din propriul buzunar” cum a afirmat vicepreşedintele CJ rămas la conducerea instituţiei.

Muntele Fericirilor din nordul Israelului este locul unde se crede că Iisus a ţinut ”Predica de pe munte”. Muntele se află la 175 metri deasupra Mării Galileii, dar la 35 metri sub nivelul Mării Mediterane. Pelerinii au fost atraşi de acest loc încă din secolul al IV-lea. Ruine ale unei biserici mici, datate la sfârşit de secol IV, au fost descoperite la poalele dealului, la biserica actuală. Biserica catolică de pe Muntele Fericirilor este în stil bizantin.

Foto: Facebook

1 pelerini tara sfanta 2 pelerini tara sfanta 3 pelerini tara sfanta 4 pelerini tara sfanta 5 pelerini tara sfanta 6 pelerini tara sfanta 7 pelerini tara sfanta Ivan si Vesa

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. raul adrian

  acum se vede citi pacatosi avem. si iin legatura cu 1000de euro , in 6 tari , hoteluri de 4 stele cu masa …………nu cred in aceasta suma . ia incercati sa planificati o excursie asemanatoare la o agentie de turism si o sa ramineti foarte surprinsi cit o sa va ceara sa platiti.

  (0)
 2. Mia

  Am fost in Tara Sfanta in pelerinaj, cazarea peste tot e de patru stele. Pretul e corect, la care se adauga inca vreo 100 euro deplasarile pe Tabor, la Sf Sava, pe Marea Tiberiadei etc. E un lucru deosebit ca au mers cu un ierarh si asa multi preoti, Merita o data in viata sa mergeti pe urmele lui Isus.

  (0)
 3. ioana

  ar trebui sa fie un pic frica de dumnezeu ce vorbiti daca merg in pelinaj inseamna ca sunt pacatosi nu ar trebui nici cu gandul asteptativa la cei mai rau

  (0)
 4. reflector

  Sa fim rationali . In primul rand intreb si eu cum pot sa-si suporte bugetarii toate excursiile facute in ultima vreme : Spania , Elvetia , Muntele Athos iar acum acesta excursie in 6 tari cu doar 1000 EUR ( vorba vine ) . Dar mai sunt si alte cheltuieli curente . Si se mai plang cei din sistemul bugetar de salarii .
  Nici nu au nevoie de salarii mari cand au sponsori ca si Mitropolia in varianta dus-intors sau alti sponsori care castiga mai toate licitatiile prin judet si care se stiu foarte bine cum ar fi : Indemanarea , CML , Dimex , Frasinul ,si altele .
  Dar nu inteleg ce avem noi cetatenii de castigat din acesta excursie ? Cei din aparatul de lucru ai consiliului judetean ,deloc putini in aceasta excursie ca asa s-au obisnuit in ultima vreme sa plece in nr foarte mare , se vor intoarce mai smeriti , mai drepti , mai cinstiti si mai corecti cu noi cetatenii ? Ma indoiesc . In primul rand smerenie inseamna si mai putina reclama de acest tip in care isi posteaza poze alaturi de fetele bisericesti doar cu scop electoral in viitorul apropiat . Se zice ca Dumnezeu a facut lumea dupa chipul si asemanarea lui . Asta inseamna si o alta atitudine decat cea aratata in aproape doi ani de administratie judeteana in care viziunea si creativitatea pentru cetateni a lipsit cu desavarsire . Nu sunt impotriva acestor pelerinaje dar facute cu smerenie care inseamna si discretie , o stare sufletesaca si spirituala corespunzatoare si sigur nu din bani publici ,bani care sunt ai tuturor in folosul tuturor .

  (0)
 5. ionica

  Oare cei care au vizitat locurile sfinte se fac mai buni???!!! Sau vjziteaza acele locuri c asai cool !!! O sa i monitorizam.

  (0)
 6. anca

  Atat vreme cat au mers pe banii lor, in concediu, care este problema? Daca aveau delegatii cu diurna de la CJ si cazare asigurata sau transport, spuneam ca e justificata febra …. dar asa… banuiesc ca nu sunt subiecte de presa. Oricum, declaratiile nu senprea pot verifica in consecinta nu veti sti niciodata daca au folosit bani publici in excursie sau oamenii sunt in concediu de odihna, toti la un loc, ca un colectiv unit. Dar invidia este mare …. atentie ca e pacat de moarte.

  (0)
 7. electoratul

  Buna observatia facuta de reflector. Sper ca pelerinajul facut de reprezentantii patriarhiei romane sa-i lumineze si astfel sa inteleaga ca ei NU trebuie sa se implice in politica indiferent de facilitatile materiale in sprijinul bisericii . Eu cred ca in ceruri faptele bune sunt biletul de intrare in rai iar cele rele sunt pentru iad . Lui Radu Moldovan ii recomand sa citeasca si pildele despre vamesul si fariseii si multe alte invataturi ale sfintiilor .

  (0)
 8. Vasile

  Cand te duci in concediu, pleci cu prietenii. In delegatii merg colegii de munca, de organizatii. In acest caz nu se plateste, costurile sunt suportate de catre o institutie, etc. Din bani publici (sau negri), mai mult ca sigur in acest caz …

  (0)
  • raul adrian

   asa este. eu nu asi merge cu sefu in concediu………….nici puscat . nici in delegatii. propun sa ma dea afara . dar cu el nu ma duc, sau cu altii. este corect??

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.