Patru persoane sub control judiciar pentru infracțiuni economice. Cât este prejudiciul

Holistic

În perioada 4-11 aprilie, în cadrul cercetărilor într-un dosar penal, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Poliției Oraș Năsăud, Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, cu sprijinul Biroului de Analiză a Informaţiilor Bistriţa-Năsăud și al specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Bistrița-Năsăud au efectuat 10 percheziţii domiciliare şi au pus în aplicare 6 mandate de aducere.

Percheziţiile au vizat mai multe persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, folosirea cu rea credință a bunului sau creditului societății, fals în înscrisuri sub semnătură privată, informează IPJ BN.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2014-2016, o persoană, având calitatea de administrator al unei societăţi comerciale din Năsăud, este bănuită că ar fi emis mai multe facturi fiscale, care nu au la bază operațiuni comerciale reale și care au fost înregistrate ca și cheltuieli în evidențele contabile, aparţinând mai multor societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la suma de 640.000 lei.

În cauză, faţă de patru persoane, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 ore. Ulterior, faţă trei persoane, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile. O persoană a fost prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Faţă de persoana în cauză, instanţa a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.