Patronul Comsig Grup, Petru Sigartău, chemat la DNA în dosarul poliţiştilor acuzaţi de corupţie

Holistic
Patronul Comsig Grup, Petru Sigartău, a fost şi el chemat la DNA Cluj să dea declaraţii în dosarul poliţiştilor acuzaţi de corupţie întrucât numele lui apare în interceptări. În exclusivitate pentru Timp Online, Petru Sigartău a relatat de ce l-a sunat pe Roberto Hasnăş şi ce calitate are în dosar.

În dosarul Mureşan – Hasnăş- Cloşcă au fost citate deja la DNA mai multe persoane din Bistriţa care au dat telefoane să-şi rezolve diferite probleme. Timp Online a aflat că, printre acestea s-a aflat şi Petru Sigartău, patronul Comsig Grup, aşa încât luni l-am contactat să ne spună de ce a fost la DNA.

Domnule Sigartău, aţi fost la DNA, în ce calitate aţi fost citat?

Da, am fost la DNA ca martor în dosarul poliţiştilor. Apăream în stenograme cu numele că aş fi intervenit la domnul Roberto cu privire la o nerespectare de viteză pe centură … Am dat un telefon…

Aţi avut o relaţie apropiată sau ştiaţi că se practică metoda cu datul telefoanelor?

Nu e vorba de practicat. S-a întâmplat că a venit cu o săptămână înainte la noi cu o intervenţie pentru o maşină de la Bucureşti care avea un delegat şi a rămas pe la Bârgău în pană, o maşină de la Poliţia Economică. Nu ştiu exact cine era, poate un şef mai mare al lor. A venit să ţin un mecanic după orele 17.00 şi atunci i-am luat telefonul (numărul de telefon -n.r.). L-am întrebat: „Domnul Roberto, ce telefon mai aveţi?”. Şi la o săptămână se întâmplă treaba asta pe centură (fiul său conducând un WV în probe, cu viteză, maşina neavând numere legale -n.r.), îi dau un telefon, el zice „Ok”, dar nu mi-a mai răspuns la telefon, nu am mai ştiut seara care e treaba pentru că după aceea s-a constatat că erau şi numerele expirate la o maşină de-asta nouă, în probe, şi i-a făcut fiului meu dosar penal, i-a dat amendă fiului meu.

Dumneavoastră i-aţi dat telefon ca să nu vă dea amendă?

Nu, eu i-am dat telefon ca să ştie despre ce e vorba. Nu i-am spus la telefon că primeşte amendă, doar ca să supravegheze să fie totul aproape de realitate. Dacă am văzut că nu vine copilul acasă, că i-a făcut dosar, am intrat în panică, normal. L-am mai sunat toată seara, nu mi-a mai răspuns şi atunci am dedus că m-a minţit şi că nu l-a ajutat cu nimic.

Ce aţi declarat la DNA?

Au am relatat cum s-a întâmplat şi atât. Domnul Roberto nu mi-a rezolvat problema din moment ce băiatului i-a ridicat trei luni permisul, i-a dat amendă penală. Am fost la DNA prin decembrie, nu m-au mai chemat de atunci, dar nu ştiu dacă nu mă vor cita din nou. Nu sunt la mâna mea lucrurile acestea.

Vă pare rău că aţi dat telefonul acela?

Nu îmi pare rău pentru că nu am făcut efectiv nimic. L-am dat ca şi cum aţi da şi dumneavoastră la un doctor dacă aţi avea o problemă cu copilul.

Credeţi că e acelaşi lucru?

Ba da, e chiar aşa. Eu nu i-am dat telefon să strâmbe legile ţării, i-am dat pentru că l-am cunoscut. Una e când un eveniment e asistat corect, alta e când nu. Aşa a fost în cazul meu.

De ce vi se pare că s-a făcut un abuz în faptul că i-a reţinut permisul şi i-a dat amendă penală?

Eu nu am spus că s-a făcut abuz. Am spus doar să nu se exagereze. Eu nu am avut alte experienţe, dar se întâmplă tot felul de lucruri. Eu am dat telefon pentru că l-am cunoscut. Eu am dat un telefon fiind fiul meu în situaţie. Pur şi simplu e vorba de relaţii interumane.

Deci până la urmă fiul dumneavoastră fiul dumneavoastră s-a ales cu permisul suspendat şi cu amendă, aţi dat un telefon degeaba şi aţi fost şi la DNA.

Asta e situaţia, ce să fac?

Interviu realizat de Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Claudiu

    Toti smecherii isi politrucii cu bani fac trafic de influenta in tara asta . Politistii sunt la cheremul lor , intr-o stenograma , Bin Laden ii spunea primarului din Nasaud ca pentru el si pentru chelnerul Radu Moldovan este disponibil 24 de ore din 24 pentru orice combinatie . Obedienta se vede ca dauneaza grav libertatii . Din pacate numai o parte din cei implicati se afla in puscarie , partea cealalta se masoara cu alte unitati de masura .

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.