Pasarelă peste râul Bistrița, în zona stadionului. 100.000 de lei pentru cumpărarea terenului

Holistic

ACTUALIZARE Consiliul Local Bistrița a aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei pentru cumpărarea unui teren aflat pe str. Parcului, în vederea creării unui acces în zona Stadionului ”Jean Pădureanu” la pasarela peste râul Bistrița, pe care Primăria vrea să o construiască.

Suma respectivă a fost luată de la capitolul studii pentru parcare subterană pe str. Lupeni, unde rămân 200.000 de lei.

ȘTIREA INIȚIALĂ Municipalitatea vrea să construiască o pasarelă peste râul Bistrița, în zona Stadionului ”Jean Pădureanu”. ”La solicitarea arhitectului șef, pentru realizarea unei legături pietonale între Parcul Municipal și Pădurea Codrișor, având în vedere distanța mare existentă între actualele legături, respectiv puntea str. Vadului (Codrișor) și Podul Jelnei”, se arată în proiect.

Anul acesta vor fi elaborate fazele de proiectare, cu 61.000 de lei.

”Avem posibilitatea de a face o punte ieftină, dacă vom reuși să cumpărăm terenul care face legătura între parc și Pădurea Codrișor”, a precizat primarul Ovidiu Crețu.

20.000 de lei sunt alocați pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic plus detaliile de execuție a unei punți pietonale peste Valea Rusului cu o lungime de 20 m și o lățime de 2 m, care să asigure continuitatea circulației pietonale pe partea dreaptă a DN 17.

Pentru reabilitarea podului din lemn peste pârâul Ghinzii din Ghinda, impropriu circulației, se va face expertiza tehnică și se va elabora documentația necesară execuției (25.000 lei).

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Gagea Maxim

  Pe vreme de iarna, pasarea malai viseaza !
  Este o veche problema, aceasta punte peste raul Bistrita, trebuia sa uneasca Parcul Municipal cu Padurea Parc Codrisor si cu Strandul Muncipal ( PUZ Codrisor I si Codrisor II, scoase din actualitate de primar ) , lucru care EXCLUDE constructia … Drumului Ocolitor Sud al orasului Bistrita !
  In HCL nr. 113/2015 initiat de Asociatia Bistrita Civica, PSD-ul a impus ….prin vot UN STUDIU ( de fezabilitate ????? ) fara o denumire clara, avand alocati 50 mii lei din actualul buget local. Acest in viziunea primarului, trebuie sa contina un STUDIU GEOTEHNIC, cu toate Padurea Codrisor face parte din Fondul Silvic al R.P.L- Ocolului Silvic Bistrita, care in baza Codului Silvic … Padurea Codrisor este un Amenajament Silvic, ( fiind interzise orice fel de constructii cu fundatii, sunt acceptate doar alei de pamant largi de max. 2 metri, FARA DEFRISARI de copaci… etc… ).
  Se pare ca d-nul primar inca nu a renuntat la centura prin Padurea Codrisor …. iar peste raul Bistrita va construi si o pasarela…. de legatura … ( Sic !! )

  (0)
 2. remus

  O punte pietonala peste râul Bistrița, în zona Stadionului nu rezolva decat in decat partial problema unei legături între Parcul Municipal și Pădurea Codrișor. De aceea, Cu putina imaginatie si efort s-ar putea realiza o legatura rutiera cu Padurea Codrisor prin prelungirea strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis si construirea unui pod peste raul Bistrita , prin fata fostei uzine electrice. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in acea zona . In felul acesta o parte din circulatia auto ar putea fi trecuta pe malul stang al raului Bistrita, iar Strada Parcului cu sens unic putea fi rezervata doar riveranilor (institutii sau locatari). De asemenea, chiar si pista de biciclete din parc ar putea fi prelungita si trecuta pe malul stang al Bistritei.

  (0)
 3. Balan Marius- Ecologist B-ta

  Se pare ca D-nul primar nu are de gand sa respecte legile in vigoare, atat de mediu cat si statutul unor perimetre cu destinatie clara. Aviz si consilierilor care -l sustin pe astfel de proiecte. Si Primaria trebuie sa respecte legile ; NU ?

  (0)
 4. ion ca ia nu

  Sunt locuitor al municipiului Bistriţa de cca 50 de ani şi pot spune că-i cunosc evoluţia în această ultimă jumătate de secol. Prin anii 1960-1970 Bistriţa avea cam o treime din numărul străzilor şi aleilor actuale, cu denumiri perisabile prin trecerea timpului. Dar din toată dinamica denumirilor străzilor, actualii aleşi se pare că nu au învăţat nimic.
  Deşi atribuirea numelui unei persoane , ca denumire unei străzi , ar trebuie să fie un act de cultură şi istorie, adesea această operaţiune capătă aspecte de improvizaţie, de impuls afectiv-sentimental sau de „rezolvare” a unei „datorii morale” insuficient de înaltă pentru a o justifica.
  Nu ştiu când şi cu ce argumente s-au atribuit în Bistriţa , ca denumiri de străzi , numele unor persoane , poate chiar personalităţi – probabil necontestabile – care nu au avut anvergura necesară unei astfel de nemuriri la scara unei istorii mai lungi decât memoria scurtă a unui consiliul local eterogen, ales pe 4 ani.
  Câţi dintre cei ce citesc aceste rânduri (mai) ştiu cine au fost Alexandru Roşu, Gherase Domide, Ioan Căianu, Ioan Sabău, Locotenent Călin, Sergent major Octavian Popa , Vasile Petri ? iar lista exemplificărilor în acest sens ar putea continua.
  Ce treabă avea Consiliul local să „atribuie” denumirea „Jean Pădureanu” unui teren de fotbal sau unei baze sportive proprietate privată ? Pe această linie a preocupării legislativului local, o să-l solicităm să ne boteze te miri ce terenuri sau construcţii private.
  Apoi, pot eu, ca bunic, să-i explic nepotului meu că Jean Pădureanu a fost o mare personalitate, al cărui exemplu trebuie urmat – de vreme ce numele lui a ajuns pe frontispiciul unei baze sportive – câtă vreme, cel puţin la data atribuirii denumirii , acesta era condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni ?
  Ce să-i răspund eu copilului când mă întreabă dacă acesta este una şi aceeaşi persoană cu cel arătat la televizor ca având probleme cu justiţia, iar în naivitatea lui îmi spune: „bunicule, da îi voie să fi condamnat şi să ţi să scrie numele pe stadion” ? Dacă aşa facem educaţie şi cultură prin atribuirea denumirii străzilor, atunci prefer sistemul american , cu numere în loc de nume. Că ele sunt veşnice !

  (0)
 5. raul adrian

  dl. Ion aveti dreptate. dar vedeti ca in comunism , aceasta dreptate este putin mai strimba .de ce ?? numai ei stiu de ce ??

  (0)
 6. Veveritz

  Daca se doreste cumpararea imobilului cu nr. cadastral 63057 Bistrita, este un pret rezonabil pentru zona respectiva: 6613 Euro/ar. Terenul este situat la estul cladirii Casei Armatei, are latimea de 4 metri, lungimea de circa 88 metri, dar pentru punerea in practica a drumului ar trebui diminuate terenurile de antrenament fotbal. Pretul este relativ corect pentru zona, destinatie si raportul laturilor. Nu sunt un fan al vremelnicului primarului Cretu dar cred ca aceasta este o afacere buna pentru primaria Bistrita raportat la pret/pozitie/destinatia viitoare a terenului.
  Cred ca se doreste crearea „Aleii Veveritelor” ( pentru ca tot se face bascalie nationala prin intermediul bietelor animale de darnicia bugetul local bistritean) intre parcul municipal „Ovidiu Cretu” si padurea Codrisor iar investiiile vor depasi de zeci de ori valoarea terenului.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.