Pârtieeee! Toată Bistriţa pe deal, dar nu al Cocoşului, ci al Budacului (FOTO)

Holistic

Primul week-end cu strat mai consistent de zăpadă a scos toată Bistriţa – în sens metaforic, desigur – la săniuş. Cum pârtia de pe Dealul Cocoşului, în care s-au îngropat şapte milioane de euro, nu a fost deschisă nici acum, lumea s-a dus pe Dealul Budacului. Accesul e uşor, din şosea, nu costă nimic, iar săniuşul e permis, în timp ce în „ferecatul” Wonderland e interzis.

Lumea s-a strâns pe Dealul Budacului încă de dimineaţă. Mulţi au venit cu maşinile şi le-au parcat în vârf, destul de disciplinaţi, cu toate că, în zonă, nu era picior de autoritate publică.

Adulţii mai ales au rămas în coama dealului şi au supravegheat copiii care s-au dat cu săniile, cu schiurile şi cu sacii. A fost un bun prilej ca unii să analizeze situaţia absurdă în care ne aflăm pentru al doilea an consecutiv în care avem pârtie de 7 milioane de euro, dotată cu telescaun, avem zăpadă, dar nu avem acces pe ea, ba pentru că nu a îngheţat, ba nu au funcţionat destul tunurile, ba că primarul nu e în ţară.

„Noi suntem pe Dealul Budacului, iar domnul primar în Austria, la schi, cu afacerile lui cu pârtia. S-au aruncat degeaba 7 milioane de euro în ea, investiţie nu inutilă, foarte inutilă. Eu nu cred că se va schia vreodată pentru că nu sunt condiţii de schiat. Natura nu ne oferă condiţii. Unde e zonă de munte zăpada vine mai repede şi ţine mai mult. La noi nu e chiar munte ca să putem schia pe ea”, ne-a spus Remus Pop.

Un alt cetăţean cu care am stat de vorbă ne-a spus că, în opinia lui, pârtia din Wonderland e o investiţie inutilă: „Noi tot aici venim cu copiii. Pe Cocoş a fost un grup de elevi şi nu i-a lăsat pe copii să schieze. Nu le-a dat voie că nu e zăpadă, nu ştiu ce se întâmplă. Şapte milioane de euro sunt foarte mulţi bani. Puteau face cu banii ăştia un ştrand. Codrişorul le-au reabilitat şi e vai de capul lui. Într-un an s-o dus. Să asfalteze drumurile. Aici, pe Dealul Budacului, nu e deloc amenajat, dar fiecare se descurcă. Au venit cu sănii, cu schiuri, cu saci”.

„Important e să iasă lumea afară, să facă şi copiii sport. E nevoie de o pârtie. Se vede şi aici. Nu mă interesează pârtia de 7 milioane de euro”, a spus un alt bărbat.

„Am venit pe Dealul Budacului pentru că aici venim de mici şi, la rândul nostru am venit cu copiii noştri, aici am mai găsit zăpadă şi pentru că pârtia de pe Dealul Cocoşului nu e deschisă. Poate se deschide pârtia aceea la vară, că aşa e la noi, invers. Am o părere destul de proastă despre ce se întâmplă. Toată lumea ştie că s-au investit bani mulţi şi nu înţelege nimeni de ce nu o deschide măcar 2-3 zile să o vedem cum e. Acolo sunt banii noştri, nu sut banii nimănui. Copiii se dau aici pe Dealul Budacului unde nu e nimic amenajat. Îi vedeţi? Se bucură. Nu le trebuie mare lucru. Doar de sezon, ceva”

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Alternativa

  Dealul Cocoșului este PSD-ul. Dealul Budacului, celelalte partide. Mereu există alternative. Ce dacă Dl. Budacului nu are nici instalație nocturnă și nici tunuri de zăpadă? Este o alternativă. Nu-i arogant și e gratis. Merită încercat. Eu sunt bistrițeanul care alege Dealul Budacului. Așa să-mi ajute Dumnezeu!

  (0)
  • Marius

   Puteti fi cat de rai vreti, dupa cum vedeti pe oameni nu-i intereseaza cine si cum face, ii intereseaza sa se faca. Si din ce zic si ei, era nevoie de o partie in orasul nostru.

   (0)
 2. Radu

  Poi stati sa vedeti minunea fratilor… In Wonderland nu va puteti da cu sania sau cu sacul… Acolo numa Cretu mere cu schiurile si Tanco cu placa…

  (0)
 3. Budacan

  Ne bucuram mereu cand avem zapada pe Dealul Budacului. Mergem si noi localnicii din Budac, alaturi de oraseni, la sanius acolo! E buna dispozitie si distractie!
  Doar ca uneori primavara, dupa ce topeste zapada raman multe gunoaie, in special plastic! Va rugam dragi „vecini” incercati, atat cat se poate, sa va bucurati de mediul inconjurator fara a-l polua!
  Multumim frumos!

  (0)
 4. cristina

  Tanco e cel care rezolva toate, pe toti cu orice probleme? Vreau sa apelez la el am auzit ca el este omul care rezolva totul in primarie.

  (0)
 5. STEFANUT ANDREI

  DACA NU SE FACEA PARTIE MODERNA DE SCHI ZICEA LUMEA CA DE CE NU SA FACUT. ACUM CA E FACUTA, LUMEA ZICE CA DE CE SA FACUT. IN ROMANIA ASTA NICI CUM NU E BINE. MAI LASATI-VA CU ATATEA PARERI SI RUGATI-VA LA DUMNEZEU SA NINGA SI NU MAI FACETI ATATA POLUARE.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.