Trei zile de doliu național. Clubul Monarhiștilor Bistrițeni participă la funeralii

Holistic

În România este doliu naţional pentru trei zile, începând de astăzi, în memoria Regelui Mihai. Sicriul este depus, de miercuri seară, la Palatul Regal, în Sala Tronului, unde va rămâne până sâmbătă, când va avea loc înmormântarea.

Clubul Monarhiştilor Bistriţeni va avea reprezentanţi la funeraliile Regelui Mihai. Bistriţenii care doresc să participe la acest eveniment sunt invitaţi să se alăture pentru a se putea organiza plecarea.

Într-o postare pe Facebook, Clubul Monarhiştilor anunţă că organizează o călătorie la funeraliile Regelui Mihai I al României. Plecarea din Bistriţa va fi vineri, 15 decembrie, ora 22. Costul estimat este de 180 lei. Detalii suplimentare puteţi obţine la telefon: 0743859547.

Printr-o hotărâre adoptată săptămâna trecută, Guvernul a stabilit doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, în memoria Regelui Mihai. Potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, zilele de doliu naţional sunt stabilite prin hotărâre de guvern. Actul normativ mai stabileşte că, în zilele de doliu naţional, instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale sunt obligate să arboreze în bernă drapelul României şi drapelul Uniunii Europene. De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, dar şi instituţiile de cultură trebuie să îşi adapteze programul, iar toate manifestările culturale, artistice şi sportive programate pentru zilele de doliu sunt amânate.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Tiberiu Constantin Podani

  Ar fi ,un gest firesc,de recunoastere si piosenie, adresate unui mare Rege,unui mare Om si unui mare Roman,trecut la cele vesnice.
  Dumnezeu sa-l odihneasaca in pace !
  Pomenire vesnica,M.S,Regelui Mihai l al Romaniei.
  Nihil Sine Deo !
  PCT

  (0)
 2. Marius Nicolae Pop

  Stimati monarhisti si cetateni din judetul nostru, sunteti invitati sa depuneti flori sau sa aprindeti o lumanare si sa sa va rugati, in memoriaMS Regele Mihai I a Romaniei ,sambata ora 17.oo, la Monumentul Eroilor ,Piata Petru Rares ,Bistrita Va multumim! Din partea Clubului Monarhistilor Bistriteni,Dr.MNPop

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.