Pădurea Codrișor va fi amenajată ca zonă de agrement, dar fără obiective mari

Holistic

80.000 de lei va cheltui în acest an municipalitatea pentru proiectul ”Amenajare pădure-parc Codrișor ca zonă de agrement”. Mai exact, pentru realizarea studiului geotehnic, elaborarea fazelor de proiectare plus avize și acorduri, execuție.

”E vorba de proiectare, dar și execuție. În această zonă de agrement nu se pot face obiective mari, tot ce se construiește se construiește din lemn, construcții provizorii”, a spus primarul Ovidiu Crețu.

În 17 septembrie 2015, Consiliul Local Bistrița a aprobat proiectul privind amenajarea Pădurii Codrișor ca zonă de agrement inițiat de Asociația Bistrița Civică, însă cu amendamentul că se va realiza mai întâi un studiu geotehnic pe o suprafață totală de 50,66 ha, nu pe 37,4 ha cât era suprafața cuprinsă în proiectul inițiatorului.

Primarul Ovidiu Crețu a spus atunci că s-au identificat anumite zone care pot fi amenajate în Pădurea-parc Codrișor și că va cere prin studiul geotehnic să primească soluții la anumite aspecte. ”În Pădurea Codrișor sunt trei poienițe în care se pot realiza construcții fără a defrișa. Am structurat niște posibile trasee, am cerut ca în studiul geotehnic să ne dea soluții din punctul de vedere al stabilității dealului pentru varianta de amenajare în zona celor trei poienițe. Sigur, am cerut să se extindă studiul și pe celelalte suprafețe, bineînțeles fără foraje din zece în zece metri, doar unde intenționăm să amenajăm ceva”.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Comentarii

 1. james bond

  A comandat studiu geotehnic „pentru varianta de amenajare în zona celor trei poienițe”, si el vroia sa amenajeze sosea de centura pe acolo. Soseaua rezista fara probleme, astea s-ar putea sa aiba probleme daca se face ceva fara studiu.

  (0)
 2. Balan Marius- BISTRITA CIVICA

  Iata care a fost si este rolul BISTRITEI CIVICE. Sa inteleaga si cei care ne-au hulit si criticat fara sens. Putem demonstra ca am fost manati de ganduri curate si constructive pentru orasul nostru, si sa devenim un veritabil partener de dialog cu Administratia. Aveti incredere in aceasta ASOCIATIE , care are si alte proiecte interesante. Va cerem doar sa le cititi ,sa ne sprijiniti si sa fiti prezenti cand avem nevoie de dumneavoastra.

  (-1)
 3. emil

  Nici nu trebuie obiective majore. Amenajarile necesare pentru ca Padurea Codrisor sa devina loc de agrement (padure-parc) trebuie facute cu discretie astfel incat cadrul natural sa ramana dominant.
  Este suficienta amenajarea potecilor, conform proiectului ”Amenajare pădure-parc Codrișor ca zonă de agrement”, initiat de Asociaţia Bistriţa Civică (ABC), si aprobat de Consiliul local. Trebuie avut in vedere ca Padurea Codrisor sa devina un obiectiv turistic pentru Bistrita, la fel cum este Dealul Cetatuia pentru orasul Cluj. Ba chiar mai mult decat dealul Cetatuia pentru Cluj , avand in vedere faptul ca dealul Codrisor are in plus si padurea. Apoi, faptul ca Padurea Codrisor se afla in apropierea unui grup de hoteluri ar putea reprezenta o atractie si pentru turistii care viziteaza orasul Bistrita. De aceea, pe langa amenajarea potecilor, si a aleilor spre poienite ar trebui amenajate si cateva „Puncte Belvedere” care ofera o priveliste splendida asupra orasului. Acestea ar putea fi prevazute cu foisoare si banci de unde turistii si nu numai, sa poata admira orasul si sa faca fotografii de neuitat.

  (0)
 4. csj

  Ar fi fost mai atractiv pentru turisti, daca din banii de studiu daca rezista foisorul, s-ar fi platit o firma de salubritate sa ridice gunoiul din padure si de pe malul raului de langa padure.

  (0)
 5. Adrian Florin Chereji

  Să le fie rușine celor de la primărie, lui Ovidiu Crețu și Cristian Niculae, de trei sau patru ani tot pun în proiectul de buget amenajare Pădure Codrișor, mai întâi studiu geo, dar nu fac nimic pentru ca acest studiu să fie și realizat. Inițiativa civică de realizare a unei zone de agrement în pădurea Codrișor, inițiată de Asociația BISTRIȚA CIVICĂ, a fost deturnată de primarul Crețu și consilierii obedinți lui, în frunte cu Constantin Rus, președintele de ședință a CL când a fost dezbătută propunerea Hotărârii Consiliului Local inițiată de cetățeni de amenajare a Pădurii Codrișor ca zonă de agrement. Au modificat punctul 1 din proiectul nostru de HCL că trebuie făcut un studiu geo, de patru ani se câcâie să facă acel studiu care nici acum nu e realizat. Motivul, nu vreau să se realizeze acest proiect. Acum îl pun din nou pe listă. Să le fie rușine! Să ne dovedească că au făcut ceva concret pentru realizarea proiectului.

  (1)
 6. Silviu

  Acolo sunt deja obiective turistice de mare interes mondial: strada Tabara si ruinele conteporane ”Bistrita Hills”. Nu mai sunt nevoie de alte obiective care sa strice padurea.

  PS. Era sa uit alt obiectiv major asa numitul cartier RAAL

  (1)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.