Ce aliat au investitorii imobiliari în Primăria Bistriţa. Unde mai apar trei blocuri cu multe etaje

Holistic

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a spus, în şedinţa Consiliului Local, răspunzând unor acuzaţii pe care i le-a adus consilierul PNL Ioan Peteleu legate de disciplina în construcţii, că „aceia care vor să investească, să construiască – atâta timp cât o fac în limitele stabilite de legi şi regulamente – sunt bineveniţi şi sprijiniţi şi nu blocaţi şi stopaţi”.

Ioan Peteleu a atras atenţia asupra blocului care se construieşte pe strada Lucian Blaga (foto principal) şi care „mutilează” faţada altei clădiri.

„Aş vrea să vă întreb, domnule primar, dacă aţi văzut proiectul înainte de a vă pune semnătura pe autorizaţia de construire. Prin această construcţie se obturează faţada unui imobil existent şi aş vrea să vă întreb dacă vi se normal să autorizaţi un asemenea proiect. De asemenea, aş vrea să vă solicit public ca, la o proximă şedinţă, să fie invitat şi proiectantul, arhitectul în principiu, care a propus acest proiect să vedem cine e persoana respectivă, care este opinia dânsului sau dânsei în legătură cu partea de urbanism. (…) Autorizaţiile de construire într-adevăr nu sunt de competenţa Consiliului Local, dar CL aprobă documentaţiile de urbanism, iar documentaţia de urbanism aprobată de CL nu cred că permitea o asemenea construcţie în acea zonă. V-am întreabt şi din punct de vedere estetic dacă vi se pare normal ca acel proiect să fie amplasat acolo şi să mutileze faţada unui imobil existent. Vă întreb şi ce măsuri aţi luat vizavi de disciplina în construcţii pentru că acea lucrare se continuă, deşi este o soluţie a instanţei în alt sens şi vă mai întreb dacă aţi aruncat o privire şi peste PUG şi dacă PUG-ul pe care l-aţi văzut permite regimul de înălţime, amplasarea unei asemenea construcţii în zona respectivă”, a spus Ioan Peteleu.

Primarul Ovidiu Creţu a răspuns: „Autorizaţia de construire pentru acel bloc de pe Lucian Blaga permite ridicarea atâtor etaje pentru că altfel nu o semnam. Termenul mutilat mie nu-mi spune nimic. Până la urmă, cetăţenii au drepturi în oraşul acesta, drepturile lor sunt îngrădite de legislaţia din România, de hotărârile Consiliului Local sau de alte acte normative sunt în vigoare. Dacă acele acte normative nu sunt încălcate, cetăţenii au dreptul să-şi exercite drepturile lor. A le interzice pe motiv că – spuneţi dumneavoastră – se mutilează nu ştiu ce, asta este o dictatură de care ne-am scăpat demult în Bistriţa. Cei care vor să investească, să construiască – atâta timp cât o fac în limitele stabilite de legi şi regulamente – sunt bineveniţi şi sprijiniţi şi nu blocaţi şi stopaţi. Cel puţin la uşa primarului nu sunt blocaţi. Dacă permite PUG, sigur că permite. Iau măsuri atunci când este cazul să iau măsuri. Nu a fost cazul să iau acolo măsuri pentru că hotărârea instanţei nu îl privea pe investitor. Puteam noi să facem nişte abuzuri, e adevărat, numai că nu dictate de mine abuzurile”.

În discuţia despre urbanism a intervenit şi secretarul municipiului, Floare Gaftone care a menţionat că, în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, atât Primăria, cât şi Consiliul Local au atribuţii şi responsabilităţi. Potrivit legii, CL aprobă Planul Urbanistic General (PUG), Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) şi Planuri Urbanistice de Detaliu (PUD).

„Conform art. 25 din Legea 350, CL coordonează şi răspunde de întreaga activitate de urbanism la nivelul UAT. CL trebuie informat corect cu privire la autorizarea executării construcţiilor în baza documentaţiilor de urbanism legal aprobate. Cu privire la emiterea unei autorizaţii pe Lucian Blaga sunt foarte multe discuţii în spaţiul public şi se cuvin câteva precizări cu privire la cadrul legal. Încă de la prima solicitare de către fostul proprietar, secretarul municipiului – având atribuţii şi responsabilităţi cu privire la emiterea autorizaţiilor de construire şi certificatelor de urbanism – eu am solicitat arhitectului şef şi Serviciului de urbanism să verifice în zona solicitată dacă este M1 A maxim P+2. Adiacent acestei parcele sunt construcţii mici şi am cerut solicitare PUZ. Două săptămâni mai târziu vine acelaşi certificat de urbanism pe masa secretarului, eu adaug iar solicitare către arhitectul şef să analizeze atent cu Direcţia Juridică şi Comisia de urbanism. Am solicitat şi elaboratorilor PUG-ului un punct de vedere. Nu s-a venit în faţa CL cu o analiză, iar punctul de vedere al elaboratorului PUG a fost unul părtinitor că acolo ar fi P+2. Ce vreau să vă informez este că în cadrul Primăriei există mai multe variante de PUG şi chiar în spaţiul public sunt instituţii care deţin mai multe variante de PUG. Chiar ieri îmi spunea un arhitect că este o variantă la Consiliul Judeţean, iar alte variante avem în cadrul instituţiei. Rugămintea mea este să luaţi atitudine, să faceţi o analiză aprofundată pentru că arhitectul şef a propus în urmă cu două săptămâni proiect de hotărâre de prelungire a PUG având în vedere că în noiembrie a.c. expiră PUG. L-am informat pe domnul primar că atât PUZ-urile propuse, cât şi PUG au caracter normativ şi că vor fi puse în consultare publică. Deocamdată însă nu aveţi nici PUG, nici PUZ-urile supuse consultării publice. Chiar dacă secretarul a făcut obiecţii de legalitate pentru autorizaţia de construire Lucian Blaga, nu pentru spaţiul cerut de fostul proprietar, s-a ridicat un imobil P+6 fără să respecte regimul de aliniere. Instanţa s-a pronunţat, dar actul administrativ nu e precum un contract civil – regula părţilor, ci un act unilateral, iar în conformitate cu art. 1 din Legea 50 nu poţi edifica nicio construcţie fără să deţii o autorizaţie de construire legală, iar în speţă, Tribunalul Bistriţa-Năsăud a suspendat emiterea autorizaţiei”, a spus Floare Gaftone.

Secretarul municipiului a spus că, în practica vechiului Consiliu Local în mandatul lui Vasile Moldovan ca primar, era ca, înainte de a se proceda la întocmirea unui PUZ de către solicitant să fie consultată Comisia de urbanism a Consiliului Local.

„Întocmirea unei documentaţii de urbanism presupune cheltuieli şi un timp rezonabil. Conform Legii 350, autoritatea locală are prima opţiune să respingă justificat modificările aduse la PUG. În ultimele zile s-au conturat nişte certificate extrem de periculoase în viziunea unor cetăţeni şi a secretarului deopotrivă. În locul hanului Bistriţa o construcţie P+8 în faţa Spitalului. În locul vechiului sediu al Bibliotecii Judeţene o construcţie P+8 sau P+10, nu-mi amintesc exact. Am restituit certificatele, deja aveau trei semnături. Lângă Piaţa Calea Moldovei o construcţie P+8. Instanţa a reţinut că refuzul secretarului nu este nejustificat. Nu se poate impune emiterea unei autorizaţii de construire cu nesocotirea prevederilor legale şi a doumentaţiilor de urbanism chiar şi în contextul în care arhitectul şef, şeful Serviciului de Urbanism şi primarul îşi asumă răspunderea. Statul, prin intermediul autorităţilor publice, are dreptul şi obligaţia de a asigura prin actele de urbanism şi amenajarea teritoriului condiţii de dezvoltare durabilă şi respectarea interesului general, simultan cu respectarea principiilor prevăzute de legea amenajării teritoriului şi urbanismului”, a spus Floare Gaftone.

 

Consilierul PNL Ioan Peteleu a intervenit în discuţie din nou şi a spus că este „foarte grav” dacă există mai multe variante de PUG, una la CJ şi alta la Primăria Bistriţa: „Vom verifica acest aspect extrem de grav. Vom lua documentele de la aprobarea PUG în 2013, vom compara situaţia cu ce e acum”.

Pe acelaşi subiect s-a exprimat şi Sorin Hangan (PNL): „Doamna secretar a mai făcut afirmaţia legată de existenţa mai multor PUG-uri în Comisia de urbanism şi trebuie să o lămurim. Chiar mă simt oarecum îngrijorat fiindcă am fost preşedinte de şedinţă şi am semnat procesul verbal când s-a aprobat. Am acasă toate documentele şi CD-ul cu PUG aprobat de CL. Dacă, Doamne fereşte, cineva lucrează după alt PUG, eu cred că e caz penal. Mai devreme sau mai târziu, această problemă va ieşi la lumină. Trebuie să o lămurim. Dacă aveţi dovezi, să le aduceţi ca să vedem dacă cineva eliberează autorizaţii după un alt PUG decât cel aprobat de CL Bistriţa al cărui preşedinte de şedinţă eram. Eu deja am emoţii şi vă spun că este foarte grav. Dacă cineva a făcut aşa ceva, cred că nu mai stă mult printre noi”.

La Primăria Bistriţa şi în spaţiul aferent a apărut o singură documentaţie pentru blocul care va fi ridicat în spatele pieţei de pe Calea Moldovei, lângă Bistriţa Retail Park.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Comentarii

 1. Alles

  ,,Interese politice!”

  Pacat de tara asta care a ajuns pe mana unor cetateni iresponsabili gen culoare politica. Sunt interesati doar de ,,veniturile” de pe langa usa institutiilor de stat.

  (0)
 2. Cici

  Și imobilul ce urmeaza a fi construit pe Calea Moldovei va fi foarte aproape de cele existente. Se cer opinii ,dar cine tine seama de părerile unor simpli locatari ?Cine poate tine piept dezvoltărilor imobiliari?Se construiește în ciuda unor hotărâri judecătorești. Cine ne ajuta?Pe Calea Moldovei era necesar un spațiu de joaca pentru aglomerarea urbana din zona.Copiii nu mai contează? Chiar și biserica e foarte aproape de imobilele existente.Mai lipsea unul!

  (0)
  • Sorin Ovidiu Vîntu

   lasa cici ca mai incape inca un omw si niste blocuri sa iasa dolarei acolo intre betoane .
   doar nu stau politiceni acolo stau prosti

   (0)
  • citizen

   e foarte misto amplasat blocul ala de pe Lucian Blaga, în „buza” intersectiei.
   orice remodelare viitoare a traficului rutier din acea intersectie va fi practic imposibila deoarece blocul ala nu va permite o largire a benzilor de circulatie nici dinspre Nasaud si nici dinspre Unirea.
   bravo voua, imbecili care ne conduceti, se vede ca aveti viziune si perspectiva asupra orasului.
   si mai vorbiti de centre intermodale si pasarele suspendate, tarani obositi ce sunteti!
   sunteti vai mama voastra, niste limitati si incompetenti!

   (0)
  • Rabinul

   Citizen, foarte bun comentariul! Asa este in cazul in care daca vreodata se doreste modificarea intersectiei clar nu se va mai putea face nimic!

   (0)
  • De la postare până la publicare trebuie să treceţi prin moderare, aşa cum scrie mai jos. Toate comentariile care respectă regulile enunţate sunt publicate, nu vă faceţi griji. Tot ce trebuie să faceţi este să aveţi puţintică răbdare. Nu am scris nicăieri că vor apărea pe site în secunda 2, ci după moderare.

   (0)
 3. Clujeanu

  Foarte bun articolul…….nu am inteles mai nimic….
  Singura idee care razbate printre rinduri este aceea ca secretarul orasului alerga pe un camp prin de gropi. Oare cine a semnat HCL-ul prin care se aproba PUG-ul? Oare cine trebuia sa verifice de legalitate in 2013? Oare cine trebuia sa se ingrijeasca de existenta unui singur PUG (legal avizat)? Sa vi dupa 5-6 ani si sa spui ca esti domnisoara…..si nu ai stiut de aceste probleme….sa spui ca PUG-ul nu-i bun….. in cel mai bun caz e ipocrizie.

  (0)
  • Ok. Mulţumim pentru apreciere. Am redat întocmai discuţiile. Trebuia să le şi traducem din română în română sau era mai bine dacă scriam trei rânduri cu ce am înţeles fiecare? Era mai bine? Cred că onest este să prezentam lucrurile exact cum au fost exprimate. Subiectul e complex şi nici instanţele nu l-au elucidat foarte bine, dovadă că s-a făcut în multe cazuri recurs şi apel.

   (0)
 4. gigi

  Interesanta treaba cu PUG-ul asta buclucas. mai multe variante..foarte interesant…Probabil ar trebui vazut cine e cel ….sau ,,cea” care raspunde de legalitatea actelor…existente in cadrul primariei…de acolo cred ca ar trebui pornit.
  Or sa blochezi investitii imobiliare pentru o parere a unei secretare ,dactilografe,gardian public , sau cine ma-sa o mai fi angajat prin primarie..nu e normal.
  Probabil procuratura ar trebui sa verifice situatia din primarie ,cu mai multa atentie…….

  (0)
 5. Clujeanu

  Ma refeream la discutiile din articol….nu la articol in sine……
  Nedumerirea mea consta in prezenta secretarului in urbanism…Nu este oare jurist? Cind nici Serviciul Urbanism din cadrul Primariei, in urma refuzului secretarului de a semna autorizatii, nu-si insuseste punctul ei de vedere inseamna ca tu ca secretar ai o problema. Daca ar fi una sau doua autorizatii la care se refuza semnarea…dar sint zeci…si stau cu lunile pe masa dinsei. Oare cine pierde? Cu siguranta nu dinsa, pierd beneficiarii (investitorii) si orasul in general (taxe pentru autorizatii, ulterior impozite, etc.). Nu sintem intr-o comuna, orasele se dezvolta si evolueaza prin extindere. Oarecum e un organism viu.

  (0)
  • Tazman

   eu zic ca nu ai cu cine. :)))))). Tu decizi mai departe. Ca sa intelegi cum functioneaza treaba in Bistrita: Toate blocurile sa dispara, sa devina un oras de 20.000 de locuitori si atunci e lumea fericita. De fapt nici atunci nu e fericita, „iar trebuie sa mergem la cluj pentru haine sau film”. :)))))))) get over it

   (0)
 6. cetatean

  Ca in mai toate incurcaturile imobiliare ,urbanistice nu exista persoane responsabile pentru monstrozitatile care se nasc iar solutiile procurorilor si judecatorilor sunt tardive , executarile nu se pun in practica , deci in concluzie nu o sa se intimple nimic o sa ramana asa

  (0)
 7. Un cetatean onest

  E un subiect, din pacate dureros.
  Orasul arata tot mai rau din punct de vedere estetic si al gospodaririi.
  Si asta deriva din necunoasterea si nerespectarea LEGII!
  In discutii ar trebui sa se mai implice si cei din JUSTITIE dar si ICS(Inspectia de STAT in Constructii). ISC ar trebui reactivata, nu mai face prea mult in ce priveste calitatea in constructii, poate nu mai are persoane cu coloana vertebrala dispuse sa respecte si sa aplice legile in vigoare.
  Construiti-va case, terenurile nu sunt chiar asa scumpe, mai mult puteti face ce doriti pe preturi mult mai mici si puteti verifica usor daca se respecta un proiect. Investitorii imobiliari au castiguri imense de pe urma celor care le cumpara apartamentele, fara nicio raspundere, nu are nimeni cartea constructiei. La un cost mediu de 500 euro/mp inclusiv profitul de 5-8% ei va vand cu 1000 euro/mp, ia verificati!
  In general se observa o lipsa de implicare a reprezentantilor STATULUI, fara sa cautam motive, am putea sa ne intrebam, macar, ce cursuri de perfectionare si pregatire mai fac angajatii acsetor institutii cu rol de control si de decizie, dar cu salarii imense!

  (0)
  • mihai

   foarte interesant …cetatene……da de unde stii ca nu exista nici un control ?
   De aia se cheama investitor…sa investeasca si sa faca profit…e o regula simpla a capitalismului ! E INVESTITOR SI NU CENTRU DE BINEFACERE !!
   TOTI si-ar construi case ,bineinteles, dar oare cati pot? asta e intrebarea!!!
   iar faptul ca institutiile statului nu respecta Legea ,e alta problema. daca poti sa ne dai exemple unde estetic ,orasul arata rau..datorita imobilelor noi executate…am aprecia ..

   (0)
  • Clujeanu

   Nu toata lumea poate sa-si construiasca o casa, si foarte putini chiar in parcul municipal. Mai sint si cetateni modesti si onesti care vor sa locuiasca la bloc. Ca doar de aceea se numeste ORAS. Si da, cetateanul onest are dreptate, oare abuzul in serviciu nu functioneaza si daca functionarul ingradeste drepturile cetatenilor onesti? Daca PUG zice ca poti, se poate, este voie etc., sa construiesti cu x etaje, tu ca functionar onest de ce spui ca nu se poate, doar cu x-2,3 etaje, ca nu vrea juristul..ca nu vrea vecinul….ca nu vrea cetateanul indignat? Am inteles ca PUG-ul mai are si un RLU. Sa inteleg ca a durat cinci ani pina a fost inteles? Si Iohanis a inteles mai repede….

   (0)
 8. Un cetatean onest

  Prietene Misu, esti probabil investitor sau angajat al unuia, si iti convine sa iei profit 500 Euro/mp in loc de 100 cum ar fi normal in CAPITALISM, sau poate sa participi la acest profit. E adevarat si normal ca dezvoltatorii doresc profit, dar asta nu e capitalism, ci JUNGLA!. Oare 1 mc de caramida de la un magazin de profil nu e acelasi pentru toti, la oras(resedinta de judet) sau la sat? Ba e chiar mai ieftin pentru dezvoltatorul care cumpara cantitati mari din orice material, el beneficiaza de reduceri! Si uite asa ar iesi de o casuta chiar pentru cei mai modesti… Cine verifica, de exemplu(unul singur, sunt numeroase), calitatea tamplariei?, asigura ea conditiile impuse de normativele in vigoare cu privire la izolarea termica si cea impotriva zgomotului? Pai daca nu intocmiti si nu predati fiecarui beneficiar(macar pe scara de bloc) carti tehnice ale constructiilor, de unde stie el pe ce da banii (pai si o masina de barbierit are carte tehnica)? Vezi ce s-a intamplat la Bucuresti cu acel bloc care a ars, dezvoltatorul a vandut la jumatate pret si tot a avut profit, cumparatorul cu ce s-a ales, il ajuta statul!
  Eu nu am indemnat pe nimeni sa stea la casa daca doreste la bloc, dar consider ca aceste apartamente ar trebui sa fie executate cu respectarea Legii calitatii in constructii si al BUNULUI SIMT!
  In ce priveste estetica, fiecare o intelege si o accepta dupa educatia si gustul sau, astfel ca fiecare cetatean se poate exprima, precum la vot!

  (0)
  • mihai

   cetatene…da-ne exemple concrete…unde ..cine …care nu are carte tehnica a constructiei,,,..faptul ca vorbim …din auzite…500–1000 eur/mp..ne-ar da de gandit ca stii despre ce vorbesti….ori imi pare doar teorie …treaba aceasta.
   Aici era vorba de nerespectarea de catre organele abilitate a dreptului de proprietate ,respectiv de a construi in limita legii si cu respectarea ei ,Pug , HCL-uri,legea 10,legea 50, etc .ori a ingradi dreptul unui investitor de a investi banii cum considera el de cuviinta inseamna abuz ,pentru care respectivii vor raspunde la un moment dat conform legilor in vigoare.
   Probabil cei care construiesc au un proiect tehnic,au niste avize, au niste specialisti care urmaresc realizarea lucrarilor ,calitatea materialelor puse in opera,realizarea cartii tehice a constructiei, altfel nu s-ar realiza receptia constructiei,respectiv posibilitatea de a vinde respectivele apartamente.
   ca unul nu respecta legea e fix problema lui ,si va raspunde pentru aceasta.

   (0)
  • Un cetatean onest

   Prietene Mihai dezvoltator, nu mai continuati, va faceti de…
   Oamenii din aceasta tara amarata stiu sa imparta 60.000,0 euro la 60 mp utili, daca nu, isi merita soarta!
   In ce priveste Cartile Tehnice, ar trebui dvs sa le explicati cititorilor(in numele dezvoltatorilor), care inteleg ceva, cate ati predat si daca nu, de ce? Oare stiti ce inseamna PROIECT TEHNIC ? Calitatea acestora o poate stabili doar ISC, nu dvs.
   Dar tema era alta. Consider( e doar o parere persoanala) ca PARCHETUL si ISC ar fi trebuit sa intervina in sectorul imobiliar bistritean, acuma poate este tardiv!
   Eu oricum pun punct aici pentru ca nu doresc polemica cu dvs, CETATENII, asa cum ma numiti, atatia cati mai citesc acest articol, vor decide(poate) singuri ce au de facut, dar trebuie sa fie INFORMATI CORECT.
   Cele scrise sunt consideratii si impresii personale si cred ca am drept la opinie, nu se constituie intr-o reclamatie!

   (0)
  • mihai

   cetatene …unde e problema? 60,70,80 90000eur ?nu obliga nimeni pe nimeni sa cumpere nimic..
   pretul unui lucru ,obiect,apartament e stabilit de piata , conform principiului cerere-oferta, astfel ca nu obliga nimeni pe nimeni sa cumpere .
   Sincer…te afli in situatia de a vorbi in necunostinta de cauza ,ai citit ,hai sa comentez,,,ca ne pricepem la orice…noi romanii! Succesuri multe!

   (0)
 9. Clujeanu

  Acuma… „cetateanul onest” cam amesteca treburile (mi se pare a fi si functionar superior si privat), sigur ca acuma functionarii au salarii marisoare (pe buna dreptate) si poate ca-n 15 ani si-ar permite ” uite asa o casuta”, dar privatii poate ca numai un apartament si-ar permite.
  Iar estetica de care vorbea cetateanul onest, si chiar mutilarea unei fatade a unei constructii existente (de care vorbire facea viceprimarul Peteleu-care fie vorba intre noi este este o cladire reprezentativa pentru estetica „cetateanului onest”), nu este treaba juristilor si a inginerilor (de tot felul). Multe gaini se cred lebede, iar tragedia consta in faptul ca nu le mai poti convinge ca sint doar gaini.

  (0)
 10. pentru dl Hangan

  Domnule citizen, se vor largi benzile pentru este unde, primaria a cumparta teren vizavi tocmai in acest scop. Ce tot aveti cu blocul de pe Lucian Blaga?
  La prmarie nu se cunoste cateva zeci de mi de eur.
  S apoi dl. Hangan ce face in sedinta de consiliu ?doarme?
  Toate se intampla cu girul CL.
  Sa vedem ce o sa faci dl Hangan cu alt Pug daca exista, altul decat cel aprobat.
  VA SPUN EU NIMIC

  (0)
  • citizen

   nu am absolut nimic cu blocul ala si mai mult decat atat, consider ca fraierii care-si cumpara acolo apartamente sunt demni de mila; sa stai toata ziua in geam sa numeri tirurile si cazanele pe motorina cumparate cu 500 de euro de dincolo care trec pe sub nasul tau mi se pare un exercitiu de sado-masochism extrem.
   as fi curios totusi cat vor rezista actele si avizele pe baza carora s-a ridicat acea constructie in fata unor controale amanuntite ale institutiilor abilitate.
   sunt penale sau nu? ca agresivitatea care se „simte” in postare denota o oarecare disperare…

   (0)
 11. pentru clujean

  De modul de intoc
  mire a actelor pe baza PUG-ului raspunde arhitectul sef, seful de serviciu doar au suta de milioane salariu si subalterni.
  Doar nu o sa deschida secretara hartile sa le puna cap la cap sa vada daca este fals.
  Secretarul raspunde de parte juridica presupun.
  De ce oare are primaria arhitect sef , sef serviciu?
  Sa faca invarteli cum le dicteaza unii investitori imobiliati?
  Si eu sunt un investitor dar nu am cerut decat sa mi se elibereze acte corect, nu am facut presiuni, amenintari , etc.
  Si apoi domnule clujean (bistritean), habar nu si de legislatie , paue mana si citeste, documenteaza te.

  (0)
  • secretarul turmentat

   Aici ai mare dreptate, presupui bine, secretarul raspunde de partea juridica: terenul sa fie al proprietarului….sa aiba extras cf la zi…..sa aiba toate avizele LEGAL solicitate prin certificatul de urbanism….si cam atat. Ai dreptate si cu deschisul hirtiilor….nu ar trebuii sa faca asta. Si da, si eu am cerut in 2017 casa de locuit, si m-au ametit cu cei 3 m fata de mejdie. Unde este Codul Civil? Secretarul nu a auzit oare de acesta? Ea are orice alta treaba decit serviciul juridic. Oare este atat de competenta? Tazmanianul are dreptate…aceasta persoana ar vrea sa fim o comuna, daca s-ar numi si Telciu ar fi OK, sau macar Vatra Dornei, unde circula unele zvonuri cu privire la activitatea secretarului de atunci….oare sa le dam crezare? Realitatea actuala ne confirma ca sint adevarate.

   (0)
 12. cata mizerie ...poate fi si ...

  sus se vorbeste de legalitatea de a construi!
  …unde…si cum..
  nu despre cat e mp construit sau util!
  problema e ca suntem contribuabili…adica cei ce muncesc pentru a face un salariu nemuncit / nemeritat pentru cei de la primarie care isi bat joc de noi prin aprobarea unor astfel de imobile
  un prieten nu poate sa contruiasca o casuta pe o parcela de 500mp ca nu are 3 m pe una din laturi si astia construiesc blocuri intre spital si benzinarie,,,sau in sensul giratoriu sa nu spun in camera de zi a vecinului sau chiar in baie!
  o tara de contribuabili …prosti!

  (0)
 13. pentru clujeanul din bistrita

  Domnului clujean (bisttitean) sau vreun proiectant de la cluj care numpoate proiecta ce vrea , ii sta in gat secretara csre cred ca este dingura care tine la orasul asta si de aceia deranjeaza ff mult, nu si pot atinge scopul unii dezvoltatori care cred ca Bistrita este numai a lor, ei fac legea, ei ameninta, ei fac presiuni.
  Cinste dezv imobiliari cinstiti si corecti.
  Ii rog sa intre si sa comenteze daca au probleme cu aceasta secretara de care nu mai incap ba mai mult vor sa o inlature sa poata face ce vor.

  (0)
 14. cucu

  22cica se vrez a se construii bloc in locul HANULUI de la spital, unul care a lucrat la Metropolis, bineinteles ca in spstele lui sunt persoande de rang inalt ca si cladirea metropolisului. Astia nu au fupa ce bea apa si trag tepe fupa tepe si acuma disttug orasul.
  Sa iedim in strada si sa nu i lasam.

  (0)
 15. plec in excursie pe bani publici

  Pe Cretu il doare undeva doar s- aprobat in CL sa plece alaturi Niculzie parca cam 3 saptamani alaturi de bunul prieten Cozma de la Casa de Cultura daca nu ma insel
  Sper sa ceara azil politic sa ramana acolo.

  (0)
 16. gicu

  Bistrita ca sa aiba o sansa in competitia cu Clujul e obligata sa se dezvolte. Cum marii investitori imobiliari se opresc la Cluj, noi trebuie sa construim cu investitorii locali, care nu sunt asa multi si care trebuie sprijiniti, pentru ca la acest moment ei sunt cei care duc orasul inainte si il modernizeaza. Priviti cat s-a dezvoltat partea de sus a orasului, poti zice ca acolo e o particica de occident, si totul pe banii dezvoltatorilor privati. De ce trebuie sa-i privim cu atata ura si sa le cautam numai noduri in papura. Greseli si abateri se intampla peste tot, dar mai bine sa construiesti cu unele greseli decat sa nu faci nimic,sa nu te dezvolti si sa ramai in urma. Ma bucur ca in Primarie exista oameni care au inteles acest lucru si le intind o mana acestor investitori.
  Dar Primaria ar putea face si mai mult. Ar putea de exemplu sa cumpere teren in fostele zone industriale sau altundeva, sa intocmeasca proiecte de amenajare urbanistica a acelor terenuri si, pe modelul parcului industrial, sa ofere locatie si proiect tuturor celor interesati de a construi locuinte in oras. Astel s-ar putea controla dezvoltarea orasului mult mai bine prin oferirea de optiuni de construire pentru diferite regimuri de inaltime. Investitorul daca vrea sa construiasca bloc cu 10 etaje se va duce in zona stabilita pentru acest tip de inaltime unde va plati terenul si va primi proiectul si autorizatia.Va scapa de cautarea unei locatii unde poate avea probleme la tot pasul. O facilitate mare pentru investitor si o posibilitate uriasa pentru Primarie de a controla dezvoltarea orasului, care practic va fi facuta strict dupa dorinta Primariei.

  (0)
  • raspuns

   ai citit din planul de dezvoltare urbana a unui oras din occident de acum 30 de ani care va fi valabil in romania peste….100 de ani?
   sper sa fie 100…..

   (0)
  • Tazman

   Gicule, i-ai atins grav pe bistriteni, acum o sa ti-o iei prin commenturi. In Cluj se darama casa si se ridica bloc, nu zice nimeni un „mac”, pentru ca e mentalitate de oras. La noi toti care s-au mutat in oras de pe cine stie unde, isi dau cu parerea total eronat, despre modul de abordare a unei dezvoltari in oras. In Cluj se vrea progres, in Bistrita se vrea regres. Atata noroc avem ca ne dezvoltam in ciuda tuturor gica contra de pe aici. Nu sunt de acord cu ce s a intamplat cu blocul de pe Lucian Blaga, nu e normal sa le iei lumina zilei la oameni, nu e DELOC normal, dar nici sa dai in tot ce se vrea a face. Dupa ce creste orasul, ai mandri iti fii..

   (0)
 17. Astrologic

  Pe bune acum, nu putea să cumpere primăria hanul? Să amenajeze acolo un muzeu sau ceva sau chiar să mărească parcul? Aprobăm pe acel petec într-o zonă supraaglomerată încă un bloc cu 60 de apartamente??? În alte țări acea cladire ar fi fost amenajată și ajungea un important punct de atracție turistică, aducea bani grei la buget, și noi ce facem, îl demolăm și construim acolo un bloc de maneliști…

  (0)
  • gigi

   primaria putea cumpara.. a fost 700000 euro… au fost publicate anunturi de vanzare.. dar nu au cumparat… deci ce vorbim?

   (0)
  • Astrologic

   Gigi dacă tu habar n-ai ce vorbim (mă întrebi pe mine…), nu mai posta nimic. Sau când ai început să scrii știai despre ce vorbim, dar așa pe la sfârșitul postării ai uitat. Îți recomand ginko biloba forte. Ia aminte să ții minte despre ce vorbim :)))

   (0)
  • gigi

   primaria nu a fost in stare sa cumpere de la Goia terenul de la teraplast de pe centura. sa amenajeze piata de gros acolo,si tu-mi spui mie ca nu stiu ce vorbim. eu spun ca primaria nu e interesata sa cumpere orice se scoate pe piata de vanzare. daca esti asa ingrijorat de aceste probleme cumpara tu si reabiliteaza-le..

   (0)
 18. pentru dl gicu

  Domnule Gicu este adevarat , primaria trebuie sa sprijine dezvoltatorii imobiliari, aduc bani la buget.
  Dar te intreb sa construiasca oriunde si oricum? a se vedea blocul de pe crinilor, fara spatii verzi , fara parcari, a se vedea blocul de la podul jelnei neterminat, construit in deal fsra parcari pana in drum, a se vedea blocul de pe Nasaudului, fara acces la demisol unde se spune ca sunt locurile de parcare, fara spatii verzi, fara sa respecte pe cei din blovul invecinata se vedea blocul de pe st. O iosif, pana in drum , fara parcari suficiente , fara spatii verzi , fara loc pentru copii, a se vedea blocurile de la Diana care au bagat toate casele in umbra, a se vedea blocurile de la Moluri calarite unul peste altul,
  Deci te intreb domnule Gicu sa fie sprijiniti dezvoltatorii oricum?
  Sa demolam HANUL care este un reper pentru Bisttita? sa facem un bloc cu 10 etaje la Trezorerie, Esti de acord domnule gicu? Si cate or mai fi si se vor mai face.
  Ma intreb pana cand asfel de anomalii

  (0)
  • gigi

   nu e oriunde ,,toate care le-ai enumerat se incadreaza in PUG si respecta legislatia in vigoare….ori daca nu construim blocuri in oras …atunci unde? pe Heniu?intreb si eu….

   (0)
 19. tot pentru gicu

  Primaria nu a cumparat hala decebalmsa faca o piata moderna si in locul ei o parcare supraterana si cu conditii decente, s- a vandut pe bucatii si noi tot ca in evul mediuMa intreb pentru plimbari si prostii sunt bani?
  – parc in viisoara la puturosi ca oameni harbici nu au timp de parc.
  -parc de aventura bstsie de joc
  -partie batsie de joc
  -bazin la codridor bstsie de joc, toste din bzni nostti.
  Cu e gicule?

  (0)
  • Tazman

   Ai foarte mare dreptate aici. Multe sunt construite ilegal, dar cele mai multe sunt construite pe cale legala. Nu iti vine sa crezi cum pica o casa mica si se ridica ditamai blocul. Doar ca nu se face atata tam tam ca la noi.. pur si simplu. Asta e ritmul de dezvoltare. E o situatie muuuuult mai grava decat la noi. La noi urmeaza a se face 3 blocuri, la ei se ridica un cartier intre case. Si de retinut ca la ei nu exista bloc de 5 etaje, doar de la 10 in sus. Nu e o treaba tocmai placuta ma gandesc, pentru locuitorii caselor de acolo, dar lipseste circul asta ieftin cum e la noi. Asta ma doare cel mai tare, ca locuitorii Bistritei dau in Bistrita. Am avut si pdl-ul la putere… acum cu teroristii astia de la psd.. credeti ca pnl-ul e capabil de mai multe? Pai ei nu sunt in stare sa isi desemneze un candidat pentru primarie. Ceea ce spun ei la sedinte, pot sa spun si eu, si urasc politica. Si eu pot sa spun ca strazile trebuie asfaltate URGENT. E grav la noi. O zi buna

   (0)
  • Tazman

   Apropo, dupa parerea mea, Clujul e cel mai haotic oras le care l-am vazut vreodata. In afara de blocurile ceausiste insiruite de-a lungul drumurilor principale, e un haos TOTAL. Exact ce ziceam. Se construieste pe orice petic de pamant. Si se construieste bloc de 10, nu casa. Gresiti. E cel mai haotic. Acolo bani ce face Boc… : )

   (0)
  • @ blocurile din cluj

   in cluj se darama o casa si se construieste un bloc
   crezi ca e bine?
   oare pamantul de sub casa care a tinut doar 2 niveluri oare tine 6 niveluri la un bloc?
   eu cred ca nu tine
   blocurile alea pica in cativa ani
   e ca o remorca care trage 2 etaje si descarci si reincarci 6 etaje
   vezi?
   nu se rupe osia?
   asa e si cu pamantul…SE RUPE SI PICA BLOCUL!

   (0)
  • Alan Dala

   Se respecta de nu se mai poate. =))
   In Cluj a hotarat INSTANTA sa se darame un bloc, dupa ce 6 ani a umblat vecinul blocului, in judecata. Aveau autorizatie pentru a construi casa si au construit bloc.

   (0)
 20. pentru gicu

  Nu te face ca nu pricepi domnule gicu, am spus clar sa se construiasca oricum?
  Nu am spus sa construiasca pe heniu, dar nu fara a respecta legile, pe cei din jur.
  De ce s a suspendat autorizatia de pe Lucian Blaga? pentru ca s a respectat legea?

  (0)
  • Astronautul vesel

   Nu s-au suspendat nicio autorizație, nu mai credeți tot ce citiți pe site-uri dubioase. Lucrările la blocul din L. Blaga continuă și în curând vom avea acolo un minunat bloc, indiferent cât se agită unii. Nu mor caii când vor câinii.

   (0)
  • in cluj pica blocurile unul dupa altul

   sapatamana trecuta a mai picat un bloc, avea 1650 eurp pe metrul patrat util fara pereti si balcoane
   va imaginati ca daca in cluj pica blocurile asa unul dupa altul in bistrita cand o sa inceapa sa pice o sa fie vai si amar de bistritei
   pesta porcina e copil mic pe langa aceste locuinte care picaca sobolanii
   ati vazut cum pica sobolanii?
   asta e problema, cautati pe gooogle!

   (0)
 21. Coruptia

  Coruptia, banul si mediocritatea de la cei de la stat face din orasul asta un oras de teleorman… coooorrruuuppptttiiillllooorrr ggggrrreeeaaatttaaa

  (0)
 22. pentru gigi

  Domnule Gigi care pug il respecta constructiile de care vorbiti? Ati vazut dumneavoastr pug -ul?
  Se spune ca sunt mai multe Pug-uri, dupa dezvoltatori.
  Sunt curios cum se vor termina aceste abuzurii.

  (0)
  • gigi

   intamplator l-am vazut …pe ala vizat de consiliul judetean…cel autentic ,si oficial..nu cel care-l arunca la inaintare inspectorii de urbanism si cu secretara Gaftone….in functie de interesele si interpretarile lor…

   (0)
 23. constatator uimit

  Pe mine ma socheaza continutul articolului si ma intreb oare o fi adevarat?
  Daca DA atunci este destul de grav.
  Totusi nu pot sa cred ca sunt mai multe PUG-uri dupa care se lucreaza.
  Cred ca cineva ar trebui sa fie invitat sa explice sau cei care sustin acest lucru sa demonstreze acest fapt, altfel ne facem de mare minune.
  Asteptam totusi niste explicatii clare nu lasati lucrurile in uitare.
  Sunt institutii bine platite care pot verifica si sa se termine cu aceste acuze grave.
  Dl Hangan si doamna secretara Gaftone demonstrati acest lucru altfel cadeti in derizoriu.
  De constrctii facute oriunde si oricum , blocuri pe suprafete mici fara parcari, fara spatii verzi, fara locuri de joaca pentru copii cred ca trebuie interzise. Sa se construiasca conditionat de suprafata sa poate fi respectat si vecinul si legislatia.
  O seara frumoasa.

  (0)
 24. cetateanul

  Doamna secretar si domnilor consilieri care sunteti in slujba cetateanului, cred ca se cuvine sa demonstrati acuzatiile aduse. CUM?
  Simplu, cei care au facut Pug-ul , numai ei puteau aduce modificarii, ar trebuii invitati sa spuna daca au modificat Pug-ul si in baza a CE.
  De ce acum dupa atata timp s-a descoperit acuma ca sunt mai multe documente ? Care serviciu din primarie raspunde de aceste documente? ce aveti in arhiva dumnezvoastra,
  Altfel faceti acuzatii grave asupra unui serviciu din primarie si asupra persoanelor care lucreaza acolo si asa dupa parerea mea cel mai greu serviciu.
  Daca sunt doar vorbe aruncate atunci fiecare trebuie sa raspunda.
  Asteptam pozitia dumneavoastra si a celor din primarie.

  (0)
 25. popescu

  Domnule Gigi, PUG-ul adevarat este cel detinut de consilieri locali atunci cand l-au primit si cand a fost supus aprobarii, asa ca degeaba faci asfel de afirmatii.

  (0)
 26. secretarul turmentat

  Secretarul Gaftone a stiut de la bun inceput de problemele PUG, a stiut si ca sint doua (le are la dansa in birou), dar impreuna cu inspectorul Malaicu, au motiv de santaj asupra investitorilor. Cum? Se uita pe primul PUG si nu se poate face ceea ce cere cetateanul onest case, bloc, nimic (facem PUD, PUZ)….dai ceva?…ne uitam pe al doilea PUG unde (surpriza!!) se poate…. Cate certificate de urbanism sint emise pentru aceeasi parcela si difera continutul? Multe! Un fost proprietar a cerut sa zicem un chiosc si nu s-a putut (dau un exemplu)…dupa ce terenul a fost vindut, actualului proprietar poate sa-si faca chiosc! Asa ca circul asta ieftin a secretarului Gaftone va spun eu ca este pentru prosti. O fumigena. Zicea cineva mai sus ca este singura careia ii pasa de orasul acesta. Pe dracu. Femeia asta a blocat orasul cu prostia si incapatinarea ei. Asa se zvoneste prin primarie. Si functionarii sint scirbiti de actiunile ei. De ce? Raspunsul se afla in buzunarul fiecaruia.

  (0)
  • OPORTUNITATE AFACERE!

   CINEVA SPUNEA CA DACA VREI SA CASTIGI BANI IN ROMANIA FACI O ADRESA SAU O CERERE CATRE PRIMARIA BISTRITA SI ASTEPTI RASPUNS DUP CARE DESCHIZI PROCES SI …CASTIGI BANI!
   la cata prostie/smecherie este in primarie ai sanse ca 90% sa muste!

   (0)
 27. beudean ionica

  Constat cu uimire ca un anumit arhitect/investitor ataca anumite persoane.
  Nu inteleg cum persoanele la care face referire secretarul turmentat ex arh ex investitor,au doua pug uri si ele decid. Acuzatia este f grava se stie cine face asfel de acuzatii , Cred ca este cazul sa dovediti ceia ce spuneti altfel eu in locul acestor persoane v asi trage la raspundere.
  Eu cred mai degraba ca nu va mers cu aberatiile voastre.
  Afirmatia ca persoanele din urbanism s au saturat de secretara este sustinuta din interiorul acestuli serviciu altfel nu stiu de unde sunteti asa de bine informat.
  Se stie de toti de razboiul dintre arhitect si secretar
  Dar sa afirmati ca se face puz,pug pud dupa cum hotarasc in functie de cum dai spaga este grav
  Oare cine hotaraste la urbanism cum se fac lucrurile, un simplu inspector sau sefi serviciului?
  Eu unul nu v asi pune sa dati explicatii pe voi si cei care va sustin.
  Sper sa vie randul.

  (0)
 28. melania pop

  niste oameni fara caracter care isi permit sa atace sub nume false bineinteles sustinuti din interioarul serviciului altfel nu pot face asfel de afirmatii.
  Faptul ca noua ne produc disconfort ca nu ne respecta ca vecini ,ca fac ce vor, nu intereseaza pe nimeni, nu stiu cine sunt cei mai mituit din primarie, dar dupa cum se construieste este foarte clar.

  (0)
 29. cristian jigau

  vorba domnului popescu, pug ul adevarat este cel din CL si pe care il detin consilieri, ei pot face lumina.
  M as mira sa aie secretara atatia bani sa fi comandat singura doua pug uri ca sa santajeze investitorii.
  Ce jegosi si slabi sunteti. V ati dat de gol singuri.

  (0)
 30. Clujeanu

  Asa este, aveti dreptate, serviciul urbanism, investitorii, proiectantii, chiar su PUG-ul, legile, toti si toate vorbesc prostii. Singurul adevar, absolut de altfel, este cel doamnelor de mai sus si al secretarei. Nu mai construim numic, fara parerea supercompetenta a acestora. PUG nu conteaza, ala bun sau celalalt, lege nu, nimic. Doar parerea si sfatul gurului din primarie, care nu are nimic cu nimeni, doar ca nu vrea sa semneze (participa dar nu se implica). Si e singura persoana careia ii pasa de oras. Cind vrei sa faci ceva trebuie de acuma sa mergi sa iei lumina de la ei. Asta insemna sa fi mafiot (vorba lui Becali). De ce sa nu ne mutam la tara, casute cochete, gradina, vecini la fel, fara blocuri. Am vazut ca acum nici de blocul Mis Grup nu incap. Si ala este ilegal. Toate sint ilegale. Sa demolam toate blocurile din oras ca-s ilegale si sa facem o pasune frumoasa. Sa ascultam fara sa gindim de emanatiile artistice, si sa ne inclinam in fata intelepciunii fara margini, atotcuprinzatoare a persoanei secretar jurist. Doamne ajuta.
  P.S.
  E o parere de cetatean onest, nu am dat cu parul.

  (0)
 31. pentru clujean

  Domnule clujean (bistritean) vrei sa spui ca matale respecti legile si pug ul sau cred ca asta te deranjeaza cel mai tare, ca trebuie sa la respectii.
  Legat de blovul MIS GRUP ar fi bine sa luati lectii.
  Bafta

  (0)
 32. ion portius

  Personal cred ca jumatate din articole sunt date sub diferite nume de aceleas persoane care sunt deranjati de secretara. Se stiu ei bine.
  Sunt un nimeni si nu astept raspuns de la voi.
  Si apropo bocul lui mis group a fost semnat de secretara, nu va intrebati de ce?
  Eu cred ca nu exista termene de comparatie.

  (0)
 33. mai multii arhitectii

  MAI MULTI ARHITECTI AM SOLICITAT SA NI SE ELIBEREZE COPII DUPA PUG UL CEL APROBAT DAR ARHITECTUL REFUZA DE DOI ANI ACEST LUCRU.
  MA INTREB DE CE? CE ARE DE ASCUNS?
  DE CE SUNT MAI MULTE VARIANTE DE CARE DOAR EA STIE.
  DUPA CE PUG LUCREAZA INSPECTORII URBANISMULUI.
  AM CITIT CA SE FAC ACUZATII ASUPRA UNEI PERSOANE DAR CEILALTI DUPA CE LUCREAZA?
  CINE VERIFICA SI SEMNEAZA ACTELE CUM SEMNEAZA?
  CEI CARE ACUZATII CREDEM MAI DEGRABA CA NU VA MERS.
  O SA MAI SOLICITAM O DATA COPII DUPA PUG SA VEDEM CE NE RASPUNDE ARHITTECTUL

  (0)
  • cetateanul onest

   POI SA NE SPUNA CINE SE OCUPA DE LEGALITATREA ACTELOR SI CARE STIE FOARTE BINE PROBLEMA…ADICA SECRETARA GAFTONE!!! ORICUM SE POATE CONSULTA PUG PE SITEUL PRIMARIEI, ADICA REGULAMENTUL LOCAL, SI ACOLO SE VEDE CE SE POATE FACE IN FIECARE ZONA….PENTRU CEI CARE SINT INTRIGATI DE BLOCURI…..O SA FITI SURPRINSI, PLACUT ZIC EU.

   (0)
 34. gita

  Ceausescu a mutat blocul sa poata largi bulevardele,europeni cumpara cladirile si largesc strazile ,in viitor ul apropiat primaria bistrita o sa cumpere blocurile la care le a dat autoeizatie in trecut si prezent pe bani cetatianului si exagerat de scumpe sa le darime sa largeasca strazile pentruca si acum e josnic da circulat in oras.Ginditiva peste 20 ani ce sa mai spunem peste 50 ani.multa prostie omeneasca exista si minte scurta,cine va fi nebunul care isi va lua apartament acolo sa ai sunne sirenele de la smurd tot timpul in cap.Cum se poate amplasa un asa bloc langa statia peco nu permit legile de la pompieri.Un om cit de cit intelectoal nici nu se poate gindi la asa ceva numai aci ce nu sunt intregi la cap sunt bolnavi la creier se numeste nebun.

  (0)
 35. curiosul

  Domnilor arhitecti care ati cerut PUG-ul va rog sa ne spuneti daca si Popescu A, face parte din cei care ati cerut copii dupa PUG?
  S-au el nu este arhitect?

  (0)
 36. constat cu uimire

  Domnule gita, simplu , cum au autorizat un bloc in intresectie fara parcari si acces si calarit peste alt bloc.
  Daca era de acesiasi inaltime, dar umbla vorba ca de acesia sunt mai multe Pug uri tocmai pentru al ajuta pe acest investitor de casa si inca 2 ,3.
  Rusine urbanistilor pentru haosul creat.
  Dar ce vorbim cand Bistrita nici nu are arhitect, se vede dupa culoarea blocurilor, dupa izolatie, dupa cat de haotic se construieste.
  Sa nu uitati ca veti da socoteala candva chiar daca contra serviciu sunteti de neatins.
  Mai mult decat atat o sa va judece urmasii chiar daca o sa ramaneti cu vile, spatii de birouri, , bani in banci si sub saltea etc.

  (0)
 37. consttuctorul

  Inspectorii de la urbanism nu pot folosi decat PUG ul indicat de arhitectul sef, care dealtfel are rol hotarator prin semnarea actelor.
  Daca nu sunt semnate de arhitectul sef, actele nu merg mai departe la semnat.
  In zadar dati vina pe inspectorii de la urbanism. De, de arhitect nu va legati ca este in tandem cu voi cei care sub diferite nume atacati anumite persoane.
  Factorij de decizie sunt arhitectul, secretarul si primarul. Mai pune mana pe lege domnule gigi ex proiectant/investitor cu nume de postaci gigi, clujeanul, secretarul turmentat etc
  Sunteti jalnici cum incercati sa denigrati persoanele care nu va canta in struna.
  Si eu sunt investitor dar am incercat sa lucrez cinstit si corect si nu am avut piedici dimpotriva am fost sfatuit si ajutat.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.