Primarul Ovidiu Crețu, foc și pară: Asta ar trebui să fac, să-mi dau demisia astăzi

Holistic

Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, este extrem de nemulțumit de felul în care Guvernul împarte banii publici prin bugetul anului în curs. Edilul a relatat cum a decurs întâlnirea cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și cu Darius Vâlcov și a menționat că, dacă nu se schimbă nimic, este pus în situația să ia o decizie importantă.

”Am fost la întâlnirea cu domnul Teodorovici și cu domnul Vâlcov. Știau, erau documentați, mi-au spus că sunt sume necheltuite, acele transferuri de la un an la altul. De aceea m-am simțit obligat să vorbesc și i-am spus: Domnule, an de an am avut trei-cinci-șapte milioane de lei în plus pentru că m-am focalizat pe fonduri europene și mi-au rămas banii mei și am rămas în 2018 cu 50 de milioane de lei, o sumă importantă, și i-am cheltuit jumătate în 2018 pe investiții în 2018 pentru că, din ce am încasat în 2018, nu am putut folosi niciun leu la investiții. Și mi-au rămas ca să mai fac investiții și anul ăsta și cu asta se termină, am terminat și cu investiții din fonduri proprii.

Noi nu am plecat de acolo cu chestiile rezolvate. Noi știam că nu s-a rezolvat nimic. Eu nu am fost și la a doua întâlnire cu doamna Dăncilă. Pentru mine sunt 7 ore de mers până acolo, la București. M-am dus pentru o zi cu o cămașă, cu o haină și a trebuit să vin înapoi. Șapte ore cu mașina până la Bistrița. Am ajuns la 4 dimineața.

I-am spus domnului ministru (Eugen Teodorovici – n.r) că eu am candidat la Bistrița și am adus PSD într-un municipiu din Ardeal, angajându-mă în fața oamenilor că pot să rezolv niște probleme. Așa cum se prezintă bugetul nu pot rezolva problemele respective și nu pot merge în fața oamenilor să spun: mai votați-mă! Că nu o să fac nimic în continuare. Prefer să stau acasă. Asta i-am spus domnului Teodorovici. Întâi să-mi dea tot ce am pierdut și după aia putem discuta (despre candidatură – n.r.).

Au fost 35 sau 34 de primari de municipii de reședință de județ din toate zonele. Cel mai vocal și cel mai dur a fost primarul de Ploiești, care e din PSD, și primarul de Buzău. Cei mai duri la adresa ministrului și a politicii au fost cei doi.

Nu s-a rezolvat nimic. Ceea ce au anunțat domnul Dragnea, doamna prim-ministru și domnul Teodorovici este că ne dau 60% din cota pe venit. Asta înseamnă că față de cât ar fi trebuit să primesc – discutăm de sume 2018 – primesc mai puțin cu aproape 10 milioane de lei și mi-au dat în plus să suport din buget propriu cheltuielile cu asistența socială care înseamnă persoane cu handicap, asistenți personali și așa mai departe, ceea ce înseamnă 16 milioane de lei. Plus cei 10 sunt 26 de milioane de lei. Deci Bistrița nu are 26 de milioane de lei cât ar trebui să aibă ca să fie echivalent bugetul cu anul 2017. Asta este!”, a spus primarul Ovidiu Crețu.

Întrebat dacă, urmare a acestui fapt, primarii PSD se vor revolta împotriva propriului guvern, Ovidiu Crețu a răspuns: ”Dacă propriul nostru Guvern nu vede unde se fac banii și că sunt și obligații acolo unde se fac… Ni se cere să aducem investitori, să-i ținem acolo, protejați-i! Cum să țin Leoni aici dacă eu nu îi fac sens giratoriu, strada Tărpiului cu trei sensuri și celelalte? E normal să le faci, dar pe ce bani? Eu nu ameninț pe nimeni. Singura chestie pe care o fac este că mă duc și îmi văd de treabă. O să-mi duc la capăt mandatul, că nu am ce să fac. Nu pot să zic îmi dau demisia! Asta ar trebui să fac: să-mi dau demisia astăzi sau când se votează bugetul respectiv. Nu o să fac treaba asta, dar nici nu poți merge mai departe să-i minți pe oameni că le asfaltezi strada și apoi să le spui că nu ai cu ce, că nu ai bani, contând că tu când ai planificat toate acestea ai avut un buget, ai făcut socoteala cu bugetul Bistriței, ai socotit că mai aduci niște fonduri dincoace, dincolo, iar acum te trezești că numai din fonduri europene”.

Întrebat dacă el crede că Guvernul PSD este ”mai rău” decât celelalte, Crețu a răspuns: ”Nu, nu! Eu consider că Guvernul PSD este cel mai bun pe care l-a avut România până acum, doar că, în anul 2018, municipiul Bistrița a avut cel mai prost buget din ultimii 10 ani de când e Crețu primar. Nu știu de ce s-a întâmplat. Eu cred că domnul Dragnea nu a făcut socotelile cum ies lucrurile la nivel de municipii. Cineva i-a dat informațiile. O să îi spună. Eu sunt simplu membru de partid, ați uitat?”.

Referitor la o posibilă nouă candidatură a sa la funcția de primar al Bistriței, Ovidiu Crețu a spus: ”Eu am spus vreodată că nu candidez? Am spus acum, public, pentru prima dată, că în varianta aceasta (de construcție a bugetului – n.r.) nu am de ce să mai candidez. Asta am spus și mă duc și îmi văd de treabă”.

Întrucât a fost unul dintre susținătorii lui Victor Ponta, cel care acum este președintele Pro România, l-am întrebat pe primarul Ovidiu Crețu dacă nu ia în considerare ideea să adere la acest nou proiect politic.

”Din punctul meu de vedere, toate sunt bune și frumoase, dar dacă eu la nivel de municipiu nu pot să-mi fac treaba și nu am o predictibilitate să știu ce voi avea peste doi ani, peste trei ani, cum vor fi evoluțiile, atunci totul este zero. Eu am o relație foarte bună cu domnul Ponta, cu domnul Dragnea, cu toată lumea ca simplu membru de partid, nu altfel. Mi-am spus cuvântul când au fost situațiile de așa natură pentru că eram președinte de organizație, eram în poziția din care să pot vorbi. Acum, ca simplu membru, o să merg la conferința municipală și o să-mi spun punctul de vedere. Atunci când va fi”, a răspuns primarul Bistriței.

În ședința Consiliului Local de joi, primarul le-a spus consilierilor locali și delegaților sătești: ”Bugetul, așa cum se prefigurează în acest an, nu cred că ne va permite să facem lucrări așa cum am făcut în 2017, în 2016 și înainte pentru că reducerea încasărilor la buget prin reducerea aceea de impozit, necompensată prin mărirea cotei ne-a adus la un minus de încasări de aproximativ 32 de milioane lei în anul 2018, cam atât am pierdut prin măsurile respective, iar prin modificarea cotei de la 43 la 60%, atât cât se anunță, am rămâne cu o pierdere de aproximativ 9 milioane de lei, dar prin darea în responsabilitate și în finanțare a serviciilor sociale către primării, mai pierdem încă 16 milioane de lei. Deci pierderea pe 2019 raportat la cifrele din 2018 nu ar fi de 32 de milioane de lei, ci de 26 de milioane de lei, ceea ce ne-ar pune într-o situație delicată – dacă va rămâne așa – să putem face lucrări de investiții din resurse proprii”.

Asociația Municipiilor din România (AMR), în care primarul Ovidiu Crețu este vicepreședinte, a anunțat că respinge categoric propunerile Ministerului Finanțelor Publice privind preluarea integrală a unor categorii de cheltuieli descentralizate aferente sistemului de protecție a copilului, centrelor pentru persoane cu handicap, indemnizații pentru persoane cu handicap și însoțitori ai acestora, precum și salarizarea personalului neclerical, cheltuieli evaluate de MFP la 6,4 miliarde de lei, și solicită asumarea de către Guvern a susținerii integrale de la bugetul de stat a sistemului de protecție a copilului și a persoanelor cu dizabilități, așa cum s-a angajat în Programul de guvernare 2018-2020.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Ovidiu Florean

  Incompetența PSD începe să dea pe-afară . Guvernul are alte priorități : pensii speciale și ajutoare sociale . De aici ies voturi , restul să se descurce . Crețu se face că nu-l mai interesează , are pensie specială , că a dormit în Senat , plus pensia normală , pa și pusi . Joacă un teatru ieftin și va candida din nou … dar va pierde .

  (36)
  • "am gasit la peneleu munitie"

   cretule, daca ti o trebuit partie…. iti poti da demisia si sa mergi sa te dai pe ea.. cu celofanul…. sa simti si tu cum e sa mai fi din nou copil.

   (32)
  • citizen

   Doamne ajuta !!
   dar nu avem noi norocul asta, suntem blestemati sa ne chinuim zilele cu tâmpiti ajunsi în functii de conducere.
   asa popor, asa conducatori.

   (30)
 2. Vasile

  Felicit guvernul Dancila!!! Decat sa construim partii de schi si alte prosti mai bine salarii mai mari pentru profesori si medici.

  (15)
 3. Nea Ion

  Vorba rabinului ,,si tu ai dreptate,si ministrul are dreptate si noi avem dreptate”,dar cifrele vorbesc.Cand la un buget ca al municipiului Bistrita nu reusesti sa cheltuiesti peste 10 milioane de euro,bani in cont,in 2018 cheltuiesti doar jumatate din excedentul de 50 de milioane lei (conform declaratiei primarului si a executie bugetare) si raman in cont alte zeci de milioane de euro,in schimb te imprumuti la banci cu dobinzi imense si faci investitii proaste (pirtie) da cea mai buna solutie e sa strigi PIRTIEEEEEEE……si sa te duci cu Dumnezeu.
  PAREREA MEA!

  (37)
  • veveritza

   acuma se revolta imbecilul, dar 3 mandate nu a fost în stare sa asfalteze nenorocita aia de parcare din spate de la ANAF, în centrala aia termica din buricul orasului au murit niste vagabonzi si n-a stiut nimeni o saptamâna pana a început sa miroasa.
   nu a fost în stare sa faca niste nenorocite de parcari supraterane asa cum au orasele civilizate (si sa încaseze zilnic atâtia bani cât a încasat de pe pârtie în ultimii 3 ani), gradinita aia de pe Balcescu a demolat-o când avea copilul meu 3 ani, si acuma are sanse sa prinda majoratul fara sa o vada reconstruita.
   deci, despre ce vorbim?
   da-ti demisia si du-te unde a întarcat mutu iapa.
   poti încerca prima data în Vermes.

   (44)
 4. Ovidiu

  Cu cine ai discutat? Cu meseriasul din cluburi ,cu ala cu cont si card in cimitir si apoi cu procesoara de lucru manual!!Voi vreti bani de investitii ,de autostrazi,dar si salarii nemeritate de zeci si sute de milioane lunar.Fugi d le de ciuma rosie ca azi miine o sa fiti scarmanati de nu va vedeti.Culmea este ca o sa o luati de la ai vostrii cand se vor termina sutele de milioane.

  (21)
 5. florianus

  Am zis mereu că nu poate fi mai aiurea fară primar decât cu Crețu primar.
  La urma urmei renunțăm la primar, îl avem pe George- administrator și cu Dumnezeu înainte.
  Scapă cine poate.
  Nu uitați să stingeți lumina dacă-i aprinsă.

  (20)
 6. Bistritean

  Pentru ce sa-i mai dea bani…..pentru partie, pentru 9 zile de balci, pentru struti, oua si alte prostii? Bistrita e o groapa generala de la intrare la iesire, un oras ramas in urma din punct de vedere al traiului, cu strazi de pamant, cu jumatate orasul neiluminat si multe altele! un primar incompetent si depasit total de situatie!

  (28)
  • tom macaragiu

   ce tare, nesimtitul naibii acuma îsi face griji pentru Leoni.
   dar ca si-au rupt aia masinile 15 ani pe strada aia care arata ca dupa bombardament nu-si mai aduce aminte?
   câta presiune au pus aia pe el, astfel încât abia pentru vizita lui Ponta s-a îndurat sa o asfalteze, ca sa nu-si rupa seful gâtul pe acolo?
   de ce a trebuit sa bage bani în pârtia ma-sii, de banii aia trebuia sa faca giratoriul ala pentru care e speriat ca pleaca Leoni.
   ca daca pleaca Leoni pe motive d-astea de administratie (ca n-au drum, ca n-au giratoriu, ca n-au apa, ca s-au saturat de imbecili), ghici cui îi va fi facut fâsul ferfenita?

   (20)
 7. Adrian Florin Chereji

  Asociația Municipiilor din România s-a înființat în iulie 1990, la Bistrița. Atunci ne luptam pentru descentralizare și o lege a finanțelor publice locale după modelele europene. Nu a fost ușor, reprezentanții Guvernului doreau să țină cât mai multă putere la nivel central (foarte mulți dintre ei lucraseră în administrația centrală și înainte de Revoluție).
  Susțin, în continuare, descentralizare, cu finanțarea corectă a administrațiilor locale, dar este un mare DAR. Trebuie introduse niște reguli stricte pentru a evita cheltuieli aberante. În numele autonomiei locale se fac tot felul de prostii. Sunt comune care nu au bani pentru salarii, dar organizează zilele comunei unde cheltuiesc mulți bani. Ar trebui interzise astfel de cheltuieli dacă sunt străzi neasfaltate și fără utilități, dacă nu sunt condiții corespunzătoare la școli, fondul de salarii să nu depășească 20% din veniturile proprii, și multe alte filtre. Dacă toate aceste necesități stringente ale comunității sunt rezolvate, atunci să poată face și festivalui și zile ale localității, etc.
  Să revenim la Bistrița. Se plânge primarul că Guvernul îi diminuează bugetul cu sume importante. La câte prostii a făcut din banii publici are buget prea mare: struți, mere, țepușe în sensurile giratorii, cușca veverițelor, festivaluri peste festivaluri, angajări cu nemiluita la aparatul propriu dar și la DSP, Casa de cultură și celelalte direcții din subordine finanțate din bugetul local. Mai mult de o treime din bugetul local se duce pe salarii!!! Sigur, cireașa de pe tort pârtia Cocoș!
  Cred că dl.Teodorovici, pe lângă reproșul foarte întemeiat că de zece ani nu e în stare să cheltuiască fondurile de dezvoltare, i-a amintit și de pârtia de schi, de care râde toată țara. Și lucrurile nu se opresc aici, astăzi au votat SF-urile pentru schi lift și alpine coaster, alte „fantezii” ale administrației Crețu.
  Pentru reabilitarea clădirii principale de la CN Liviu Rebreanu nu au găsit bani!
  Pentru repararea drumurilor, ajunse în stare foarte proastă după o iarnă mai serioasă nu sunt bani!
  Pentru reabilitarea Pieței Decebal nu sunt bani!
  Pentru parcări supraetajate nu sunt bani!
  Înșiruirea proiectelor mult mai stringente poate continua.

  (22)
 8. Balan Marius - contribuabil

  Barbi pesediste desi Falca il lauda pe OTC. Nu cred asta , si o vorba romaneasca spune clar ca un caine nu pleaca asa usor din fata macelariei. Ar fi cea mai buna afacere pt. noi bistritenii.|Banii chiar in numar dublu nu vor avea o finailtate in a fi cheltuiti pe lucruri utile atata timp cat acest primar este la butoane. Hai primare fi dintr-o bucata si da-ti demisia. Ce s-ar mai bucura copacii din oras. Ar inmuguri in liniste .

  (17)
 9. Balan Marius - contribuabil

  Sa nu uit . Primare te asteptam in PIATA la un miting. Vin si eu si te sustin aduc si trambita numai sa imi promiti ca nu mai umbli cu DRUJBA prin oras.

  (14)
 10. Generația 85

  D-nule primar, despre salariile d-voastră ați omis sa spuneți ca vi le măriți de luna viitoare, de asemenea a viceprimarilor, astea nu sunt un impact mare pe bugetul Primăriei. Nu o dați cu investițiile când știm ca dacă aveați onoare și cuvânt, va opuneți măririi de salar…De ani buni încoace v-ați înconjurat numai în oameni pupincuriști și fără viziune, ați plecat urechea deși puteați face mult mai mult , păcat pentru bistrițeni, toți știm că investițiile sunt pe o pantă greșită. Sincer, eu atât văd, așteptați pensia iar în realitate nu dați doi bani pe cetățeni și angajații care chiar muncesc și respectă cetățeanul! Domnule Nicolae poate sa va fie un exemplu de AȘA NU acest mod de management defectuos, refaceți-va echipa de conducere și atunci vom avea evolutie, poveștile sunt una realitatea alta!

  (20)
 11. Despre

  Patronii de la Leoni sa fie duși de domnul primar pe partie sa schieze sa uite de sens giratoriu și de drumuri.Aici sa spargă butoiul cu bere și să petreacă fara griji și stres.Adevarul l-a spus primarul Falcă la Realitatea Tv aseară cum Crețu a ocărât guvernul Dancila de ciudă că filiala PSD Bistrita nu ii mai încredințează încă un mandat să facă și partie de bob in Wonderland cu încă 7 milioane de euro.Mama voastră de administratori.

  (23)
 12. gânditorul de la Hamangia

  De ce vorbiți de oraș, orașul a fost în evul mediu, acum e o comună, deoarece dl. Primar vorbește de deputați sătești. Păi de acest fel de reprezentanți în consiliul local există doar la comune. Domnul Crețu, de supărat ce este, confundă cartierele, pardon localitățile aparținătoare cu satele comunelor. Dacă veni vorba de demisie, acest lucru trebuia făcut încă din primul mandat, deoarece de pe atunci au apărut primele semne ale ”competetenței” excepționale prin struții, apoi prin ouă(le)le de paști și merele din plastic împrăștiate prin sat, puse unele pe la trecerile de pietoni pentru a asigura condiții propice pentru niscai evenimente rutiere. Dar dumnealui nu vrea să se scufunde odată cu corabia și are să-și dea demisia doar în ultima zi din actualul mandat și să le facă în ciudă celor de la PSD va trece la formațiunea politică a lui Ponta, adică de la dracu la mă-sa, unde crede că va fi mai ocrotit. Însă se înșeală amarnic, deoarece nici acolo nu va avea nici o șansă să mai apuce în mână cuțitul și slănina, de care și-a bătut joc din orice poziție, timp de trei mandate.

  (15)
 13. ASA INCEARCA UN OM POLITIC SA PACALEASCA PROSTII

  Culmea, cateodata reusesc.
  Cica sa-mi dau demisia? Cere mila de la unii si altii sa vada demnitate!
  PRIMARE …CUM AI FOST TU PROSTIT DE DANCILA SI VALCOV ASA AM FOST PACALIT SI EU CA INCA ITI PLATESC IMPOZITE!
  dar diferenta dintre mine si tine e ca EU NU ASTEPT NIMIC DE LA TINE PE CAND TU DE LA MINE ASTEPTI UN VOT DAR VEI PRIMI UN MARE KKKAT!

  (18)
 14. pensionar

  un lucru se vade de la o posta. primarul este parasit pana si de ciumatii carcotasi rosii. nimic in apararea lui. pai se poate tovarasi ?unde sunt trambitele de serviciu ?

  (20)
 15. raul adrian

  hai mai baieti……………..voi credeti in aceste lacrimi de crocodil ???? voi il credeti pe Cretu ???
  acest arogant………acest infumurat……..acest neom……??
  il credeti pe asta ???

  atunci sinteti ca el/

  (15)
 16. pentru Primarul Bistritei

  Un primar destept cu banii care-i are ar FACE O AFACERE FOARTE DESTEAPTA CU care sa faca bani pentru alte investiti (de ex. ceva in energie) dar dupa cum se vede pe tine nu te duce capul la asa ceva pentru ca esti cam prwstalau dupa ce investitii ai facut pana cum.
  UN PRIMAR GOSPODAR E CEL CE FACE CEVA CU BANI PUTIN…CU BANI MULTI ORICE PROST POATE FI PRIMAR!

  (14)
 17. pentru bugetarii care vor sa ne omoram patronii

  no bugetarilor acum vedeti ce vrea primaru?
  bani mai multi din impozitul pe profitul privatilor!
  daca vreti ca privatul sa dea salarii mari la angajati scade profitul si va scade si voua bani salariile alea mari!

  (8)
 18. paradox romanesc

  Sa astepti odata la patru ani sa-ti injuri binemeritat primaru in halul asta de toti banii platiti ca impozite moka si el sa nu-si dea demisia!

  (7)
 19. DORU

  Toata lumea vorbeste de salarii mari, de bani putini la administratiile locale, dar nimeni nu spune absolut nimic de o restrucurare de personal si de mentalitate a sistemului bugetar, a sectorului administrativ si aducerea lui in parametrii normali de eficienta.

  (8)
 20. paul

  Primarul Cretu face pe nebunul, amenintand ca va demisiona, de parca cineva ar plange dupa el. Ba mai mult, el face si pe prostul, uitand ca la al doilea si la al treilea mandat a ajuns primar cu mai putin de 50% din voturi, fiind avantajat de alegerea primarilor dintr-un singur tur (o aberatie legislativa in materie electorala). Multi bistriteni considera ca mandatele lui Cretu au fost catastrofale, din cauza deciziilor tampite pe care le-a luat:
  Primarul Cretu a refuzat de fiecare dată să fie asfaltate străzile din bani de la buget. În tot acest timp, şi puţinele străzi asfaltate înainte să ajungă el la Primărie s-au stricat sau au fost sparte pentru lucrări de canalizare.
  In schimb, a accesat un împrumut bancar în valoare de aproximativ 10 MILIOANE de euro , din care cea mai mare parte s-au cheltuit cu tampenia din Wonderland pentru pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, deși la inceput a promis că NU va îndatora bugetul public și că va accesa fonduri nerambursabile pentru pârtia de schi.
  La capitolul locurilor de muncă primaria sub Cretu nu a facut nimic. De la venirea Leoni, pe timpul fostului primar Vasile Moldovan, niciun investitor important nu a mai venit la Bistriţa. In schimb, primăria a creat un Parc Industrial (ideea , fiind preluata de la liberali), dar care deocamdată nu a fost populat cu activitati industriale. Se sparg mii de euro lunar pentru cei angajaţi la acest parc, dar nu există rezultate.
  Centura de Sud prin Padurea Codrisor de care s-a cramponat primarul Cretu este o altă tampenie de proportii, care a lasat orasul Bistrita fara centura ocolitoare . Aceasta nu s-a materializat, din cauza costurilor ridicate si a problemelor legate de alunecarile de teren , in schimb a inflamat opinia publică, fiind blocate alte proiecte de amenajare a malurilor raului Bistrita si a padurii Codrisor pentru agrement.
  La capitolul Urbanism – s-a construit haotic și nu există specialiști cu viziune în arhitectura. Spațiile verzi, zona Industrială, malurile râurilor, cartierele Sărata, Slătinița, Sigmir, Ghinda, plus zonele rezidențiale sunt ignorate total și parcă n-ar face parte din „Bistrița Europeană” cum o numeste Cretu.
  La capitolul cultura, deşi se cheltuie anual un milion de euro, primăria Bistriţa nu a reuşit să facă evenimente importante în oraş, iar tinerii sunt total neglijaţi. Sub-Cultura și bâlciurile asociate cu lipsa de viziune in organizarea evenimentelor au dus la manifestari de tip Cântarea României.
  Primarul a eşuat lamentabil în încercarea de a organiza târguri ca în Viena, iar o vreme, Zilele Bistriţei, cel mai important eveniment pentru bistriţeni, se desfăşurau în târgul de vite din Viisoara.
  Unul din marile proiecte cu care se laudă administrația Crețu este BRAND-ul de oraș. Primăria Bistrița a accesat fonduri europene în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, pentru a crea un concept de promovare turistică a orașului. Darsi aici esecul e total. Lipsa de viziune în realizarea unui BRAND – struții, ouăle și alte kitsch-uri urbane ne fac de râs și alungă turiștii rătăciți într-un oraș amorțit. Fântânile arteziene, parcurile, zonele de relaxare spun multe despre gusturile indoielnice ale primului gospodar al urbei. Deşi ar fi câteva locuri interesante de vizitat în Bistriţa, acestea nu au fost niciodată promovate cu adevărat şi nici puse în valoare. Practic, turismul în Bistriţa se rezumă doar la liftul de la Biserica Evanghelică. Si exemplele ar putea continua. Asa ca drum bun la pensie pentru primarul Cretu.

  (6)
 21. Tristan

  Minunată aroganța ce-și justifică ignoranța… definiția lui Crețu Ovidiu Teodor, mare sculă pă basculă la el în oraș.

  (5)
 22. adi

  Aveti sustinerea mea in ceea ce priveste demisia. Sa va luati si partia si sa ne restituiti banii. Sau sa treceti creditul pe persoana fizica.

  (8)
 23. PROTEVEUL

  A RAS PE 1 FEBRUARIE IAR DE PARTIA SI DE PRIMARUL BISTRITEI CARE PARE DESTEPT SI BISTRITENII….NISTE PROSTI DOMNULE…NISTE PROSTI!

  (2)
 24. adi

  Stateam si ma gandeam si incercam sa ma pun in locul primarului. Cum reuseste omul acesta sa se impace cu el insusi? Cum reuseste sa se uite dimineata in oglinda stiind ca a indatorat niste locuitori cu o farsa de partie, stiind ca a aprobat niste investitii „goale”, cum te uiti in ochii oamenilor „ma manca-ti-as?”
  Totusi, ce fel de om esti? Cum sa dai ochii cu oamenii in numele carora ai luat un credit urias si mai tarziu declari ca nu urmaresti neaparat profitabilitatea acestuia ? Nu reusesc sa-mi dau seama oricat de mult ma straduiesc. Se pare ca asa trebuie sa functioneza lucrurile. Vorbind politic, ceilalti urla la astia actuali dar nici pe vremea lor nu am dus-o mai bine. Tot asa se fura, tot asa mergeau lucrurile, tot acelasi rahat. Si totusi, noi oamenii cand vom avea puterea sa putem spune nu, sau sa fim sau nu de acord cu o investitie de ex. sau sa decidem noi ce se face si ce nu macar cu banii nostri? Eh…

  (5)
 25. D.B.

  Decat asa un primar, ca dl. Cretu, care cheltuie bani din bugetul local şi se m-ai şi împrumută, pentru o pârtie, nefuncţională doar pentru a demonstra că el este……. mai bine lipsă_
  Stai acasă dl. Creţu şi lasă pe alţii, la primărie cărora le pasă de banii BISTRIŢENILOR, adică nu-i cheltuie pe prostii!
  CHIAR AŞA !!!!!!!!!

  (3)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.