Oraşul lui Moş Crăciun, punctul forte al expoziţiei LEGO de la Casa Argintarului (FOTO)

„Winter village” sau „oraşul de iarnă” construit din piese LEGO poate fi admirat, zilele acestea, la Casa Argintarului unde au început Zilele fanilor LEGO. Zeci de mii de piese de toate culorile fură ochii copiilor, dar şi ai adulţilor, invitaţi să-şi dea frâu imaginaţiei jucându-se chiar ei într-o sală alăturată.

Organizatorul expoziţiei, Anton Tocaci de la Asociţia Brickenburg, a explicat pentru Timp Online că a folosit zeci de mii de piese LEGO ca să construiască orăşelul care conţine mai multe căsuţe, un brad în mijlocul lui, un trenuleţ de iarnă care îl transportă pe însuşi Moş Crăciun cu renii lui. Construcţia orăşelului a început doar anul acesta, fiind la faza de experiment, aşa că, anul viitor, tot de Moş Nicolae, cu siguranţă că vom vedea un oraş mai mare şi mai frumos, ne-a asigurat Toni Tocaci.

 

O altă construcţie din expoziţie este Nexo Knights, completată cu castelul cavalerilor Nexo. „Am lucrat la ea o săptămână patru oameni. Conţine foarte multe piese. Tema aceasta le place foarte mult copiilor. Macheta prezintă o bătălie între bine şi rău”, a spus Toni.

Tot la Casa Argintarului poate fi admirat un orăşel vechi construit tot din piese LEGO, cu o gară rustică, locomotive cu abur, zonă de pietonal, iar ultima este macheta din seria filmelor Star Wars, bătălia de pe planeta Hoth.

„Ca să faci toate aceste construcţii au nevoie de imaginaţie, răbdare şi de foarte multe piese LEGO. Te poţi inspira din modele existente în realitate, care se pot reproduce la scară chiar foarte mare, dar cel mai frumos şi mai interesant este să lucrezi din imaginaţie fiindcă îţi iese ceva unicat, piesa nu o mai are nimeni, nu mai poate reproduce nimeni decât făcând o copie unu la unu. Implică geometrie, funcţionlaitate, design, exact ca şi când construieşti orice altceva, trebuie să vizualizezi de la început ce vrei să faci”, a spus Toni.

Într-o sală alăturată, copiii mici şi mari se pot juca cu alte câteva sute de mii de piese. Expoziţia va fi deschisă până duminică la ora 19.00.

Anul viitor, Asociaţia Brickenburg va sărbători 5 ani de la înfiinţare, ocazie cu care, la Bistriţa, înainte de Florii, vor veni şi străini din Serbia şi Ungaria.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.