Ora Pământului: Sâmbătă 30 martie, 20.30 – 21.30, pietonal Bistrița

Holistic

Primăria Bistriţa marchează Ora Pământului (Earth Hour), cea mai mare mișcare voluntară de mediu din istorie, printr-o serie de activităţi care vor avea loc pe pietonalul Liviu Rebreanu sâmbătă 30 martie de la 20.30. Începând cu anul 2012, Bistriţa este Capitală Earth Hour România, alături de Timişoara şi Satu Mare.

Stingem lumina de Ora Pământului: sâmbătă 30 martie, iluminatul public în oraș va fi oprit între orele 20.30 – 21.30.

– Pedalăm pentru „energie verde” – Eco-Bike – Participanții la eveniment, indiferent de vârstă, sunt invitați să producă energie verde pedalând pe trei biciclete. Parteneri: Bistritz Bike Shop, grupurile Eco şi elevii claselor primare care participă la programul de educaţie ecologică de la „Şcoala Verde”

– Ora 20.30: Numărătoarea inversă – 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, iluminatul public în oraș se întrerupe timp de o oră

– Orele 20.30 – 21.00: Spectacolul gulguţelor – Voluntarii Asociaţiei ”Cercetaşii bistriţeni” amplasează lampioane luminoase în zona pietonală Liviu Rebreanu

– Orele 20.30 – 21.00: Tur ciclist ”Connect2Earth” pe traseul Piaţa Centrală – str. Gh. Şincai – Bd. Independenţei – întoarcere sens giratoriu Kaufland și retur – Bd. Independenţei (Aleea de biciclete) – str. Al. Odobescu – str. Parcului – str. Vasile Conta- str. CR Vivu – str. Bistricioarei – Piaţa Petru Rareş – str. Dornei – Piaţa Centrală

– Orele 21.00 – 21.30: Spectacol de lumină – trupa Sirius

– Ora 21.30 – Se aprinde lumina.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Balan Marius- PARTIDUL VERDE B-ta

  Stinge lumina ada DRUJBA !….valabil pt. Bistrita. In schimb ieri in Bucuresti capitala statului care nu respecta nici o legislatie , edilii barbari, prosti, infatuati au ras caisii ornamentali in floare pe B-dul IULIU MANIU. Mare scandal pe facebook, cu cei de la ECO CIVICA din Buc. Asa stie Firea si administratia sa sarbatoreasca ORA PAMANTULUI. Halal sa va fie si numele de ocara cat se invarte PAMANTUL. HOO FARISEILOR si IMPOSTORILOR !

  (-2)
 2. Balan Marius- PARTIDUL VERDE B-ta

  Felicitari in schimb tinerei generatii , elevi, copii, studenti care se implica in astfel de manifestari. Nu este nimic legat de politica , daca cei tineri ar trage de maneca reprezentantii needucati din administratii si sa le spuna STOP bataii de joc fata de lumea vie si fata de MEDIU in general.

  (-2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.