Operațiunea ”Ziua Z” în Bistrița-Năsăud: Grup infracțional organizat, prejudiciu de peste 500.000 euro

Holistic

ACTUALIZARE Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au efectuat 25 de percheziții domiciliare pe raza a opt judeţe şi a municipiului Bucureşti la locuințele unor suspecți și sediile mai multor societăți comerciale.

În cauza respectivă s-a reţinut că începând cu anul 2009 administratorii unei societăți comerciale din Bistrița, cu profil de activitate comercializarea pieilor de animale, au constituit un grup infracțional organizat, având ca scop sustragerea de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat de către societatea în cauză.

Din primele investigații, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională desfășurată se ridică la peste 500.000 euro, informează DIICOT într-un comunicat.

ȘTIREA INIȚIALĂ În această dimineaţă, în cadrul operațiunii ”Ziua Z”, sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul direcției au declanșat o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat, care s-a derulat concomitent pe teritoriul a 28 de județe şi a municipiului Bucureşti (Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraș Severin, Hunedoara, Timișoara, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Bistrița-Năsăud), fiind efectuate un număr de 238 de percheziții domiciliare, ce vizează nu mai puțin de 227 de suspecți, a precizat DIICOT.

Acțiunile concertate ale procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism declanşate astăzi la nivel național sunt rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate în mod ilegal si tentativă de omor.

Dosarele în cadrul cărora sunt efectuate percheziţiile vizează așadar infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. În alte dosare se fac cercetări pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. De asemenea, se fac cercetări pentru evaziune fiscală, falsificare de instrumente electronice de plată, punere în circulaţie de instrumente electronice de plată contrafăcute, deţinere de instrumente electronice de plată contrafăcute, fals material în înscrisuri oficiale şi fals informatic. Totodată, au loc percheziţii în dosare penale în care sunt cercetate fapte de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi mărturie mincinoasă.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene, luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române şi structurile de intervenţie speciale ale Jandarmerie Române.

Suportul de specialitate este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acţiunea este efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Google Ads

Comentarii

  • Eugen Gheorghe

   Hai să ne aflăm în treabă. Copy-paste la ce? E un comunicat DIICOT, așa cum și scrie în text.

   (0)
  • Horatiu FD

   Posibil ca domnul Horatiu – postand aceste rudimentare opinii – sa se foloseasca de acest nume pentru a-mi discredita comentariile… Am sa va urmaresc comentariile viitoare domnule Horatiu, poate veti incerca sa-mi copiati si stilul 🙂

   (0)
 1. ziua Z

  Ziua Z se va aplica oare si la baietii care fac camatarie si bisnita cu valuta in piata decebal???? Sau astea sunt legale la noi in oras??? E interesant ca in tara sunt interzise aceste ilegalitati iar la noi se invarte valuta fara sa se sesizeze politia. Cine conduce din umbra aceasta afacere???? Chelul ala cu caii?????

  (0)
 2. orb

  Si au gasit cu cine s- au inteles politistii Rus Valer si Prodan Marius sa instrumenteze rezolvarea de cazuri din trafic? Sau deja au inaintat in grad, dupa ce ca fac PV dupa ureche?Sa caute si in ograda proprie ca gasesc cu duiumu sau or fi doar 2 BUNI POLITISTI , nesimnificativ…

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.