Oana Milea, managerul Hotelului Metropolis: Am încredere în puterea oamenilor de a fi buni

Holistic

Hotelul Metropolis Bistriţa, singurul de cinci stele din oraş şi unul dintre cele mai frumoase din Europa potrivit aprecierilor clienţilor, este condus cu succes de o femeie. Oana Milea coordonează o echipă formată din 84 de persoane care se ocupă de hotel, restaurant, centrul beauty -SPA, dar şi de organizarea de evenimente. În plină lună a femeii, a avut amabilitatea să ne spună cum face ca lucrurile să funcţioneze ca la carte, iar clienţii să fie mulţumiţi.

Cum ajunge o femeie să conducă un asemenea business? 

Nimeni nu îţi încredinţează business-ul dacă nu are încredere în capacitatea ta de a duce la bun sfârşit proiectele pe care ţi le propui. În urma anilor de experienţă acumulaţi, am primit şansa să conduc un hotel de cinci stele. Chiar dacă la început mi-a fost frică să-mi asum această responsabilitate, totuşi, am trecut peste acest prim sentiment şi mi-am asumat faptul că aş putea să încerc şi chiar să reuşesc. Mi-am dorit şi, prin urmare, sunt aici. Sunt printre persoanele fericite care profesează în domeniul pe care şi l-a ales încă din fragedă copilărie. Am studiat liceul economic şi după aceea Facultatea de Ştiinţe Economice la UBB Cluj, profil marketing-turism-servicii. Prin urmare, sunt norocoasă să lucrez exact în domeniul pentru care m-am pregătit.

Câţi oameni aveţi în subordinea dumneavoastră şi cum vă percep? 

Avem 84 de angajaţi. Mă percep ca pe un manager. Dacă eşti bun în ceea ce faci, nu contează ce sex ai. În momentul în care văd că am rezultate, că echipa este alături de mine şi că împreună obţinem ceea ce ne propunem, sunt mulţumită. Iniţial, acest hotel a avut un manager bărbat care a avut misiunea dificilă să-l deschidă. Venirea mea a cam îndulcit cumva lucrurile fiindcă am alt stil, nu pentru că sunt femeie, ci pentru că mie îmi place să fiu mai apropiată de oameni şi să îi îndrum şi să-i sprijim în a atinge obiectivele pe care împreună le setăm. Eu cred că fiecare om are dreptul la o nouă şansă. Uneori poţi greşi pentru că nu ţi s-a explicat bine ce ai de făcut. Rareori mi s-a întâmplat să am în echipă oameni care să greşească cu intenţie. Chiar şi acei oameni au primit a doua şansă, iar dacă au încălcat promisiunea şi cuvântul pe care l-au dat în faţa mea, ne-am despărţit prieteni, dar ne-am despărţit. E foarte important să ai încredere în puterea oamenilor de a fi buni şi de a-şi dori să facă ceea ce trebuie să facă.

Hotelul Metropolis este bine cotat atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Cum aţi reuşit asta? 

Noi ne străduim să oferim ospitalitate atât pentru clienţii locali, cât şi pentru străini, să ţinem la standardele de calitate privind imaginea şi serviciile pe care le oferim. E vorba şi de prestigiu, şi de bucuria noastră de a fi diferiţi de ceilalţi care sunt pe piaţa locală. E o mândrie pentru noi când primim aprecierea clienţilor care călătoresc foarte mult, care văd şi pot să facă comparaţii reale cu ceea ce înseamnă un hotel de cinci stele în Europa sau de oriunde altundeva în lume. Ultima apreciere am primit-o chiar luna aceasta, urmează să ne parvină un premiu care se situează printre hotelurile de top din Europa. Un juriu internaţional, pe baza comentariilor de pe Booking.com, Tripadvisor.com, ţinând cont de reacţiile clienţilor, a alcătuit un top. Nominalizarea noastră în acest top, în primul rând, a fost o surpriză. Clienţii şi-au exprimat părerea că Hotel Metropolis este chiar unul dintre cele mai frumoase din Europa. Prin urmare, de aici, până la premiu, a fost doar un pas. Anul trecut am primit premiul II pentru cel mai bun hotel de cinci stele neafiliat unui lanţ hotelier la Gala Top Hotel Awards 2016.

Care e următorul pas pe care îl face managerul Oana Milea? 

Mie îmi place să nu mă plafonez. O să încep o serie de cursuri pentru dezvoltarea mea personală, fără să uit să muncesc între timp. Vreau să menţinem hotelul în topuri şi chiar să ajungem să primim recunoaşteri internaţionale şi mai importante decât cele pe care le avem până acum.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

  1. Roxana

    Felicitari si mult succes, Oana Milea. Esti un manager de +5 stele si asta se vede bine de indata ce pasesti in Hotel Metropolis. Da, omul sfinteste locul !

    (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.