Oamenii de zăpadă din ciucuri, ultima creaţie a artistului hand-made Larisa Bancea (FOTO)

Artistul hand-made Larisa Bancea a pregătit, anul acesta, pentru Târgul de Crăciun care are loc în jurul Bisericii Evanghelice, oameni de zăpadă din ciucuri care pot fi atârnaţi pe brad ca nişte globuri.

„Am venit la Târgul de Crăciun cu bijuterii lucrate manual, cu steluţe, omuleţi de zăpadă, inele, lavandă, avem şi ii, şi poşete. Căsuţa noastră este una de poveste. Vine Crăciunul şi trebuie să fim buni şi să ne ajutăm între noi. Eu lucrez foarte mult cu aţă şi fac diverse lucruri cu cănacii şi cu ciucuri. Oamenii de zăpadă sunt făcuţi din doi ciucuri, au căciulă cu ghindă, au fular croşetat şi sunt nişte drăgălaşi. Un astfel de om de zăpadă costă cinci lei. Oricum, munca noastră nu prea e apreciată. Dacă ne amestecăm cu cei care fac comerţ e un pic mai greu, dar noi suntem încrezători şi avem prietenii noştri care ne apreciază munca. În primul rând fac ce îmi place mie, poate că asta este o problemă, dar sunt şi mulţi oameni care apreciază ce fac”, a spus Larisa Bancea pentru Timp Online.

Larisa Bancea este artist hand-made care face bijuterii și decorațiuni din orice, din hârtie, din ață, din piele, din ceasuri vechi. Spre noua pasiune au îndreptat-o un ceas vechi rămas de la tatăl ei şi un cronometru, la fel de vechi. După o muncă migăloasă, cadranele, rotiţele, cuiuţele şi liţele vechilor ceasuri îmbinate se transformă încet-încet în inele, brăţări sau coliere. La final, pentru un efect deosebit, bijuteriile sunt trecute printr-o “baie” de răşină epoxidică pentru a crea un efect tridimensional. La accesorii, Larisa Bancea e neîntrecută: poșete din piele pe care le personalizează cu pene de păun, gentuțe și portofele din pânză înflorată, curele care înveselesc orice ținută.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.