O medie de 10 la Bac. Top 10 rezultate în BN

Holistic

Un elev din Bistrița-Năsăud absolvent al clasei a XII-a a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. Este vorba de Ioan Scurtu de la Colegiul Tehnic ”Infoel” Bistrița, care a luat 10 la română, matematică și geografie.

Ioan Scurtu (foto principal) este urmat în Top 10 al mediilor din județ de Vlad Mihai Dănilă (Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud) – 9.96, Lenuța Pioraș (Liceul Teoretic ”Solomon Haliță” Sîngeorz-Băi) – 9.96, Bogdan Cârcu (Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud) – 9.93, Georgiana Sas (Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița) – 9.93, Horea Toniuc (Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița) – 9.93, Cristian Bodnar (Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița) – 9.91, Carmen Roxana Cîmpan (Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean) – 9.91, Raluca Georgia Diugan (Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița) – 9.91, Cosmin Ionuț Rusu (Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean) – 9.91, Dora Izabela Vălean (Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița) – 9.91.

Aici puteți vedea rezultatele obținute la Bacalaureat de elevii din Bistrița-Năsăud

”Bacalaureatul sau examenul maturității este unul dintre cele mai importante examene ale vieții, este pragul pe care fiecare dintre noi am fost nevoiți să îl trecem pentru a da piept cu viața reală. Astăzi acest prag a fost trecut cu brio de Ioan Scurtu, elev la Colegiul Tehnic Infoel, care a reușit să aibă o medie de 10 la examenul de bacalaureat. Mă bucur că a ajuns la o asemenea performanță și îmi doresc ca tot mai mulți elevi să exceleze în artele învățăturii. Felicitări Ioan Scurtu și mult succes în tot ce îți propui!”, a notat pe Facebook președintele CJ Radu Moldovan.

”Felicitări din toată inima tânărului nostru de nota 10, Ioan Scurtu! Chiar dacă pentru cei mai mulţi performanţa lui Scurtu, cum îi spun prietenii, adică tripleta de 10 la Bacalaureat a fost o surpriză, cei care îl cunosc au intuit că seriozitatea, determinarea şi inteligenţa băiatului din Rebra va rodi spectaculos. Şi la toate aceste calităţi aş putea adăuga şi că are simţ civic dezvoltat şi un spirit de echipă remarcabil. Mult succes, Scurtu!”, a scris copreședintele PNL BN, deputatul Stelian Dolha.

La nivel național, după centralizarea rezultatelor şi înainte de contestaţii, în această sesiune au promovat 106.064 (66,41%) de absolvenţi de clasa a XII-a: 100.058 (72,78%) provin din promoţia curentă şi 6.006 (27,02%) din promoţiile anterioare. Comparativ cu aceeaşi sesiune a anului trecut (59,25%) se constată un plus de 14.293 de elevi (peste 7%) care au reuşit să promoveze examenul.

Media minimă de promovare, pe disciplină, este 5, iar media finală, totală, a tuturor disciplinelor, necesară pentru promovarea Bacalaureatului, este minimum 6. Contestaţiile pot fi depuse în 7 iulie, între orele 16.00 şi 20.00. Acestea urmează să fie soluţionate în intervalul 8 – 9 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Foto: Facebook

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.