Nuntă cu invitați de seamă. S-a căsătorit un cetățean de onoare al Bistriței

Holistic

(FOTO) O nuntă la care au participat multe nume celebre din muzică a avut loc duminică la Bistrița, mire nefiind altul decât celebrul tenor Ștefan Pop, cetățean de onoare al Bistriței. El s-a căsătorit cu Lavinia, medic și cadru universitar la Facultatea de Medicină din Oradea, petrecerea având loc la una dintre cele mai noi săli din Bistrița, Pico Verde.

Dacă mirii au fost destul de discreți, în schimb, familia Cigu a postat mai multe fotografii de la acest eveniment.

În 2015, tenorul Ștefan Pop a devenit cetățean de onoare al Bistriței. El s-a născut în 1987 la Bistrița. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca. A debutat în România în stagiunea 2008-2009 pe scena Operei Maghiare din Cluj Napoca și pe scena Operei din Timișoara, iar în decembrie 2009 a apărut pentru prima dată pe o scenă internațională la Opera din Roma, în spectacolul cu opera Traviata, regizat de Franco Zefirelli. Palmaresul său mai cuprinde roluri de operă în spectacole montate pe scene internaționale ca: Opera de Stat din Viena, Opera Națională Greacă din Atena, Opera de Stat din Hamburg, Teatrul „Carlo Felice din Genova, Opera din Frankfurt, Opera Națională din București și altele.

Ştefan Pop a fost propus de Liceul de Muzică Tudor Jarda”, Centrul Judeţean pentru Cultură şi Centrul Cultural Municipal pentru a obține titlul de ”Cetățean de onoare” „pentru vocea de excepţie şi talentul de necontestat ce stă la baza aprecierii pe plan naţional şi internaţional a activităţii artistice, extrem de preţuite atât de către publicul obişnuit al marilor scene ale lumii, cât şi de personalităţi de talie internaţională ale vieţii artistice, respectiv de către critica de specialitate”.

„Activitatea lui este extrem de intensă şi preţuită, iar promovarea pe care o face acestor ţinuturi pe plan internaţional, îl recomandă cu prisosinţă pentru decernarea titlului de Cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa ca expresie a aprecierii comunităţii noastre pentru o viaţă plină de realizări”, spune primarul Creţu în raport.

În același an i-a fost decernat titlul și sopranei Anita Hartig.

Timp Online urează casă de piatră familiei Pop!

Google Ads-sub articol