Numărul turiștilor la Băile Figa, în creștere. Noi investiții în viitorul apropiat: ”Vor fi cele mai spectaculoase”

Holistic

Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, a prezentat bilanțul Complexului Balnear Băile Figa, ”stațiunea cu ajutorul căreia orașul este acum foarte cunoscut din punct de vedere turistic, iar economia locală a avut numai de câștigat”.

”Numai anul acesta 172.000 de turiști au vizitat Stațiunea Balneară Băile Figa, iar numărul tinde să crească de la un an la altul. Știu că acest lucru ne obligă să păstrăm un standard ridicat și vom continua să facem asta ca și până acum. Mai mult, deja este în lucru pentru viitorul apropiat construcția unor tobogane noi, care vor fi cele mai spectaculoase. Delegația din Polonia ne-a lăsat în dar o lucrare de masterat ce conține numeroase sugestii folositoare pentru noi referitor la amenajarea viitoare a Băilor Figa din punct de vedere peisagistic”, a spus Nicolae Moldovan în cadrul evenimentului “Administrație pentru comunitate”, organizat la Primăria Beclean.

Potrivit acestuia, în 2018 s-au făcut până acum încasări de 2,6 milioane lei, numărul de turiști fiind în creștere cu 2.000 față de anul trecut: ”Lunile iunie și iulie, cu vreme capricioasă, au fost compensate de luna august”.

De când s-au deschis Băile Figa, acum nouă ani, 1,6 milioane de oameni au intrat pe porțile complexului balnear.

Anul acesta, noutățile au fost bazinul mare cu apă încălzită și un bazin cu apă caldă creat special pentru copii. Râul leneș, toboganele cu apă, piscina pentru copii, cele două piscine mari cu apă dulce din exterior, precum și cele două cu apă sărată, dar și piscina cu apă caldă din interior au atras vizitatori.

 

În cadrul conferinței, au fost prezentate toate proiectele reprezentative pentru orașul Beclean, atât cele aflate în derulare cât și cele ce urmează să se realizeze, cu finanțare europeană, prin PNDL, din bugetul local și județean.

”La Beclean există cel puțin zece proiecte în lucru, însumând în total zeci de milioane de euro, printre ele amintesc aici podul peste Meleș pe la Rusu de Jos, construcția blocului ANL pentru specialiștii din sănătate, reabilitarea și modernizarea școlilor din Coldău și Figa, sau extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă și canalizare, acesta din urmă se realizează cu ajutorul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud”, a menționat Nicolae Moldovan.

Bloc ANL pentru specialiștii din sănătate, modernizarea școlii din Coldău, modernizarea școlii din Figa, construcția podului peste Meleș în Rusu de Jos, asfaltarea aleilor din cartierul Podirei, construcția unui bloc de locuințe sociale, construcția sediului Judecătoriei Beclean, realizarea traseului turistic Rusu de Jos – Băile Figa, modernizarea terenurilor de sport la Școala Generală “Grigore Silași”, extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă și canalizare, sunt printre proiectele derulate de administrația din Beclean.

Din motive tehenice, construcția la blocul ANL s-au oprit deocamdată, constructorul întâmpinând câteva probleme care au determinat încetinirea lucrărilor. În rest, celelalte proiecte sunt în diferite faze de lucru, inclusiv la partea de documentație, și se așteaptă să fie gata în cel mult doi ani de zile.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. praf in ochi

  Pe bulevard decebal, o firma x inlocuiete conducta de gaz. Firma respectiva nu matura asfaltul pe care s-a depozitat pamantul si cum trec masinile in viteza tot praful il ridica in aer… nimeni de la primarie nu vine sa vada ce se intampla???? In vest se matura si se spala asfaltul daca se fac astfel de lucrari… dar la noi cei din primarie dorm in birouri asteptand o noua marire de salar si o zi libera…in rest totul este mizerabil in oras.

  (0)
 2. ion

  D-nule primar, nu mai tineti atata in brate, Baile Figa, si moderizati orasul, arata dezastru, nu s-a investit nimic, doar proiecte peste proiecte si nu se vede nimic. Mai lasati Baile si ocupati-va de oras, locuitorii sunt platitori de taxe si impozite, nu toti banii, trebuie investi in Bai. Economia orasului, a crescut…unde?, cand? unde sunt investitiile, daca a crescut?

  (0)
 3. Țăranu

  Măi Praf în ochi, aici era vorba de Beclean.
  În altă ordine de idei, din cei 2,6 milioane de lei încasați se putea să se monteze câteva semafoare inteligente în centru Becleanului, unde traficul este infernal. De asemnenea se mai puteau reabilita câteva străzi care arată ca după bombardament. La fel pentru corecta informare, sediul Judecătoriei îl construiește Ministerul Justiției și nu primăria . În rest numai de bine.

  (0)
  • praf in ochi

   Mai Taranule nu e treaba ta ce comentariu fac… atrag atentia pentru ca nu este un articol despre lucrarile din bistrita si nici un articol despre oras.. deci am facut in speranta ca acest articol va fi vizualizat de mai multaa lume…

   (0)
 4. Balan Marius -ecologist PV

  Turismul in crestere la FIGA si Beclean , in descrestere la Bistrita. Motive; gata cu liftu din turn pt ca timp de trei ani se reabiliteaza biserica cu lavabila si alte lucrari costisitoare . Dupa asta vine proiectul PIATA CENTRALA inca doi ani in care se rade totul si se betoneaza totul. Dupa asta urmeaza montarea pasarelei de fier de pe Independentei pt. pietoni si marea harababura cu centrul intergalactic pt. transport persoane cu cursa din noua autogara care va fi suspendata peste cea veche si peste strec. Astfel Bistrita cel putin pe str. Garii va semana in sfarsit cu LAS- VEGAS. Multumim din suflet edililor priceputi si cu gusturi rafinate.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.