Șase centre de coelectare a laptelui, închise. Ce sancțiuni au mai dat inspectorii DSVSA

În luna septembrie, reprezentanţii DSVSA Bistriţa-Năsăud au efectuat controale pentru verificarea modului de respectare a cerințelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Activitatea sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor a personalului tehnic s-a axat, în principal, pe prevenția apariției riscului și a pericolelor privind siguranța alimentară.

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la:

– nerespectarea regulilor de igienă în exploataţiile de animale privind mulsul, transportul şi valorificarea laptelui;

– nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de colectare şi depozitare a laptelui;

– ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare;- manipularea produselor alimentare cu încalcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor;

– neanunţarea medicului veterinar de liberă practică şi a autorităţii administraţiei publice locale a decesului animalelor la care se referă Ordonanţa nr. 24/2016 privind desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală care nu sunt destinate consumului uman.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.140 lei şi două avertismente.

De asemenea, s-a emis “Ordonanţă privind interzicerea desfăşurării activităţii” pentru șase centre de colectare a laptelui, informează DSVSA Bistrița-Năsăud.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Comentarii

  1. Mihai

    Cred ca ar fi bine sa se mentioneze si care centre au fost inchise. Este foarte important acest lucru. Si ca si sugestie – va rog verificati in continuare situatia centrelor, mai sunt multe care lasa de dorit!!!

    (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.