Mureşan, Hasnăş şi Cloşcă, încă 30 de zile în arest. Cei trei sunt la Penitenciarul Gherla

Holistic
Tribunalul Maramureş a respins cererile foştilor şefi ai IPJ Bistriţa-Năsăud, Ioan Mureşan, Poliţiei Rutiere, Roberto Hasnăş, şi Poliţei Năsăud, Leon Cloşcă, acuzaţi de abuz în serviciu, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu, astfel că aceştia rămân în arest la Penitenciarul Gherla.

”Respinge cererile formulate de inculpaţii Mureşan Ioan Ovidiu, Hasnăş Roberto Emil şi Cloşcă Leon Anton, prin apărătorii aleşi, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpaţilor Mureşan Ioan Ovidiu, Hasnăş Roberto Emil şi Cloşcă Leon Anton, arestaţi preventiv şi aflaţi la Penitenciarul Gherla, măsură pe care o menţine pentru următoarele 30 de zile. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, este decizia Tribunalului Maramureş.

În 16 februarie, Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a foştilor şefi ai IPJ Bistriţa-Năsăud, Ioan Mureşan, Poliţiei Rutiere, Roberto Hasnăş, şi Poliţei Năsăud, Leon Cloşcă, acuzaţi de abuz în serviciu. Cei trei se află în arest preventiv din data de 25 noiembrie 2014. În acest dosar au mai fost trimise în judecată patru persoane, în stare de libertate. Aici rechizitoriul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Ioan Ovidiu Mureşan este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată (11 acte materiale), instigare la abuz în serviciu, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la uz de fals, în forma participaţiei improprii.

Roberto Hasnăş e trimis în judecată pentru abuz în serviciu, în formă continuată (40 acte materiale) şi instigare la abuz în serviciu, iar Leon Cloşcă va trebui să răspundă în faţa magistraţilor pentrua cuzaţiile de abuz în serviciu, în formă continuată (18 acte materiale), efectuarea de operaţiuni comerciale, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită, în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Magistraţii din Maramureş îi vor mai judeca pe Paul Cârcu, specialist la RAR – Reprezentanţa Bistriţa Năsăud, pentru abuz în serviciu, pe Viorel Sângeorzan (zis Polo) pentru instigare la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură, instigare la fals în declaraţii, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, Mircea Manciu, gent şef principal de poliţie în cadrul Poliţiei Oraşului Năsăud, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi pe Florin Bîgiu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, în formă continuată.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Megamind

  Cheltuim bani degeaba, daca era o femeie de ex din Dumitra si fura un sac de cartgofi, era demult la BULAU, si inca 4 ani executare, minim!
  Astia penalii dupa ce ne-au sfidat cu masini scumpe, vacante scumpe, trai pe vatrai nene, acuma sunt nevinovati, sunt bolnavi, etc
  Unde esti tu TEPES doamne?

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.