Social

Munţii Călimani, îmbrăcaţi în culorile toamnei. Imagini spectaculoase (FOTO)

Munţii Călimani, partea a Carpaților Orientali, sunt cei mai înalți munți vulcanici ai României. Ultima lor erupție a avut loc în trecutul apropiat, vorbind în termeni de timp geologic, adică acum 1,8 milioane de ani, dar reducerea activității vulcanice a început în urmă cu circa 5 milioane de ani.

Despre Munții Călimani se spune că sunt cei mai sălbatici munți ai României, locul fiind un adevărat paradis pentru cei care iubesc muntele. Nu sunt singuri munți vulcanici din România, dar ei sunt cei mai înalți și cei mai extinși munți vulcanici fiind și cei care și-au încetat activitatea eruptivă ultimii. În plus în tot masivul munților Călimani se văd spectaculoase urme ale glaciaţiunii prin căldări glaciare şi creste alpine. 

Albert Gavrilă a străbătut, timp de şapte ore şi jumătate, Munţii Călimani pe următorul traseu: Colibița (Valea Colbu) – Poiana Gura Plaiului – Refugiul Salvamont Bistricior – Vf. Bistricior (1990 m) – Vf. Țurțugău – Tăul Zânelor – Colibița (prin Valea Irimia de Jos și Valea Colbu). Pe drum a realizat aceste superbe fotografii cu peisaje de toamnă.

5 comentarii

  • Din lipsa comentariilor poţi deduce, căt de puţini iubitori ai naturii, ai creaţiei Lui Dumnezeu, sunt în judeţul nostru şi în acelaşi timp, creştini adevăraţi, care cred în Creator. Celor care aduc argumente de genul că: creaţia a avut loc cu miliarde de ani în urmă, le aduc o dezamăgire, Dumnezeu este veşnic, ei nu cunosc faptul că „timpul lui Dumnezeu” nu este acelaşi cu „timpul omului” o creaţie subiectivă a celui care a fost creat tot de Dumnezeu. Istoria omenirii este cunoscută abia după ce omul a reuşit să cunoască, să înţeleagă creaţia şi să-şi poată transpune gândurile în cuvinte, prin semne, adică literele folosite pentru comunicarea între indivizii celor care formează omenirea. Timpul Creatorului este veşnic, al omului este doar de la naştere până la moarte, iar istoria omenirii este însumarea timpului trăit de generaţiile dinaintea noastră, ceea ce reprezintă trecutul, ceea ce cunoaştem în prezent, iar continuarea prezentului, viitorul va fi descris, de generaţiile ce vor urma. Ceea ce noi definim în concepţia noastră despre timp ca miliarde de ani, prin timpul lui Dumnezeu s-ar fi putut petrece într-o clipită sau în cele cinci zile, iar în a şasea zi a fost creat omul. Ca să poţi „crede în cineva” trebuie să-l cunoşti. Căutaţi-l pe Dumnezeu, ca să-l cunoaşteţi, şi atunci veţi cunoaşte „singurul Adevăr”, pe cel Care a creat întregul Univers, şi Pământul şi Munţii Călimani, parte a Carpaţilor Orientali, a naturii care oferă privelişti minunate şi toamna, ca şi în oricare anotimp al anului ! Trebuie să căutaţi, ca să descoperiţi că orice avem este al Creatorului din grija şi graţia Sa pentru Om, pe care L-a creat pentru a avea partener de dialog şi care să-L facă cunoscut întregii omeniri ca un Dumnezeu Viu, care ne asigură satisfacerea tuturor necesităţilor vieţii pe pământ.

  • Muntii Călimani sunt superbi! Spre deosebire de mai multe grupe de munți, mai ales din Meridionali, unde nu mai vezi muntele de om, în acești munți sălbatici te poți plimba zile întregi fără sa te întâlnești cu vreun turist. Trist și îmbucurător în același timp!

  • „Suntem oare atât de naivi astăzi încât să credem că zeii din prezent vor supravieţui şi vor mai fi adulaţi peste o sută de ani?”, a declarat Dan Brown, în vârstă de 53 de ani, în timpul conferinţei sale de presă de la Frankfurt, la care au fost prezenţi numeroşi admiratori ai scriitorului american.

    „Din punct de vedere istoric, niciun zeu nu a supravieţuit ştiinţei, zeii evoluează”, a adăugat Dan Brown, citat de AFP.””

  • Frumosi munti,superbe peisaje !…….am lucrat in zona respectiv in partea dinspre jud. Mures la barajul Rastolnita si la Lunca Bradului pe raul Ylva

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS