Motivul absurd pentru care autobuzele de transport local nu merg până la capătul Viişoarei

Holistic

Locuitorii cartierului Viişoara cer, de doi ani, Primăriei Bistriţa să prelungească traseul liniei de transport public local doi barat pentru ca o parte diuntre ei să nu fie obligaţi să parcurgă pe jos 2-3 kilometri până la autobuz. Mircea Şutea, reprezentantul locuitorilor din cartier, a participat la dezbaterea privind desemnarea noului operator de transport şi a reformulat această cerere.

„În 2015, am depus la Primăria Bistriţa o cerere pentru prelungirea liniei doi barat care în momentul de faţă merge până în centrul localităţii Viişoara, iar de acolo mai sunt încă foarte mulţi locuitori care trebuie să se deplaseze zilnic între 2 şi 3 km până la staţia de autobuz amplasată vizavi de fosta staţie peco de la Gomar Lux. Am primit răspunsul de la Primăria Bistriţa că, din punct de vedere tehnic, nu există posibilitatea întoarcerii autobuzelor la Elcom, dar chiar autobuzele acestei firme întorc acolo. Ni s-a trimis chiar un orar al autobuzelor care fac transport pentru cetăţenii din Sărata, dar nu este acelaşi lucru pentru că acel autobuz merge la Autogară şi nu în partea de sus a oraşului, cetăţenii fiind nevoiţi să schimbe autobuzele. Menţionez că nu e mare lucru, doi sau trei kilometri pentru prelungire, existând şi posibilitatea tehnică de a întoarce maşinile. Staţii există”, a spus Şutea.

Reprezentanţii Primăriei Bistriţa au notat solicitarea, urmând să refacă traseul liniei doi barat. Noul operator de transport public local va fi desemnat, anul viitor, prin licitaţie publică.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. veveritza

  pai e ceva normal, aia din primarie au masini la scara, p#limea se descurca cum poate.
  mersul pe jos face piciorul frumos, si oboseste fizic mintea alegatorului care nu trebuie sa-si bata capul prea mult cu cine voteaza.

  (0)
 2. Liviu

  Explicatia primariei Bistrita ca nu exista posibilitatea intoarcerii autobuzelor la capatul Viisoarei este cel putin idioata. Solutia este ca primaria sa amenajeze un loc de intoarcere si stationare a autobuzelor de transport local la cap de linie ca de aceea incaseaza taxe si impozite de la cetateni si nu ca sa cheltuie bani publici pe tot felul de tampenii ccare-i trec prin cap primarului Cretu.

  (0)
 3. autobuz doar la Idiotusland

  Bine ca traseul lui 1 barat s-a putut prelungi pina in Wonderluiidiotusland ca sa transporte zero calatori, dar nevoile unor platitori de taxe nu se pot lua in considerare. Nu va e rusine tovarase primar, viceprimar si administrator al orasului? Nu va intereseaza deloc de cetatenii care va platesc salariile nesimtite?
  Se pare ca nu.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.