Monica Săsărman despre situația din PNL: Ar trebui să dea de gândit

Holistic

Consilierul județean PNL Monica Săsărman, unul dintre semnatarii scrisorii către conducerea PNL BN și candidat în interiorul partidului pentru un loc pe listă la alegerile parlamentare, scrie pe Facebook că deoarece ”adevărul e fundamentul de bază al valorilor creștine”, a luat decizia ”de a explica în detaliu ceea ce s-a întâmplat în organizația județeană a PNL Bistrița-Năsăud”:

”Dacă modul în care am perceput eu, personal, lucrurile nu reflectă realitatea, nu am nicio problemă să-mi cer scuze. Prin urmare, lucrurile s-au derulat în felul următor:

 după alegerile locale, Biroul Politic Național al PNL a luat decizia ca organizatțile județene care sunt conduse de copreședinți să fie conduse de un singur președinte; în această situație s-a aflat și organizația noastră;

 în luna iulie, forului de conducere al organizației județene i s-au solicitat propuneri cu privire la viitorul președinte interimar, propunerile fiind actualul președinte interimar și prim-vicepreședintele coordonator, pe care BPN i-a numit interimari pe functiile respective;

Până aici, nimic ilegal.

 după numirea în funcție a interimarului, fară a se prezenta în cadrul organizației județene a PNL Bistrița-Năsăud vreo decizie a BPN de dizolvare a Biroului Politic Județean sau de restructurare a conducerii organizației județene a PNL Bistrița-Năsăud sau fără a exista vreo ședință prin care vechiul birou să fie informat cu privire la intențiile interimarului de reorganizare a structurii de conducere și modalitatea de reorganizare, fără vreo dezbatere pe marginea subiectului, din presă s-a aflat noua structură de conducere. „Ilegitim”, se potrivește întru totul.

Prin urmare, cred că era mai demn ca președintele interimar să se „delimiteze de acest mod de a face politică”. Spun „mai demn” pentru că fiecare persoană, indiferent de partidul din care face parte, mai înainte de decapitarea politică în piața publică – demers care caracterizează dictatorii – are dreptul la apărare, la un proces echitabil – așa scrie în Statutul partidului la care se face referire în declarația de presă, cu atat mai mult cu cât vorbim despre PNL. Niciunul dintre membrii de partid revocați din funcții, oameni cu o cariera profesionala de necontestat – medici, profesori, avocați, ingineri – cladită prin forțe proprii, nu a avut acest drept. Nici măcar nu li s-a spus acestor oameni de ce nu mai corespund ideii de reformă a partidului și de ce unii sunt mai buni sau de perspectivă în partid, în condițiile în care, dacă privim lista, se poate constata că soarta partidului este decisă de unii care au fugit în campanie de responsabilitatea de a-si susține colegii care au intrat în bătălia politică, alții au candidat din partea altui partid, despre alții se spune că au făcut înțelegeri cu alți candidați ALDE. Cu toate acestea, niciun membru de partid dintre cei revocați nu s-a manifestat public, tocmai pentru a mai salva ceea ce se mai poate din această organizație, măcar la nivel de imagine. E dovada că au pus mai presus interesul de partid decât cel personal. Nici măcar unul dintre noi, cei revocați, nu am vorbit public despre noua listă a președintelui interimar, despre faptul că gestul acestuia poate fi asimilat unui asasinat politic comandat în scopul de a elimina oameni care nu s-au închinat vreunui „tătuc”, ci doar bunului Dumnezeu, așa cum spune prima poruncă: „Eu sunt Domnul Dumnezeul Tău; să nu ai alți dumnezei afară de Mine”.

„Dacă ai ceva de discutat, o discuți în interiorul familiei”- declarație consemnată în TimpOnline. În sfârșit s-a aflat că în partid este o familie cu care trebuie să discuți și cu care trebuie să ajungi la un consens, însă fără a fi menționată componența acesteia, Doamne ferește să fie vorba despre vreo Cosa Nostra (mafie). Referitor la scrisoarea publicată, am spus că sunt de acord cu principiile enunțate de cei care au redactat-o pentru că sunt principiile pe care PNL le susține public, le regăsim în documentele de partid și nu văd motivul pentru care președintele interimar este deranjat de faptul că cineva chiar crede în aceste valori.

Ceea ce ar trebui să dea de gândit este de ce s-a ajuns aici….”.

Ea a adăugat ulterior:

”Nu pot să nu constat că atunci când nu există argumente să combați o anumită atitudine, se aruncă în discuție interesul personal, în condițiile în care nici macăr nu ai avut vreun dialog deschis cu persoanele respective. În ceea ce mă privește, reamintesc faptul că singurul lucru pe care l-am urmărit în activitatea politică și administrativă fost acela ca cetățeanului să-i fie mai bine. Niciodată nu am cerut șefului partidului sprijin pentru a dobândi calitatea de dascăl, pentru că o aveam, nu am cerut șefului partidului să intervină pentru a promova examenele din facultate, am muncit pentru acestea, nu am cerut șefului partidului loc de muncă, nu am fost „colectată și instalată în partid’’, ci m-am înscris ca simplu membru și am urmat întreg parcursul, cu multa muncă, implicare, luând atitudine atunci când lucrurile nu mergeau bine, exercitându-mi dreptul de a fi ales la fel ca oricare membru de partid, ajutându-mi colegii care se aflau în momente dificile, atât cât m-am priceput, trecând peste răutățile unora din interiorul partidului cu fruntea sus și cu credință în Dumnezeu.

Reamintesc faptul că, inclusiv în anul 2012, când s-a votat lista cu cei care urmau să dobândească calitatea de consilier judetean, deși Biroul Permanent Județean al PDL, la vremea respectivă, a votat ca eu să ocup locul 6, lista a fost depusă cu mine pe locul 11. Nu am ieșit public să fac cunoscut acest lucru și nici să expun partidul în prag de alegeri. Am continuat să muncesc cu credință că dacă bunul Dumnezeu îmi va hărăzi să ajung consilier județean voi ajunge. Și vrerea Lui s-a împlinit.

Intenția mea de a candida nu urmărește vreun interes personal și nici vreun record personal, ci vine din faptul că sunt pregatită pentru a face față unei astfel de provocări, iar activitatea pe care am desfășurat-o atât în ONG-uri, cât și în administrația județeană demonstrează acest lucru. Cred că județul merită să fie reprezentat de oameni care au demonstrat că lucrurile pot fi mișcate înspre binele comunității de oameni care știu citi și înțelege o lege și cred că destinele județului nostru nu pot fi lăsate pe mâna unor pierde-vară sau a celor ce „dai să te fac ispravnic’’ prin Parlament. Toți membrii de partid ar trebui să aibă un cuvânt de spus despre candidați și candituri. Cred că atunci când se vorbește despre interesul personal, ar trebui măcar cu coada ochiului să se vadă pe cine președintele interimar a strecurat în lista care conduce astăzi partidul. Până atunci, să auzim de bine, iar celor umiliți de actuala situație, fruntea sus, vă respect foarte mult!”.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. samuiel

  Familie,papagali si vulpi sirete acesti politruci,cand nu ajung la cascaval mai dau si ei din casa,cu siguranta daca e vorba de o familie nu este bucuroasa sa se dea din casa si nu iubesc tradatorii.Cat au lins cate ceva au tacut acum cand pierd urla a jale. Cred ca au si ei o Omerta a lor,asteptam sa vedem ce iese!

  (0)
  • nathaniel

   samiel draga, pana si la comunisti faceai acolo joc de glezna, faceai vechime si apoi aveai oaresice drepturi. Acum cu unul au dat cu banul, pocaitul, iar aluilalt, finul lui Tase i-au pus partidul in poala doar ca are rude suspuse. Si PSD e mai democrat decat astia.

   (0)
 2. Zorro

  Uite cu ce ocupa politrucii nostri! In loc sa mobilizeze lumea sa iasa in strada….ca judetul se confrunta cu o situatie unica….riscam sa ne imbolnavim (asta daca nu suntem!!!), ei isi platesc polite. Astia’s consilieri….au vrut si inca vor sa fie deputati, senatori….etc….

  (0)
  • adica..

   bistrita miroase si baba se piaptana?
   poi…asta e si baba si miroase a interes!

   (0)
 3. gaita

  Esti in politica de prea multa vreme ,nu te-ai remarcat decat atunci cand un BARGAUAN te-a alintat cu cateva suturi in partea dorsala,asa ca dute linistita si te culca.

  (0)
 4. Safriuc V.

  Partidele trebuie să funcționeze sub o singură dictatură, iar aceasta nu poate fi nici cea mai influentă personalitate, ea se numește doctrină. Acolo unde dictatura doctrinei este înlocuită cu forța de decizie nedemocratică a unor lideri vremelnici, doctrina este moartă, partidul devine o marionetă a intereselor personale sau a grupurilor restrânse. Nimic nou, așa este de 26 de ani.

  (0)
  • Putregai

   Acuma e mai rau decat niciodata. Nu vedeti ca asa putreda n-a fost niciodata treaba? Au ajuns la drojdie si e prea de tot. Ati mai vazut vreodata o asemenea opozitie? Niciodata. Stiti de ce? Pentru ca niciodata impostura in PNL nu a avut dimensiunile astea. Niciodata oameni fara niciun fel de legitimitate n-au ajuns sa conduca. Adica daca vine unul si se preface si ala vreo 2-3 ani mai treaca -mearga, dar sa vii asa din functii grase apolitice si sa primesti partidul cadou e prea mult.

   (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.