Urbanismul local, cu mască şi fără mască. Întrebările la care trebuie să răspundă secretarul municipiului

Holistic

(FOTO) Abuzuri grave legate de urbanismul local au fost scrise într-o sesizare transmisă prin poşta electronică pe adresa Primăriei Bistriţa şi prin poştă la sediile unor partide. Petiţia a ajuns pe masa consilierilor locali la ultima şedinţă a legislativului din luna noiembrie şi ea o vizează pe Floare Gaftone, secretarul municipiului Bistriţa, respectiv implicarea în problemele de urbanism ale oraşului.

Întrucât scrisoarea a fost transmisă de pe o adresă de mail special creată şi nu a fost asumată de nimeni, nefiind semnată, mai mulţi consilieri au refuzat să ia în discuţie documentul, deşi primarul Ovidiu Creţu a avut altă atitudine aşa cum reiese din documentele de mai jos:

 

 

Secretarul municipiului a explicat în timpul şedinţei din 27 noiembrie a.a. că i-a parvenit adresa la ora 10.45 a zilei respective: „M-am adresat domnului primar şi mi-a spus să răspund, dar nu în această şedinţă se va face această informare. Având în vedere că această petiţie vine de la un cetăţean Pop Ioan din localitatea Lechinţa, am sunat la Primăria Lechinţa şi am aflat că, la adresa respectivă din Lechinţa, nu locuieşte domnul Pop Ioan, ci domnul Mânzat Iuliu. Este aşadar o scrisoare sub anonimat. Chiar dacă este o petiţie anonimă, lucrurile sesizate sunt foarte grave, iar eu recomand Consiliului Local ca, într-o şedinţă de început de lună decembrie să fie o analiză foarte atentă”.

Secretarul a adăugat: „Dacă vă amintiţi, în luna decembrie 2017, am solicitat o analiză… Mulţumesc Comisiei de urbanism şi Comisia juridică că, în luna ianuarie, au aprobat la solicitarea secretarului să se analizeze, la solicitarea secretarului, solicitările de edificare locuinţe colective mici în municipiul Bistriţa, precum şi necesarul de parcări pe unitate locativă. Am venit în faţa celor două comisii cu prezentarea unor reglementări în domeniu la nivelul altor municipii din ţară, Cluj, Oradea, Timişoara, Caracal. Este cel puţin bizar faptul că, având în vedere amploarea, dificultatea cu care ne confruntam, domnul primar a solicitat completarea ordinei de zi cu încă trei puncte care nu aveau nicio urgenţă pentru o şedinţă de început de lună: regenerare, cetatea medievală şi aşa mai departe pentru a dilua şi distrage atenţia. Eu, în faţa Consiliului, am spus: se solicită în ultima perioadă edificarea unor aşa-zise locuinţe colective mici care nu sunt deloc mici, între case. Este adevărat că au fost certificate de urbanism şi autorizaţii care, în primă variantă, le-am semnat pentru că aveam ferma convingere că sunt locuinţe colective mici. O unitate cu trei apartamente e o locuinţă colectivă mică, dar s-a dovedit a fi cu 30-40 de apartamente şi au venit cetăţenii în audienţă la secretar. Oricare dintre dumneavoastră, domnilor consilieri, veniţi şi cereţi locuinţă colectivă mică, nu voi semna, cu orice risc. Legea trebuie respectată”, a adăugat Floare Gaftone.

Secretarul a spus că „greşeala vine de acolo, din interpretarea dată PUG”: „Deja sunt trei dosare, unul la Curtea de Apel, iar instanţele au reţinut şi au spus aşa: refuzul secretarului de a semna autorizaţia de construire nu este nejustificat, chiar dacă primarul, arhitectul şef şi şeful Serviciului de urbanism – a se vedea domnul Tamaş – au semnat autorizaţia, legea, documentaţiile de urbanism şi interesul general trebuie respectate”.

Deşi unii consilieri au spus că nu pot fi luate în discuţie scrisori anonime, Floare Gaftone s-a opus: „Chiar dacă petiţia este anonimă, trebuie să o tratăm cu toată responsabilitatea. Sper să fiţi alături de mine în lupta mea pentru apărarea respectării legii şi a interesului cetăţenilor. În spate, lupta este pentru un bloc pe strada Parcului nr. 6, pentru un bloc pe Ana Aslan cu 40 de apartamente, pentru strada Toamnei nr. 2, pentru un bloc în curtea Şcolii Gimnaziale nr. 2 şi exemplele continuă. Primii pe care ar trebui să îi întrebaţi sunt colegii de la Urbanism care, în momentul când întocmesc un certificat de urbanism şi o autorizaţie de construire, îi obligă legea să se deplaseze la faţa locului şi, în funcţie de volumetrie şi specificul zonei să spună dacă se poate sau nu se poate edifica o construcţie. Tot ei fac un proces verbal de recepţie. Dacă ei văd că nu este în regulă, trebuie să vină în faţa Consiliului Local. Eu v-am rugat să definim locuinţele colective mici, dar nu s-a făcut asta niciodată, iar acum se fac nişte presiuni din partea unor dezvoltatorilor imobiliari care în spate au milioane de euro, iar cetăţeanul văd că are voce stinsă. familia Ţărmure a venit şi a spus că nu vrea să se facă blocuri pe strada Apusului”.

Redăm în continuare integral textul sesizării care a ajuns şi pe adresa de mail a ziarului nostru, însoţită de câteva fotografii:

„Ați solicitat documente cu privire la eliberarea autorizațiilor din Bistrița, date fiind controversele iscate de zvonurile cum că secretarul orașului abordează proiectele imobiliare în funcție de anumite interese, fapt care s-ar putea constitui într-un abuz în serviciu. Mai mult, v-ați luat angajamentul de a publica aceste documente poate-poate se vor sesiza și organele de urmărire penală. O anchetă jurnalistică poate pune presiune și pe procurori.

Chiar dacă jurnalistic este mai interesant cazul celor care primesc (urbanistic) mai mult decât le conferă legea și invers (blocarea cuiva de a se folosi de propriile bunuri și drepturi) este la fel de grav și merită anchetat. Abuzul în serviciu este și când acorzi mai mult decât dreptul cuvenit, dar și când privezi pe cineva de dreptul sau.

Cert este că în Bistrița se autorizează doar anumite proiecte imobiliare, iar altele sunt blocate din pixul secretarului. Multitudinea de comentarii la articolele dvs cu subiect și predicat întăresc aceste controverse și suspiciuni din jurul acestei doamne. De fapt, aceste lucruri sunt știute în toată primăria, la fel și de către arhitecți, dezvoltatori sau cei care au tangenta cu domeniul. Unii au curajul doar sub anonimat să își susțină punctul de vedere din pură teamă (acesta este și cazul meu).

În ceea ce privește eliberarea autorizațiilor de construire pentru încadrarea urbanistică pe care o cunosc, respectiv L2, Planul urbanistic general prevede la această încadrare (va atașez extras din PUG preluat de pe site-ul primăriei Bistrița, respectiv Secțiunea I, Articolul 1, Utilizări admise, p. 50): sunt admise următoarele utilizări: L2 :-locuințe individuale și colective mici cu maxim P+2 niveluri, în regim de construire continuu (înșiruit) sau discontinuu (cuplat sau izolat)

De menționat foarte important: numărul maxim sau minim de unități locative nu este menționat în PUG cu privire la încadrarea L2. Nu o să mă leg de regimul continuu sau discontinuu cum s-a legat doamna Gaftone (cum că ar fi fost modificat pe parcurs).

Firesc este că toate proiectele care respectă cerințele de autorizare pentru L2 să primească același tratament din partea secretarului mun. Bistrița.

Așadar, aș dori să o întrebați de ce anumite proiecte au primit autorizație, iar altele nu. Au fost semnate de secretarul orașului proiectele în L2 pe următoarele străzi:

1. str. Moșilor- 3 blocuri
2. str. C-tin Brăiloiu nr. 1 – 4 blocuri (1 bloc benef. Noje Ovidiu, 3 blocuri Amicii Building cu 33 apartamente în total conform beneficiarului). Nu mai spun că strada are lățime sub 6 metri și arată mai rău ca o uliță)
3. str. Aurel Vlaicu, nr. 10 – 2 blocuri (unul denumit White Residence cu 29 de apartamente conform beneficiarului (http://www.direktimobiliare.ro/property/white-residence), unul în faza de săpătură
4. str. St. O. Iosif, nr. 13 – peste 20 unități locative
5. str. Subcetate, nr. 20 – în panoul de șantier se vede un bloc cu foarte multe apartamente
6. str. George Enescu (în spate la parcarea de tiruri de lângă Socar) – 1 bloc
7. str. Subcetate, nr. 31 – neîncepută lucrarea
8. str. Drumul Dumitrei Vechi (înainte de calea ferată) – ridicat bocul

 

Corect ar fi că dna Gaftone să ne răspundă la următoarele întrebări pentru a o nu mai suspecta de interese ascunse, lipsă de imparțialitate și abuz în serviciu:

1. Cu se se diferențiază aceste proiecte de locuințe colective de mari dimensiuni de cel al dlui Larionesi pe care l-a invocat în dreptul la replică??? Sunt unele cu același nr de apartamente (aprox. 30)
2. Doar la proiectul dlui Larionesi a întrebat comisia de urbaniști?
3. La celelalte blocuri cu multe apartamente a cerut acordul urbaniştilor de renume? De ce?
4. Părerea urbaniştilor este mai presus de HCL-ul prin care a fost votat PUG?
5. Cum a avizat PUG-ul dacă nu-l cunoaște și înțelege (din moment ce solicita păreri din exterior)?
6. De ce nu sesizează organele de urmărire penală dacă are suspiciuni în privința modului în care se eliberează documente în primărie? (a acuzat că PUG a fost modificat pe parcurs).
7. De ce refuză semnarea documentației pentru un proiect P+2 în zonă Pompierilor, Drumul Sigmirului, aproape de sensul giratoriu de la Kaufland? Cumva ar face concurență blocurilor cu 12 etaje ale cunoștinței sale?
8. De ce și-a pus semnătura pt mansardarea cu 2 niveluri a blocului de pe str. Someșului în lipsă locurilor de parcare și a spațiilor verzi?
9. De ce a girat construirea blocului de pe Compozitorilor a lui Kalman Alador fără acordul vecinilor?
10. Dacă nu cunoaște prevederile PUG (motivat de faptul că solicita păreri din exterior) implicit își invocă lipsă de competență, cum își justifica rămânerea în funcție?
11. Își asumă că răspunde penal și pecuniar pentru faptul că semnează sau refuză să semneze anumite documentații urbanistice?

Rugămintea ar fi că doamnă Floare Gaftone să răspundă la toate aceste întrebări, eventual și altele care au ajuns la dvs pentru că ceea ce planează în spațiul public nu poate rămâne doar la stadiul de controverse, suspiciuni și acuzații. Are cu ocazia această dreptul la replică, dar să ne răspundă dansa că ea ridica statul de plată de la primărie”, ni s-a transmis prin email şi nouă, aceeaşi scrisoare.

Secretarul municipiului a spus că va răspunde la toate aceste întrebări în mod public.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Balan Marius - contribuabil

  Asta in loc de buna dimineata ; HUOOOO HURBANISM aflat la discretia smecherilor din acest oras si sustinut de aparatul administrativ comunistoid local;. Cunosc bine cateva aspecte si am vazut de-a lungul anilor prin sedintele de CL cam ce si cum. Desi la acest compartiment se lucreaza in mare secret. SA VA FIE RUSINE LA TOTI. Putini din primarie mai cartesc cate ceva. Doi-trei mai sunt nemultumiti printre care si doamna secretara si la altii nu le pot da numele. HUOOOO !!!Ati facut din orasul asta o expozitie de ghidusii , ati impanzit orasul de stalpi, garduri si garduturi, ati festit totul cu dungi ca sa va aduca leutiu si mai multi la salarile nesimtite ale edililor, sunteti pe punctul de a sterge identitatea Pietei Centrale printr-un proiect idiot, vreti sa ne catarati pe noi pietonii pe PASARELE SUSPENDATE si sa faceti marea harababura de la Gara cu CENTRUL INTER-GALACTIC de transport, care va axfixia zona. Aprobati si varati blocuri intre casele aflate chiar in zona istorica. Ce nu au terminat de stricat comunistii o faceti voi acuma. Sunteti paraleli cu nevoile orasului !

  (0)
 2. Sab

  Dar ce subiect interesant ati scos la suprafața, doamna Cristiana ! Așa ceva s-a discutat in ședința CL???
  Un pic cam târziu l-ati scris dacă e sa ne gândim ca ședința a fost acum o săptămâna. Oricum, dacă continuați tot așa și scrieți de toate ilegalitățile din urbanism girate de diverși funcționari , (Gaftone, Monica pop, inspectori, primar) arătați ca nu faceți jocurile nimănui!
  Voi va dati seama cum o pus Gaftone mana pe telefon și a sunat sa investigheze cine e anonimul? :)))))))) îmi dau filme faine cu ea
  Mai grav e ca a recunoscut ca nu mai semnează nici o autorizație pt locuințe de mici dimensiuni! No, dacă nici asta nu e abuz in serviciu…
  deci, dragi dezvoltatori , ori faceți case, ori căsuțe !!! Mai bine faceți-le din chirpici ca sunt mai ușor și ieftin de demolat…
  Alo, se sesizează cineva???

  (0)
 3. Tudor Berintan

  Din cunostintele mele, autorizatiile sunt semnate si de primar, arhitect sef si urbanis., Avand in vedere disponibilitatea doamnei secretar de a raspunde in mod transparent la toate aceste intrebari, ma astept sa primesc raspuns la toate aceste intrebari si din partea celorlalte persoane responsabile cu avizarea acestor documente. Ar fi interesant sa avem acces la toate aceste declaratii si informatii in mod transparent, pentru a putea decide atat noi in calitate de cetateni cat si autoritatile de control competente despre care se discuta cu titlu de amenintare in articolele precedente.
  Obiectiv vorbind, pana in prezent in spatiul public si in comentariile de la aceste articole am vazut doar sustineri din partea cetatenilor pentru doamna Gaftone si argumente legale din partea acesteia.

  (0)
  • regele julien

   Pai daca persoanele responsabile cu urbanismul, care au pregatire in domeniu, oricum mai multa decit Gaftone, au semnat….ea de ce nu vrea sa semneze? S-a gasit ea mai urbanista decit urbanistii? A visat noaptea ca are o misiune divina? Oare acesasta atitudine nu este un abuz in serviciu, nu este o ingerinta in activitatea de serviciu al unui functionar? Nu frineaza ea activitatea primariei? Daca ar fi Presedinte ar putea fi acuzata de inalta tradare…parerea mea de cetatean onest! Sint curios pe strada Mosilor ce ne poate spune? Nu este tot L2 ca pe strada Sigmirului?

   (0)
 4. Hanibal

  Plânge pușcăria după voi, primare, arhitecta șefa și șeful de la urbanism.
  Daca institutiile statului și- ar face treaba, ar fi de mult la răcoare pentru cât au furat. Daca asta era primar în timpul lui Ceaușescu, era împușcat pentru subminarea economiei naționale pentru că a făcut o pârtie de ski fara rost. De ce nu ii dați drumul la partie, că aveți temperaturi cu minus?

  (0)
 5. regele julien

  Ati vazut doamna Sabau ca se poate….frumos frumusel…si punctual sa ne dea Gaftone explicatii de ce la unii s-au putut realiza blocuri mici de locuinte colective….si tot punctual de ce nu vrea sa semneze la altii tot blocuri mici de locuinte colective…..si faca vrajeala cu numarul de apartamente ca nu tine! Ca acuma pe Sigmirului stim de ce! Ca-i concurenta mare!

  (0)
  • Bistrita

   Iar tu, mai asta cu ….. care semnai la sfarsit de spatamana sub pseudonimele: Irina, Jianu, etc. .

   (0)
 6. Ovidiu Florean

  Tot orasul resimte debandada din primaria Bistrita . Procese , certuri , amenintari , plangeri penale , dosare penale , constructii aiurea , blocuri mov , gropi , mizerie , veverite , sunt rodul administratiei PSD din ultimii 10 ani . Daca le bagi un audit pe bune la astia despre cum au cheltuit jumatate de miliard de euro in acesti 10 ani , intra in puscarie in sir indian , cu toate descarcarile de gestiune ale Curtii de Conturi . Caracalul e fix pix pe langa Bistrita .

  (0)
 7. regele julien

  pentru Florean
  sint citeva intrebari la nivel de secretar care a semnat HCL PUG Bistrita care ar trebui puse:
  1. Cati ani a durat eleborarea acestui PUG pina sa fie el aprobat in 2013?
  2. Cat a costat elaborarea acestui PUG.
  3. Cine s-a ocupat de verificarea lui prealabila pe parcursul elaborarii? Fiecare inspector pe zona lui oare?
  4. Oare in acesti ani, cit a durat elaborarea lui, nu s-au sesizat inspectorii si responsabilii cu elaborarea lui de carentele si lipsurile pe care d.na Gaftone le invoca astazi?
  5. Cine a semnat platile aferente catre elaborator, si de ce, daca acest PUG nu este conform?
  6. Oare cei care au semnat pentru legalitate HCL au stiut ce semneaza? Daca da sa ne prezinte PUG pentru care au semnat si aprobat?
  7. Consilierii locali din 2013 au vreo raspundere, de orice fel, vis-a-vis de situatia creata si semnalata de Gaftone dupa 3-4 ani?
  8. Cumva dl. Peteleu, viceprimar in 2013, nu avea in subordinea dansului Serviciul Urbanism?
  9. Oare secretarul Gaftone chiar nu stie ca PUG are valoare de lege, iar sintagmele si completarile nu se pot face retroactiv prin HCL? Daca stie de ce insista cu locuinte de mici dimensiuni? Daca nu stie mai este calificata sa ocupe functia de secretar?
  va urma…

  (0)
 8. cc

  Cel mai probabil judecând dulă informațiile din scrisoare Pop Ion egal Pop Monica.
  Anonimitate…:))).
  Bun.
  Deci.
  1.Autorizațiile s-ar acorda discreționar. Regulile Statului se aplică discreționar şi subiectiv. De ambele părți implicate în conflict.
  2. Se construieşte haotic dezorganizat fără viziune de integrare-urbanizare pe viitor.
  3.şi de aici probleme cu transportul şi traficul

  (0)
 9. I. Alexa

  S-a declanșat un război urbanistic interesant, cu participanți pro, contra, mediatori si… nevinovați! Locul : Timponline.ro. Problema este veche si noua, dna Cristiana Sabau e la curent cu ea si are in sertarele dânsei dovezi care vor fi “afișate” public la timpul potrivit, fără frica îndr-un mod personal si neașteptat! Știe dansa CAND si CUM! Alegerea ii aparține! Nimeni NU o poate bloca! Cui ii va fi frica? Cine va fi socotit jurnalistic vinovat public? Ce vor face instituțiile abilitate ale Statului? … sunt întrebări normale pentru cel care achita taxele la Primărie… Vin Sărbătorile de iarna! Tăiați pe Ghiță, dacă nu a fost “răstignit”, aprovizionați-va decent cu băuturi sănătoase “tradiționale” si rugați_va ca România sa ajungă cu bine in Anul nou! P.s. Postare făcută intr-un bar de noapte, fost lagăr, din Siberia, unde tatăl meu a lucrat pentru ruși Șapte ani…

  (0)
 10. Gicu

  Aș întreba-o pe doamna Secretar pe strada Soarelui sa construit un bloc în zonă de case cu regim de înălțime cine ia semnat la doamna Vali autorizația care nici pînă în ziua de azi nu ie terminat sau făcut nenumărate sesizări și reclamați dar fără niciun rezultat de ce ?

  (0)
 11. Va rog daca se poate

  o singura persoana din urbansim sa nu o implicati in procese pentru ca e nevinovata
  e seful de la urbansim
  care o sa aduca, cred, certificat medical
  pentru incopatibilitatea in a lua o decizie
  UN MINCINOS ORDINAR…ordinar in sensul ca minte in fiecare zi si uita de la o zi la alta ce spune!
  IP 19(…) comentariu editat

  (0)
 12. regele julien

  DISPERARE MARE!!!!!
  Daca a ajuns Gaftone sau MS sa publice IP-ul unui comentator (IP trimis de cineva care a recunoscut ca le stie-a se vedea comentarii articol precedent), inseamna ca este adevarat ce s-a spus…De unde disperarea aceasta la secretar? Si postarile/comentariile oare fac parte din fisa postului danselor? Sa va trimit si eu IP-ul? Sa nu va mai chinuti sa-l trimiteti prin sms? Dar IP-ul domnului Pop Ioan din Lechinta il stiti? OARE NU ASTA ESTE INTIMIDARE????
  Mai oameni buni! Decat sa publicati IP-uri, nu mai bine raspundeti la intrebari? Ca am inteles ca toti sinteti corecti acolo si va doare de grija cetateanului onest…
  Si casa mai pun o intrebare sa va agite: CATE CERTIFICATE DE URBANISM S-AU DAT LA CASA PIONIERILOR DOAMNA GAFTONE?

  (0)
 13. Vlad Negru

  toti sunt banditi la primaria e un klan mafiot
  daca dna cristiana mai scrie mult poate putorile care trebuie sa ia masuri o sa ia

  pt curiosi my ip
  IP address 2(….) 8
  Location Gloucester, England, Gloucestershire, United Kingdom comentariu editat

  (0)
  • În atenția TimpOnline

   Mare grijă cu IP-urile ! Intră sub incidența legii protecției datelor de interes personal.

   (0)
 14. regele julien

  Facem un serial, ca avem material, un fel de Las Fierbinti, dar in scris? Ce ziceti? Ca si primaria este un fel de Fierbinti…numai ca noi il vom difuza zilnic sau din ora in ora in care vom dezvaluii mici povesti (cu acte publice bineinteles-care pot fi verificate usor de cei care vor) din activitatea si viata de secretar al municipiului Bistrita (viata publica fireste-de secretar si mai recent urbanist de frunte, pavaza pentru cetatenii acestei planete). Fireste cu IP de pe routerul nostru personal, pe care, legal, nu are voie sa-l publice). Bineinteles ca in aceste povesti (care se pot verifica usor…cum spuneam) vor mai aparea personaje din viata sociala, profesionala si activitatea Primariei Bistrita. Vom arata cum se fac afirmatii mincinoase (usor de dovedit contrariul), cum se arunca responsabilitatea la subordonatii serviciilor dinn cadrul primariei, si cate si mai cate…. Care aveti informatii certe….sau chiar zvonuri usor verificabile va invitam sa regizati/scrieti acest serial/foileton sau cum vreti sa-i spuneti alaturi de mine/noi. Va asteptam cu drag.

  (0)
 15. Dovada coruptie Gaftone si consilierii locali

  Am scris un comentariu la articolul cu dreptul la replica al lui Negrea , dar il scriu iar ca poate nu l- ati citit !
  Doamna Cristiana, daca vreti sa scrieti despre urbanismul putred , nu e nevoie sa primiti musai o valiza cu documente secrete ! Unele sunt la vedere si sunt multi cetateni cunoscatori care vii le pot arata chiar unele le gasiti la un click distanta .
  Ce ziceti pentru inceput de DOCUMENTUL CU DOVADA APROBARII CONSTRUIRII SINGURELOR BLOCURI DIN ORAS CU LOCURI DE PARCARE SI SPATIU VERDE PE DOMENIUL PUBLIC ? Eu am zis ca sunt singurele, dar rectific : singurele de care stiu eu!
  Deci, DA, Da, Da, ati citit bine !
  Sunt alea cu 6 etaje construite de italieni pe Sucevei !!! si sa vamai zic ca sunt construite la distanta de 4,67 metri de limita de proprietate ? Deci, statul roman ( primaria, consiliul local, functionarii ) le dadeau dreptul dezvoltatorilor italieni sa construiasca ce voiau ei in timp ce pe restul dezvoltatorilor de teapa lui Negrea si altii ( romanasi amarati ) ii haituiau si ii haituiesc pentru fiecare loc de parcare pe care il au in minus sau mp de spatiu verde .
  Ce e cel mai interesant de abia acum vine … ia ghiciti cine a semnat aprobarea constructiei ?
  Floarea Gaftone !
  deci, daca nici asta nu e subiect de articol gazetaresc , apoi care ??? si de ancheta administrativa, cum zicea un domn… si de ancheta penala … parca zicea ca trebuie sa se faca intr-o ordine !
  Deci, dvs prima, doamna Cristiana ! Nu de alta , dar daca tot ati scormonit prin urbanism si ati inceput sa scrieti si de Gaftone …
  dovada ela un click distanta
  https://www.primariabistrita.ro/TemplateWeb/2005/Hotarari.nsf/Hotarari/A5E288B3069FF140C22573E7004433D5?OpenDocument

  (0)
  • Nu vreţi dumnevoastră, toţi oamenii corecţi care scrieţi aici comentarii să spuneţi cine sunteţi şi ce interese aveţi? Ca să avem un start bun în discuţiile despre corectitudine. Înţeleg că vă temeţi toţi, dar nu înţeleg de ce şi de cine. Adevărul e unul singur, iar cine îl deţine e fără frică.

   (0)
 16. Balan Marius - contribuabil

  Da eu m-am semnat doamna CRISTIANA, si incep deja sa iau si suturi. Asa imi place sa ma semnez . Uite, chiar astazi am fost la Trezorerie si am mai dus o cotarcuta cu bani pt. sustinerea statului casalot esuat. Tot la trei luni le dau pomana. Le dam bani non -stop sa se salveze si ei se ascund de noi.

  (0)
 17. nu ne luati painea , doamna Cristiana !!!

  Doamna Cristiana,
  Pai cum sa ne dezvaluim identitatea ca imediat da telefon Gaftone sa afle cine suntem ! Sau va suna pe dumneavoastra ? Va streseaza ! Spuneti drept !!! Cumva ne dati IP-urile la doamna secretara ? Spuneti-ne sa stim si noi !!! Eu promit sa scriu de bine ! Poate ma ajuta la o documentatie !!! Stiti de DGPR , nu???
  Cum sa ne dezvaluim , doamna Cristiana ??? Unii dintre noi mai frecveneaza Primaria , ce vreti acum ?: sa nu se mai scoata nici o autorizatie nici macar pentru case ? ca a zis Gaftone ca nu mai semneaza nimic pt locuinte colective de mici dimensiuni !!!vreti sa nu se mai faca nici macar o casuta? Noi ce le mai dam la copii de mancare? stiti ca dezvoltatorii nu mai platesc proiectele decat daca le primesc autorizate??? si Gaftone nu mai autorizeaza nimic daca afla cine suntem!!!si asa e saracie mare!!! MARE!!!!
  Pe dumneavoastra de ce va interesaza musai numele ca doar ne vedeti IP -urile ! Asa ati zis ! Sau vreti sa ne dam nume ca ION cu scrisoarea anonima ? Dumneavoastra va dati seama ce patea ION de isi dezvaluia identitatea daca prima grija a lui Gaftone a fost sa afle cine este !!! Asta o manca pe ea !!! si mai si recunoaste !!! OFFFF, Doamne, cine ne conduce !!! Nu se sinchisea sa raspunda la acuzatii ! Nu!!! pe ea o manca cine e ION de si-a permis sa scrie de ea la primar si la consilieri !!!
  Ce e asta ? Cenzura ? ancheta ? Pai de dancila si dragnea cate se scriu !!! si eu am scris multe !!! si aia sunt mai rai ca gaftone si tot nu m-au cautat sa ma legitimeze !!!
  Va comportanti ca Gaftone : va intereseza cine scrie sau ce scrie ??? Continutul sau forma ????

  (0)
  • Păi de ce să dea telefoane cineva dacă vă semnaţi? Să mai afle ce? Anul naşterii?
   Pe mine nu şi-a permis nimeni să mă sune şi să mă ia la rost în legătură cu ce scriu decât domnul Negrea, cel care a şi reziliat contractul de publicitate cu Timp Online fiindcă am „îndrăznit” să scriu ce s-a discutat în CL despre blocul fatidic. Dânsul nu a înţeles diferenţa între o anchetă şi o redare a unor discuţii din forul legislativ local. Are impresia că am ceva cu el şi că aş complota împotriva lui. Ca să fac asta, ar trebui să am un interes, dar nu am. Nu construiesc blocuri nici eu, nici vreun cunoscut de-al meu. Nu am rude sau prieteni deranjaţi de blocurile domniei sale. Pur şi simplu scriu ce este de interes şi ceea ce se dezbate în spaţiul public. Îmi asum textele, comentariile, nu mă ascund sub niciun anominat pentru că NU AM niciun alt interes decât să informez corect cititorii acestei publicaţii.
   În ce priveşte scrisoarea, eu am primit-o înaintea CL, dar am răspuns celui/celei care a trimis-o că îi pot păstra anonimatul, dar acest lucru nu înseamnă că eu nu trebuie să ştiu cine a scris-o, ce interes are. L-am anunţat pe expeditor că nu încurajez astfel de demersuri. Consider că cineva vrea să scoată castane din foc folosind mâna mea şi acest lucru nu este corect.
   Am publicat după ce s-a discutat public în CL despre ea cu tot cu discuţiile de acolo. Dacă forul legislativ vrea să se răspundă la o anonimă, e fix treaba lui. Eu scriu răspunsurile când vor fi date într-o formă sau alta.

   (0)
 18. regele julien

  Sa incepem cu ultima nazbatie, in materie de protectoare a urbanismului, pe care saptamanile trecute (2-3) aceasta doamna Gaftone a comis-o: CU DE LA SINE PUTERE, FARA A SE CONSULTA CU COLEGII, SUBORDONATII SAU SUPERIORII, DOAMNA GAFTONE A TRIMIS O SOLICITARE OAR TRANSILVANIA (FORUL ARHITECTILOR TERITORIAL), ATENTIE….IN NUMELE PRIMARIEI BISTRITA, PRIN CARE CERE, NICI MAI MULT NICI MAI PUTIN, CA ACEST FOR SA DELEGE UN ARHITECT URBANIST, ATENTIE…., ALTUL DECAT CEI EXISTENTI DIN BISTRITA, CA REPREZENTANT AL OAR IN COMISIA DE URBANISM AL CONSILIULUI LOCAL. Nu ar fi nimic de reprosat la prima vedere, ar fi chiar de laudat acesta initiativa daca:
  1. Nu ar exista in Comisia de Urbanism arhitecti, dar spre lauda orasului EXISTA. Si sint chiar arhitecti buni.
  2. Solicitarea ar fi fost facuta cu consultarea si girul serviciului de urbanism.
  3. Daca solicitarea ar fi fost facuta cu acceptul superiorului (adica primar).
  4. Daca ar fi fost facuta in numa personal…fara implicarea Primariei Bistrita.
  Ce denota aceasta nazbatie?
  1. O desconsiderare si o nerecunoastere a superioritatii in domeniul urbanismului a arhitectilor din Comisia de Urbanism.
  2. O desconsiderare a departamentului de urbanism din cadrul primariei.
  3. O desconsiderare si nerecunoastere a locului dansei in cadrul organigramei …
  4. Faptul ca, considera Primaria Bistrita, ca ar fi pe persoana fizica Gaftoane Floarea.
  va urma….

  (0)
 19. .........

  Doamna Cristiana , oare de ce posteaza sub diferite nume aceleasi persoane?
  Daca sunt corecti sa fie barbati dea cu pumul in masa la primarie, sa actioneze in instanta si sa ceara daune morale celor vinovati, nu sa se razboiasca prin ziare.
  Nici nu e cazul sa mai spuna cine sunt , se stie clar.
  Cred mai degraba ca au ceva de ascuns si se folosesc de diferite nume ca sa rezolve CE??
  M-am scarbit de acelas slogan sub diferite forme,
  Actele primariei sunt publice si pot fi puse la dispozitie oricui , legal.
  Domnilor dezvoltatori faceti un gest de bun simt si mergeti la primarie si daca sunteti refuzati-INSTANTA cu daune morale.
  Tare imi este frica ca lucrurile stau un pic altfel.Se prea insista pe anumite aspecte, cititi comentariile date de aceleas persoane.
  VERIFICARI,doamna Cristiana, au obligatia sa va puna la dispozitie tot ce solicitati de la primarie dar sa solicitati acelas lucru si celor care comenteaza stiti bine de la cine.

  (0)
  • Jianu

   Ca tu ai postat sub nume propriu? Nici macar sub un nume oarecare…dar ma rog…dubla masura….

   (0)
 20. spaniolul

  Eu am cumparat apartament de la Bondrea Vali ca de ea este vorba pe strada soarelui si nici azi nu am intabulta apatamentul desi am dat o gramada de bani.
  A obtinut autorizatie pe un duplex pe vremea cand era primar Moldovan la care avea trecere semnata de aceiasi Gaftone, muresan dorina, poteaca.
  Dar alti responsabili de la urbanism nu au vrut sa semneze receptia pe motiv ca este bloc, ca are geamuri spre vecini si nu se respecta proiectul iar eu ma judec de ani buni.
  Ce sa fac?

  (0)
  • Jianu

   Altadata sa deschizi mai bine ochii…ce sa zic? Nasol! Tot primaria i- a invatat/impins la treaba asta…

   (0)
  • Jianu

   Daca i-ar fi dat de la inceput..ce permite pug, adica locuinta colectiva..nu se ajungea in situatia asta si erai intabula. Nu cumva zona aceea este a inspectorului MS? daca da inseamna ca MS a „ajutat-o” pe dna vali de dracul a luat-o. Faza cu poteaca si muresan e doar fumigena..dna Sabinas!!!! Lasa- le sa se bucure de pensie..

   (0)
 21. Albea (ce negrea altul)

  Din toată împulăiala în chestiune rezultă un singur lucru cert:
  Că nu domnul Crețu conduce primăria, ci primăria îl conduce pe domnul cu pretenții de primar.
  Altfel, într-o instituție organizată și condusă (de un cap limpede și competent) nu s-ar putea întâmpla astfel de lucruri.

  (0)
  • Bine. Dacă vreţi să lucraţi la Timp Online, vă rog să trimiteţi un CV şi analizăm. Nu construim blocuri, dar vă găsim ceva de făcut, gen să răspundeţi la telefoane când sună domnul Negrea. Ce ziceţi?

   (0)
 22. Ioana

  Dna Cristiana, spuneti-ne va rog cine v-a dat pontul cu botis! Ca ati devenit celebra prin ancheta aia ! Sau l-ati descoperit singura ? Eu nu cred ca jurnaliștii descoperă singuri! Ca anchetează , DA! Dar nu visează noaptea ce ilegalitați fac unii și alții ! Ca doar le fac un pic ascunse , sau sunt așa prosti ??? Ati aflat și Dvs pe surse, nu ?
  De Negrea am văzut ca ati preluat din ședința CL . Da de restul ilegalităților care se scriu aici , când scrieți ? Sau scrieți doar dacă isu publica oamenii buletinul ???
  Nu înțelegeți ca la oameni le e frica ? Eu va mulțumesc ca exista timponline și pot cetatenii sa afle multe , unii sa scrie chiar . Multe ilegalitați am citit scrise de diverși inși . Pe unele le știam , altele sunt noi , dar foarte interesante. Dvs nu vi se par interesante ???Acuma sa vedem dacă se sesizează cineva sa și ancheteze !! Dvs nu va puteți plânge ca nu aveti ce scrie dacă verificati un pic informațiile !!! Ati vrut valiza , iaca valiza electronica ! Nu e ca la București sa o găsiti pe câmpuri , noi la Bistrita suntem digitali !!!

  (0)
  • „Protecția surselor jurnalistice este una din pietrele de temelie ale libertății presei. Absența unei asemenea practici ar putea descuraja sursele jurnalistice în a ajuta presa să informeze publicul în problemele de interes general. (Decizia Nordisk Film & TV A/S versus Danemarca, 8 decembrie 2005, 40485/02 și cauza Ressiot şi alţii contra Franţa din 28 iunie 2012 (15054/07şi 15066/07)”
   ”Fără această protecție, sursele pot fi împiedicate să asiste presa în informarea publicului, astfel fiind afectată abilitatea presei de a furniza date de încredere și precise”. (CEDO Cazul Voskuil contra Olandei, 2007).
   ”Exercitarea de către ziariști a dreptului lor de a nu divulga sursele de informații poartă cu sine indicatori și responsabilități, exprimate în Art. 10 al Convenției pentru Apărarea Drepturilor Omului și a Libertăților Fundamentale”.

   (0)
  • Jianu

   Are aici la surse cat pentru intreg an de anchete. Primul episod din Las Primarias ar fi un bun inceput…sa ceara secretarului explicatii pentru gestul sau ….ar putea avea si un titlu primul episod…CUM SA TE FACI DE RAS LA CLUJ DACA ESTI SECRETAR IN BISTRITA.

   (0)
 23. gabi rus

  Pai la Unirea si pe Valea rusului este jale in urbanism, blocuri peste case , se muta oameni din case dar nu se scrie nimic ca, acolo sunt doua doamne ascultatoare, cu barbatii angajati pe la politia locala. Fac ce li se cere de catre sefa suprema de la urbanism.
  Ar fi important de facut o verificare.
  Bafta doamna Sabau.

  (0)
 24. jilli

  am si eu o dilema… cat mai e mita pentru o autorizatie de constructie in partea de jos a orasului? tot asa a ramas? intreb pentru un prieten……

  (0)
 25. buletin anonim

  Doamna Cristiana,ne-ati ceut sa ne dezvaluim identitatea ca pe Gaftone nu o intereseaza ca ce sa mai afle daca ne devoalam ? anul nasterii ? Pai la ala anonimu cu scrisorica de si-a dat nume fals, de ce a dat telefon la primarie Gaftone sa afle cine e ? sa ii afle anul nasterii ???doar avea numele lui ! ca era fals, alta mancare de peste…de ce o manca sa afle cine e ???
  intreb penru un prieten …

  (0)
  • Jianu

   Oare secretarul municipiului, vis-a-vis de acesta scrisoare, conf. Ordonantei 27 din 2002, nu era mai bine sa raspunda acestei petitii, asa cum zice legea, in 15 si maxim 30 zile, ca vorba ordonantei, scrisoarea avea date de identificare conform legii…Ori ea ce face? Pune mina pe telefon si verifica daca exista un pop ioan. Pai ea mu trebuie sa-l caute!!! Pai asta nu este abuz de functie? Asta nu este intimidare? Pai cind afla pop ioan ca secretarul se intereseaza de el nu se simte omul timorat. No vedeti cum e cu numele real si cu IP urile. Nu contest doamna Cristiana faptul ca pina acuma v-ati protejat sursele, dar dupa publicarea de astazi a IP ului, chiar si accidental doar, dati-ne voie sa ne protejam singuri. Si la momentul potrivit, intrebati de persoanele institutiilor potrivite, ne vom dezvalui identitatea, si vom dovedii cu acte cele afirmate. Acte publice, care le gasesti usor daca sti unde sa cauti.

   (0)
 26. Doris

  Vă zic eu una tare de tot?
  Gaftone a semnat un CU in martie 2015, alt CU in decembrie 2015 și un al treilea CU de prelungire in decembrie 2016.
  Acuma in 2018 zice că e ilegal!!!
  Despre cine sa fie vorba?!…
  Ziceți voi daca se traduce prin incompetenta, prostie, amnezie, abuz în serviciu sau rea-vointa??? Ma ajuta careva că nu mă descurc singura cu răspunsul…
  Oare e rost sa dau o raita la Primărie sa vedem cine aleargă pe scări să verifice printre hârtii sau e caz celebru în Primărie și se știe despre cine este vorba?!…

  (0)
 27. Gaftone George

  Oameni buni, voi nu vedeti ca Floare Gaftone pledeaza si sustine cauza cetateanului?
  Voi nu vedeti ca pentru asta, echipa primarului si a arhitectului sef au mobilizat tot efortul pentru a genera o problema in curtea ei?
  Cum cred ei ca ne pot manipula in asemenea maniera?
  Primarul si arhitectul au fraudat legea.
  Secretarul ne-a protejat fata de interesele lor meschine. Acum vine si dezvoltatorul imobiliar cu echipa de postaci.
  Va asigur ca, in zilele urmatoare voi prezenta la modul cel mai onest si absolut chirurgical tot adevarul.

  (0)
  • vreau anexa agricola in extravilan pentru un vecin

   mi-a spus cineva din primarie ca s-au dat autorizatii pe anexe agricole in extravilan si la vecinul meu doamna secretara nu vrea sa semneze
   are boi are vaci si acum se vede ca are si altele care AJUTA CETATEANU
   Am intrebat doar pentru un vecin, saracu de el.

   (0)
  • Irina

   A cărui cetățean? A cetățeanului Gaftone poate! Foarte sforăitoare declarație. Eu zic sa te pregătești pentru instanțe….că pe noi nu ne convingi! Eu zic că doamna Gaftone va avea nevoie de un avocat totuși….Vise plăcute!

   (0)
 28. ...

  Doamna Cristiana a scris ca este sedinta de consiliu local in 6 decembrie cu un sigur punct pe agenda ,dar nu era legat de urbanism.floarea Gaftone si-a luat angajamentul ca raspunde public la scrisorica cu primul prilej . acuma ce sa credem?o sabotaza primarul si nu o lasa sa se disculpe ? ar mai fi o varianta ca Gaftone nu a terminat de scris raspunsurile la intrebari . macar la alea sa raspunda ca de altele scrise pe aici mult mai grave se face ca ploua și asteapta sa se astearna timpul peste ele , sa vina sarbatoarile si sa uite lumea !
  Ultima reduta e Peteleu ! daca nici el nu ia cuvantul inseamna ca e manjit si el , ca face jocurile cuiva ! doar a comentat cu nume si prenume la ceva articole anterioare despre Negrea si a citit comentariile cu ilegalitatile din serviciul urbanism ! Sa nu se faca ca nu stie ca e groasa rau !!! sa ia cuvantul si sa informeze si pe restul consilierilor ,primarul, functionarii , sefii si parchetul de ce a aflat , ce se scriu cetatenii care l-au votat in ditamai functia lui ! In felul asta face si doamna Cristiana articol !!! Ca ea scrie doar ce se discuta in sedintele de consiliu local !

  (0)
 29. Rog raspuns dl Gaftone George

  U, la-la-la!!! ce bine domnule Gaftone , fiul si avocatul secretarei Gaftone Floarea ca v-ati semnalat prezenta si ati recunoscut ca ati citit comentariile !!! No acuma nu mai aveti nici o justificare ca stiti de acuzatiile astea si e musai sa raspundeti la toate ! Sau macar la alea mai grave !!!
  eu pricep ca va luati angajamentul public ca raspundeti la toate acuzatiile care se aduc distinsei dvs mame ?
  Perfect !!! dar sa fie punctual, nu cu chestii de PR, doar sunteti avocat, ce naiba iar mama dvs e specialista in urbanism !
  Combinatia perfecta de 2 meserii asa ca nu ar trebui sa va fie greu. Decat daca nu aveti rasunsurile ! Intrebarile sunt din ambele sfere : urbanism si juridic ! !!
  Apropo , eu am scris despre HCL PRIN CARE A FOST APROBATA CONSTRUIREA BLOCURILOR CU LOCURILE DE PARCARE SI SPATII VERZI PE DOMENIUL PUBLIC!!!!!!
  Sa imi spuneti daca e legala, cum si-a pus semnatura mama dvs , o adevarata Ioana D’Arc a urbanismului Bistritei , pe o o asemenea ilegalitate si ce risca dna Gaftone (MAMA) din punct de vedere penal daca ajunge in judecata ?
  Dovada e chiar aici si e preluata de pe site-ul primariei , deci sa nu avem discutii ca sunt acuzatii in van ???
  Rog raspuns punctual, dle Gaftone George sau Gaftone Floarea! sau amandoi, dar sa vina raspunsul !!!
  https://www.primariabistrita.ro/TemplateWeb/2005/Hotarari.nsf/Hotarari/A5E288B3069FF140C22573E7004433D5?OpenDocument

  (0)
 30. cetatean

  Ma tot intreb institutia, Inspectoratul de stat in constructii, institutie care se pare ca traieste dejaba pe planeta asta are si ea si ea un punct de vedere oficial sau din punctul lor de vedere toate sunt ok, dupa principiu timpul trece leafa merge eu personal v-as destitui sau desfiinta

  (0)
 31. Gaftone George

  Toate la timpul lor. Pana astazi, toate procesele impotiva Secretarului au fost castigate de Secretar. De ce? Pentru ca stapaneste materia. De ce nu intrebati primarul sau arhitecul sef de ce au pierdut in fata secretarului toate procesele pe urbanism? Va spun eu. Pentru ca nu cunosc legea. Instantele au confirmat asta. Putintica rabdare. Aveti putintica rabdare. Ne-am pierdut ratiunea. Se ridica piatra impotiva celui care pledeaza si se ingrijeste de noi, de cetateni. Se ridica palaria catre ce-l/cea ce il/ii umileste si ignora. Da, voi expune foarte clar tot ce este de spus.

  (0)
 32. ion pop, ca e la moda

  Echipa de postaci a doamnei Gaftone Nu mai da like-URI sau unlike-uri???era foarte activa pana acum !!!
  S-au pus pe căutat documente și șters dovezi? ?? ele exista la beneficiari, nu are rost sa cotrobăiti prin arhiva!!!
  Sau cautati dovezi sa dati in gât alte manareli la care ati fost excluși și nu v-ati luat partea leului ?? Pana găsesc colegele din Primărie ceva, răspundeți doamna Gaftone la cele concrete care vi s-au adus!!! Stim ca citiți! Citește și fiul și Dvs , a zis mai devreme !
  Voi va dati seama ca acum e război total intre funcționari??? Ăștia o sa se dea in gât unii pe alții , chit ca se duc toți la pușcărie!!! Mai prosti sunt ca nu pricep ca dacă au favorizat pe careva și au făcut ilegalitați, tot ei răspund ca ei au semnat, nu un italian, un ungur sau un neamt!!! (Asocierea cu naționalitatea nu e întâmplătoare ) !!!

  (0)
 33. Gaftone George

  Da, imi doresc ca Floare Gaftone sa ajunga in fata instantei de judecata. Pana acum am castigat toate procesele. De ce nu intrebati primarul si arhitecul sef de ce au pierdut toate procesele? Da, va spun eu. Au pierdut toate procesele, abolut toate, din lipsa de profesionalism. Asta spune multe despre profesionalismul Floarei Gaftone.

  (0)
  • Provocare pt George Gaftone

   Irelevant, draga avocat ! Aici nu-i vorba de primar, care zici tu ca e lipsit de profesionalism! Ce are de-a face profesionalismul cu legalitatea???????? Hallooo!!!
   Aici e vorba de ILEGALITAȚI la care mămica ta e părtașa prin semnătura! Chiar nu pricepi sau doar te faci???
   Dacă primarul e lipsit de profesionalism cum zici, oamenii care scriu pe aici și prin alte părți (a se citi parchet și DNA) nu sunt la fel! Aia vorbesc cu dovezile in mana!!!
   De unde sa stim noi dacă n-au complotat primarul și secretara ca sa își ascundă unul altuia adevăratele bube și s-au făcut ca se războiesc doar de ochii lumii?!… doar nu-s așa prosti sa se tragă unul pe altul la pușcărie?!…stim Su noi cum e intr-o instituție! Fiecare are cel puțin un schelet in dulap de care știu și restul!!!
   Hai cu răspunsurile măcar la câteva spete ridicate aici!!!
   Dacă tot susții ca e nevinovata Dna Gaftone, sa înceapă doamna Gaftone prin a Răspunde la întrebările anonimului!!!
   Ca la alea a zis ca Răspunde, ca sunt importante!!!
   Când?
   Hai ca are timp pana la ședința de CL din 6 Decembrie!!! Doar e ușor cand ești nevinovat ca ea, nu???
   Sau încă e ocupată sa îl caută pe Pop Ioan? Sa pună telefonul deoparte și sa lase intimidarile cu aflarea identității! Asta cu intimidarea e penală, apropo?
   E cam mare disperarea, e urat sa te terfeleasca lumea prin comentarii și sa îți scoată scheleții din dulapuri Dar e și mai nașpa, crede-ma sa imi zică mie (și altora( secretara ca nu îmi semnează documentele , ca sa fac casa nu bloc când eu am cumpărat teren de bloc și am dat o căruță de bani pentru ca in PUG legea îmi da voie sa fac bloc, dar mămica ta nu vrea!!! Și nu invoca nici un Argument de legalitate!!!
   Bine, nu pe toți ii refuza ! Dar pe unii ne expediază cu dispreț !!!
   De aici pornirea împotriva ei! Pricepi?
   Ca unii pot, alții nu sa construiască pe aceleași încadrări urbanistice!!!
   Dacă disperarea e atâta de mare la niște comentarii, cum o fi când vin citațiile la parchet, la DNA, la judecătorie, la tribunal, la curtea de apel… merge pana la CEDO dacă e condamnata??? Ca doar ea e apărătoarea binelui suprem al bistrițenilor și se încadrează și acolo !!!
   Dle George Gaftone, tot zici ca dovedești faptul ca sunt aberații sau manipulări ce scrie lumea aici! Hai măcar cu una!
   Hai ca te provoc eu: sa dovedească Dna Gaftone ca nu are nimic de ascuns și sa redacteze un răspuns la scrisoarea lui Pop Ioan in ședința de CL din 6 Decembrie!!!! Și sa o facă publica, sa nu o trimită in Lechinta ca a verificat singura și omul nu locuiește acolo!!!
   Si pe urma sa ia pe rând acuzațiile care s-au făcut pe pagina timonline! Una pe zi, măcar !!! Alea care sunt argumentate, nu toate care sunt și răutăți gen fugit pe scările de la primărie duminica!!!
   Ce ziceți, dle Gaftone??? Acceptați??? Aveți ocazia sa dovediți nevinovația mămicii!!! Doar nu o lăsați sa rămână cu imaginea pătată in ochii mult iubitului public bistrițean!!!
   Reabilitați-o !!! E de datoria Dvs și in calitate de fiu, dar și de avocat!!!

   (0)
  • Iulius Decimus

   pt domnul gaftone, eu nu spun decat ca la pomul laudat sa nu mergi cu sacul-vorbe din popor
   in rest speram ca autoritatile sa elucideze ca vad ca sunt multe acuze

   (0)
 34. Gaftone George

  Dragi postaci, vom merge in fata instantei de judecata. Motivarea fiului nu este egalata de dorinta voastra perfida de denigrare. Instanta sa hotarasca. Pana acum instanta de judecata a stabilit reusita exclusiva in favoarea Secretarului. Cetateni, Floare Gaftone, va resprezenta interesele pana la capat. Cetateni ai municipiului Bistrita, sa nu cadeti captivi mesajelor specifice vechiului regim.

  (0)
  • john

   copilut.. dar mami de ce nu zice nimic? te lasa pe tine.. puisor… sa te certi cu lumea.. daca ar zice si ea punctual.. de ce unii face si altii nu face.. poate ar intelege prostimea…si nu ar mai fi atatea plangeri penale.. simplu si la subiect. Ca e vorba de interese personale, vendeta personala, obtinere de foloase,reavointa, prostie.. .. etc., lumea ar intelege, ar fi milostiva si nu ar mai face scandal.. dar asa… incertitudinea ne omoara…

   (0)
 35. Pt gaftone george

  Gaftone George , vorbești de parca ai fi in campanie electorală ! Se pregătește mami de vreo funcție mai mare???
  Când vii măcar cu o găleata ? Măcar din aia giff! Du-te pe la lLechinta ca poate ala pune botu ! Aaa, stai ca ăla nu e din lechinta ca a verificat mămica !!! :)))
  Ai dat-o la întors ca Cica sa asteptam Judecățile ! Oare de ce ? Ca unii nu o sa aibă curaj sa meargă in judecată de frica lui mămica ? Ca așa , sub anonimat , nu ne-a identificat pe toți , și noi m-au putem obține i AC măcar de o casa !!! Dar dacă știe cine suntem , mai semnează ???? Evident , NU!!!
  Adică noi sa stam câțiva ani cu terenurile blocate de mămica pana ne jydecam dar sa tăcem , sa nu mai scoatem gunoiul de sub preș (adică ilegalitatile)!!!
  Ba, da ce pact mizerabil !!!
  Acuma chiar s-a dovedit cine are dreptate pt cei neavizate și care n-au aveau o urma de îndoiala !!!
  Multumim George Gaftone !!!

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.