Ministerul Turismului va susţine şase investiţii în Bistriţa-Năsăud. Lista proiectelor eligibile

Holistic

Şase investiţii vor fi realizate în Bistriţa-Năsăud cu bani de la Ministerul Turismului dacă va fi aprobat Programul Multianual pentru dezvoltarea investițiilor în turism, adică Master-Planul investițiilor în turism. Proiectul de act normativ este supus dezbaterii publice, termenul limită până la care se pot transmite propuneri fiind ziua de 27 iulie.

În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt prevăzute următoarele investiţii: extindere turistică Băile Figa – SPA, centru medical, domeniu schiabil Valea Sălăuței, domeniu schiabil Valea Bârgăului – comuna Bistrița Bârgăului, dezvoltarea domeniului schiabil Valea Vinului – comuna Rodna, parc de aventuri – orașul Sîngeorz-Băi şi sat de vacanță – orașul Sîngeorz-Băi.

În vederea implementării Master Planului de investiții în turism, susținerea financiară eligibilă pentru activitățile majore anterior expuse, este stabilită astfel:

a) pentru investiții realizate în stațiunile de interes național, atestate în condițiile legii, contribuția Ministerul Turismului este de 90%, iar contribuția unității administrativ-teritoriale beneficiare este de 10%;

b) pentru investiții realizate în stațiunile de interes local, atestate în condițiile legii, contribuția Ministerul Turismului este de 85%, iar contribuția unității administrativ-teritoriale beneficiare este de 15%;

c) pentru investiții în domeniul de aplicare al prezentei hotărâri altele decât cele de la lit. a) și b), contribuția Ministerul Turismului este de 70%, iar contribuția unității administrativ-teritoriale/ asociaţie de dezvoltare intercomunitară beneficiară este de 30%;

d) pentru investițiile de importanță națională contribuția Ministerul Turismului este de 100%.

Observațiile şi propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa Ministerului Turismului, B-dul Dinicu Golescu nr. 38, sector 1, București, la adresa de e-mail: juridic@mturism.ro sau la numărul de fax 021.303.78.70.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Comentarii

 1. algeorge mihai

  Cum va putea primaria din Sangeorz sa participe cu partea de cofinantare cand primarul cheltuie in nestire cu casute de 1 miliard si camere de luat vederi tot de 1 miliard? Deja se poate folosi dictonul Guvernul iti da dar nu-ti baga in straita…sa mai vad ca se plange peste tot de ciuma rosie care-l persecuta,,,

  (0)
  • EU

   Da toti comentati dar parca va vad pe toti cu copiii si pisica si catelu cum mergeti in aceste locuri si cata relaxare pe voi.

   (0)
 2. Avioane

  Iar se viseaza avioane… si romanul are wc in curte… statiunea figa???? Daca si aia e statiune atunci Sovata sau Mamaia ce sunt??? Iar se baga bani aiurea si fara cap… suntem tara prostilor????

  (0)
  • Alex

   Va place numai sa comentati, si numai la balamuc. In Mamaia merge tot prostu sa dea 400 de lei sau mai mult pe cazare/zi ca sa stea intre toti tiganii pe plaja. Preturile sunt scumpe la orice, si e galagie. In tarile civilizate merge lumea in concediu sa se relaxeze, dar romanul merge sa se afirme. Proiectele astea sunt pentru oameni inteligenti, poate din cauza asta nici nu va plac.

   (0)
 3. Lutu

  Mult trambitatul Aqua Land-ul din Nasaud cand se va face…?A fost numai pentru campania electorala…?Cu toate ca a fost Dragnea la Nasaud, de a intrat in cartea recordurilor cu salopeta lui de Teleorman, facuta la Salva, tot nu i-a promis lui Romocea nimic….Mai asteptam..

  (0)
 4. Ioan

  Parc de aventura Sângeorz-Băi, oare nu e o aventura toată vrăjeală asta cu domenii schiabile în locuri cu interes nu mai știu de care și într o stațiune balneara parc de aventura. bun proiect

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.