Militarii Brigăzii 81 Mecanizată, la Wind Spring 18. Col. Gologan: Verificăm nivelul real de instruire a forţelor

Holistic

La Centrul Național de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu se desfășoară exercițiul Wind Spring 18, cu participare multinaţională, planificat şi condus de Brigada 81 Mecanizată ”General Ggrigore Bălan”.

Exerciţiul Wind Spring 18 face parte din exercițiile listate în Programul de Exerciţii Majore al NATO şi se desfăşoară până în 19 octombrie pentru implementarea Prezenţei Înaintate Adaptate Aliate cu participarea a peste 1.000 de militari şi peste 250 echipamente militare din armatele României, Republicii Moldova, Germaniei şi Bulgariei.

Obiectivele exerciţiului sunt: dislocarea simultană din cinci garnizoane, prin transport pe calea ferată şi marş pe roţi sau pe jos, instalarea în teren, în volum complet a punctelor de comandă de brigadă şi batalioane, antrenarea personalului în utilizarea reţelei de misiune nou introduse în dotare şi a aplicaţiilor software specifice punctului de comandă, executarea manevrei punctelor de comandă pe timpul ducerii luptei ofensive, integrarea forţelor şi antrenarea în ducerea luptei ofensive şi defensive în dublă partidă, executarea tragerilor de luptă şi redislocarea în garnizoanele de reşedinţă pe calea ferată.

”Exercițiul Wind Spring 18 este evenimentul major de instruire al Brigăzii 81 Mecanizată. Anul 2018 a fost un an de instrucţie foarte bun, în care am pregătit şi introdus în teatrul de operații din Afganistan un batalion de infanterie din care doar 20 de militari au fost din afara brigăzii, am executat cu succes primul exerciţiu de mobilizare al unei întregi brigăzi şi îl încheiem în Cincu. Apreciez în mod deosebit posibilitatea de a verifica, folosind sistemul MILES, nivelul real de instruire a forţelor”, spune col. Mircea Gologan, comandantul marii unități.

Sursă: Facebook Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan”

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.