Mieii, mai mici şi mai scumpi. Ciobanii au început să ia comenzi pentru Paşte

Holistic

Paştele îl sărbătorim mai devreme anul acesta, iar mieii pentru sacrificat vor fi mai mici şi mai scumpi, anunţă ciobanii. Grigore Creţa din satul Ruştior, care vine sâmbăta cu brânză de vânzare la piaţa locală, estimează că cei din turma sa vor cântări între 7 şi 12 kg şi vor costa cu doi lei mai mult faţă de anul trecut.

Deja, ciobanul a început să ia comenzi de la bistriţenii care vor să se asigure că vor avea din ce prepara masa de sărbătoare. „Am luat 10-15 comenzi deja. Voi aduce mieii în săptămâna dinainte de Paşte, gata tăiaţi, la preţul de 22 de lei kilogramul. E mai mare cu circa 2 lei faţă de anul trecut”, a explicat Creţa.

 

Oamenii care cumpără brânză de la el spun că efortul financiar merită fiindcă ştiu ce cumpără şi, oricum, mănâncă miel doar o dată în an. „Eu am circa o sută de miei, dar nu îi pot vinde pe toţi bistriţenilor fiindcă nu este aşa o cerere de mare. Cei mai mulţi îi dăm la Livezile, de unde merg la export. Din câte am înţeles, anul acesta, ne dau între 10 lei şi 12 lei pe kilogramul de miel viu”, a adăugat ciobanul din Ruştior.

În perioada Paştelui, va fi deschisă cel mai probabil şi piaţa de miei de pe Tărpiului de unde bistriţenii îşi pot alege miei vii pe care măcelarii îi sacrifică pe loc, sub ochii lor.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.