Mesaje preventive pe 16 treceri de pietoni din Bistrița (FOTO-VIDEO)

Holistic

În cadrul campaniei ”Fii PietOM!”, derulată de Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud în parteneriat cu Primăria Bistrița și Asociația Psihotrafiq, 16 treceri pentru pietoni din oraș au fost inscripționate cu mesaje preventive.

”Asigură-te!”, ”Scoate căștile!”, ”Nu alerga!”, ”Coboară de pe bicicletă!”, ”Lasă telefonul!”, sunt îndemnurile pe care le vor vedea pietonii înainte de a se angaja în traversarea străzii.

”Polițiști de la Serviciul Rutier, împreună cu polițiști de prevenire și polițiști locali au inscripționat mesaje preventive adresate pietonilor la o serie de zebre din Bistrița. Prin această campanie ne adresăm participanților la trafic cu privire la o temă care rămâne în actualitate, siguranța în calitate de pieton sau conducător auto, deoarece în continuare nerespectarea priorității pentru pietoni sau nerespectarea traversării regulamentare rămân cauze princiale ale accidentelor rutiere”, spune inspectorul principal de poliție Ramona Sîngeorzan, de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud.

”Fii PietOM!” este o campanie de responsabilizare socială pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, care se va derula în Bistrița până la sfârșitul anului. ”În cadrul acesteia, polițiștii și-au propus reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicați pietoni, prin informarea şi responsabilizarea opiniei publice prin activități specifice cu privire la riscurile şi urmările accidentelor rutiere în care victime sunt pietonii. Vor fi realizate activități de informare și distribuire de materiale preventive privind riscurile, măsurile de autoprotecţie, adresate atât conducătorilor auto, cât și pietonilor, vor fi organizate concursuri de machete tematică rutieră”, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. trecerea

  Prima data trebuie trasata trecerea de pieton si pe urma mesajele… imediat nu se mai vede trecerea… sau nu mai sunt bani si de vopsea!!?? Mai trebuie scris si modul cu se trece, sunt unii / unele care traverseaza de parca sunt in noroi pana la genunchi.

  (0)
  • Walter Born

   Ma amintesc destul de bine ca pentru acele treceri exista o garantie pe 10 ani sau mai mult de rezistenta la uzura. Probabil au uitat de ea sau firma numai exista. Era si un articol referitor aici pe Timponline.

   (0)
  • Alexandru

   Au fost trasate în 2011. Conform articolelor de presa, reclama era ca vor ține 5 ani. N-au ținut, în bune condiții, nici doi. Nu e clar pană la urma care a fost garanția ceruta de Primărie. Țin minte foarte bine cat au costat: 10000 lei Bucata. 350.000 lei 34 de treceri de pietoni. Socoteam atunci că a ieșit cam la 200 de Euro dunga albă. Scump!

   (0)
 2. Școala bistrițeană

  Haideți acuma să-l învățăm pe Mihai Eminescu limba română. Dar înainte, să ne amintim vorbele lui Tudor Vianu, înscrise pe panourile școlilor din județ: Fără Eminescu am fi mai altfel și mai săraci. Ce a vrut să spună criticul și s-a sfiit? Fără Eminescu am fi mai proști și mai săraci. Constantin Brâncuși ne-a zis-o de-a dreptul: Când am plecat v-am lăsat proști și săraci și acuma vă găsesc și mai proști și mai săraci. Ce se întâmplă la Bistrița? Dăncilii îl învață mai nou pe Mihai Eminescu limba română. Doamne sfinte, unde am ajuns!

  (0)
 3. Poliția Rutieră și plăcuțele

  Mesajul „LASA TELEFONUL!” nu-i scris foarte clar. Am avut o tresărire la început deoarece am citit”LASA TELEORMANUL!” Am zis: Uite, domnule, Poliția Rutieră se ocupă iar de plăcuțe. Dar la urmă, taci că m-am lămurit.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.