Medicii care lucrează în spitale vor fi verificați

Holistic

Ministerul Sănătății și Colegiul Medicilor din România au semnat un protocol prin care se obliga să verifice riguros documentele și statutul medicilor care profesează în spitalele din țară.

Cele două instituții sunt obligate să se informeze reciproc după fiecare sesiune de examen și să actualizeze baza de date cu toți medicii din spitalele românești, anunță TVR.

Autoritățile încearcă să afle cum a fost posibil ca un fals medic să lucreze într-un spital de stat.

Pentru a fi siguri că mergeţi la un medic adevărat, iată care este modalitatea prin care puteți verifica dacă el are dreptul de a profesa în România şi are şi studii de specialitate.

Colegiul Medicilor din România are organizat pe site-ul instituţiei un registru unde veţi putea căuta care este statusul unui medic din punct de vedere profesional. În acest registru vor apărea informaţii despre judeţul de apartenenţă la Colegiul Medicilor, numele, statusul şi specialitatea. Registrul poate fi accesat în acest LINK.

Medicii care nu se regăsec se pot adresa în scris colegiului teritorial
Datele publicate pe site-ul Colegiul Medicilor din România au fost colectate, verificate, introduse şi actualizate de colegiile teritoriale ale medicilor.

Responsabilitatea asupra conţinutului datelor revine în exclusivitate colegiilor teritoriale ale medicilor.

Dreptul de a modifica şi transmite datele în vederea afişării de către Colegiul Medicilor din România aparţine colegiilor teritoriale ale medicilor.

În cazul în care datele nu corespund realităţii/ situaţiei actuale, medicul se poate adresa în scris colegiului teritorial. Refuzul înscrierii, al reînscrierii sau al menţinerii datelor în Registrul unic al medicilor se contestă de către medic la consiliul colegiului teritorial al cărui membru este.

Pe acest site puteţi căuta un medic după nume, prenume sau codul de identificare profesională. După verificare, în dreptul rubricii status va apărea următorul răspuns: activ, inactiv, fost membru, neconfirmat.

Foto cu caracter ilustrativ

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. cc

  Se pare că în România te puteai declara cu hârtii până şi cosmonaut.
  E absolut hilar sistemul care e administrat ideologic de posesia unor hârtii ştampilate( cr s-au contrafăcut la greu).
  Birocrația a alimentat impostura la nivel Statal.
  E îndeajuns de remarcat cohorta de „doctori” „plagiatori” cu diplome de carton printre miniştrii şi parlamentarii actuali.
  Aşa că prezența unor ginecologi fără o clasă primară pare un act de justiție divin compensatoriu pt şleahta de tractorişti jurişti no-value parlamentari.

  (7)
  • smdm

   oare cei care controleaza au diplome adevarate?:)))) ma tem ca si aia sunt cu diplome false:))))))))

   (1)
 2. gânditorul de la Hamangia

  Se pare că nu puteți face nimic fără protocoale, deși nici o instanță din România nu a decis asupra acestora că ar fi fost ilegal încheiate, sau că s-a acționat contrar prevederilor acestora, numai Tudorel Toader, prietenul infractorilor, dușmanul legalității și slugoiul lui Liviu Nicole Dragnea, care vor cu tot dinadinsul să pună la pământ întreaga Putere Juridică. Ei cred că le va reuși, dar se înșeală amarnic.

  (4)
 3. Nelu

  Auzi cică protocoale. Cum naiba sa nu te enervezi când vezi că dorm in papucii statului s-au mai bine zis pe banii noștri. Trebuie să sufere cineva ca sa se trezească tovarășii.

  (4)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.