Mașini căzute în Sălăuța, în zona Fiad. Deşi a fost ploaie îngheţată, drumarii dau vina pe şoferi

Holistic

ACTUALIZARE (FOTO) La distanță de câteva ore, două mașini cu două, respectiv patru persoane au căzut în râul Sălăuța. În zona respectivă și nu numai s-a înregistrat fenomenul ”ploaie înghețată”, iar carosabilul a devenit alunecos.

Un autoturism cu număr de Maramureș în care se aflau două persoane a ajuns în râul Sălăuța, pe raza localității Fiad. La fața locului au fost trimise un echipa SAJ, unul EPA Năsăud, dar și SVSU Telciu.

Cele două persoane au ieșit singure din autoturism, suferind o ușoară hipotermie, informează ISU Bistrița.

Ele au fost transportate la CPU Năsăud pentru îngrijiri medicale.

Într-o curbă la dreapta pe DN 17 C, şoferul a pierdut controlul volanului, iar maşina a căzut în râul Sălăuţa. Accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, în condiţiile în care a plouat foarte mult şi, cel mai probabil, era polei.

 

În aceeași zi, o altă mașină a căzut în râul Sălăuța, între Romuli și Fiad, cele patru persoane ieșind singure din autoturism. Acestea sunt în afara oricărui pericol. La fața locului au ajuns SVSU Romuli și EPA SMURD Năsăud.

Întrebat ce se întâmplă pe DN 17 C în zona respectivă, şeful Secţiei Bistriţa a Drumurilor Naţionale, Alexandru Slavita a spus: „Şi pe DN 17 C şi pe DN 17 la Piatra Fântânele, şi pe DN 17 D la Rodna, a plouat la minus 18 grade. O ploaie îngheţată. S-a acţionat cu sare întruna. Vreo 50 de tone s-au aruncat, dar mai vin rafale de zăpadă, ploaie, fenomene de-astea de primăvară. Au mai fost fenomene din acestea. Acolo se vine tare, asfaltul e bun. Sunt curbe. Nu e vina noastră. Oamenii aceştia au venit tare şi nu au mai putut controla maşinile sau s-au speriat, nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu am fost acuzaţi că a fost drum alunecos, ci umed”.

Foto: ISU Bistrița

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Bistritean

  Totdeauna mortu-i de vina!
  Bine ca in cazurile de fata nu au fost morti.
  Parte mare de vina are si administrtaia drumurilor, in zonele respective nu exista nici un parapet pe marginea soselei, care este foarte aproape de rau.

  (0)
 2. Adrian C.

  Maşinile au căzut în râun, pentru că drumul nu are parapet!
  Deci vina este a drumarilor!
  Cum naiba să faci drum pe lângă un râu sau pe lângă o prăpastie şi să nu pui parapet?
  Ăştia trebuie dați în judecată, pentru că au permis accesul maşinilor, pe un drum, de pe care poți cădea în apă!

  (0)
 3. Edil

  Am trecut inainte de a fi accidentul de fata, cam cu 15minute… a trecut in viteza o masina de la „Drumuri si Poduri” cu lama, fara sare in urma ei… Avea o viteza foarte mare, ca a trebuit sa trag dreapta de volan, destul de puternic intr-o curba fara vizibilitate, ca sa treaca de mine… Dealul Stefanitei circulabil, insa cu polei foarte pronuntat. Toate masinile circulau cu viteza redusa…
  Masinile Smurd si Politia au trecut pe langa noi, la intrare in Telciu directia Fiad…chiar ne intrebam ce s-a intamplat.

  (0)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.