Marele târg de primăvară de la Spermezeu, anul acesta sub semnul Centenarului

Holistic

Comuna Spermezeu se pregăteşte pentru o nouă ediţie a „Târgului de primăvară” care va avea loc sâmbătă, 19 mai 2018, zi în care, fiind şi Anul Centenarului, administraţia locală le va oferi localnicilor şi un spectacol de muzică populară. Ca şi anul trecut, primarul Sorin Hognogi şi angajaţii Primăriei Spermezeu vor îmbrăca frumoasele costume populare din zonă.

„Sâmbătă avem Târgul de primăvară. Piaţa începe de la 7 mai mult pentru cei care vor să vândă şi să cumpere răsaduri, animale. Fiind şi o zi de sâmbătă şi Anul Centenarului, ne-am gândit, anul acesta, să organizăm şi un spectacol în piaţă. De zece ani nu a mai fost organizat niciun eveniment cultural acolo. Spectacolul va începe la 10.30 şi va dura două ore. Ca şi anul trecut, atât eu, cât şi colegii mei din Primăria Spermezeu, vom îmbrăca frumoasele costume populare”, a spus Sorin Hognogi.

Târgurile sunt ocazii numai bune pentru ca sătenii să se aprovizioneze cu unelte și produse agricole, animale, hrană pentru animale, produse agro-alimentare, jucării sau rechizite, îmbrăcăminte și electrocasnice. La eveniment participă de regulă comercianți din comună, dar și din zonele învecinate.

La începutul anului,  primarul Sorin Hognogi îi anunţa pe locuitorii comunei că, anul acesta, se va moderniza piaţa, lucrare pentru care s-a alocat de la bugetul local suma de 300.000 de lei. Intenţia primarului era să finalizeze lucrarea până în 19 mai, dar nu a reuşit, aşa încât inaugurarea acesteia e amânată pentru Târgul de toamnă din 9 septembrie. În studiul de fezabilitate au fost cuprinse şi lucrări de amenajare a pârâului de lângă piață, fiind alocată suma de 60 de mii de lei în acest scop.

Din păcate, nici podul de la piață, în care se investesc 490.000 de lei, nu e gata aceasta fiind finalizat doar în proporţie de 70%. Într-o lună, două, va fi însă lucrările se vor finaliza, promite primarul.

Cristiana Sabău

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.