Cum va fi marcată Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti

Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud și Asociația ”Produs în Bistrița-Năsăud” organizează, în perioada 10-13 octombrie, o serie de activități pentru a marca Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti (10 octombrie):

”Promovarea consumului de produse agro-alimentare locale, naturale și sănătoase, și dezvoltarea micilor afaceri din acest domeniu sunt temele cheie pe care le promovează Asociația Produs în “Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, pentru a marca Ziua națională a produselor agroalimentare românești. Campanii de informare-conștientizare, cu sprijinul Inspectaratului Școlar Județean, și o ediție specială a Târgului “Produs în Bistrița-Năsăud”, vor fi organizate în cursul acestei săptămâni sub motto-ul “Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!”. Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești pentru a încuraja producţia agro-alimentară naţională, produsele autohtone de calitate, îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse locale tradiţionale”.

10-12 octombrie: Campanie de promovare în unități de învățământ din Bistrița-Năsăud, – promovarea produselor locale, naturale realizate după rețete sau prin metode tradiționale, din ingrediente naturale și împărtășirea de exemple de bune practici – tineri mici producători:

Miercuri 10 octombrie

ora 11.00 – Școala Gimnazială nr. 4 Bistrița – Produse apicole – Ioan Grigore Cotu; Înghețată artizanală – Gelateria Aniela;

ora 13.00 – Liceul Tehnologic Agricol Bistrița – Legume de Monor – Ioan Simionca; Brânzeturi de la poalele Munților Călimani – Grigore Creța; Înghețată artizanală – Gelateria Aniela; Bunătăți din Pasul Tihuța – Costi Bucnaru

Joi 11 octombrie

ora 10.00 – Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Bistrița – Fructe/Produse apicole – Ioan Grigore Cotu; Înghețată artizanală – Gelateria Aniela;

ora 12.00 – Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud – Cuptorul de altădată – Saveta Ban; Uleiuri presate la rece – Dinu Pleșa

Vineri 12 octombrie

ora 12.00 – Liceul Tehnologic Agricol Beclean – Sărbătoarea produselor agricole

Sâmbătă 13 octombrie

orele 9.00-14.00 – Târgul de produse agroalimentare ”Produs în Bistrița-Năsăud” – Piața Centrală Bistrița.

Eugen Gheorghe

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.