Actualitate

Managerul SJU Bistrița: Nu mi-a plăcut ce am văzut. E momentul să facem și aici unele schimbări

”Ieri am participat la proba orală a concursului organizat pentru ocuparea a 4 posturi de asistenți medicali generaliști. Nu am făcut parte din comisia de concurs, am stat doar și am privit. Concluzia: nu mi-a plăcut.  Un concurs organizat după o metodologie veche, care consider că nu se pliază pe profilul spitalului, pe care dorim să-l facem performant, din toate punctele de vedere. Am constatat cu uimire că există din păcate candidați care, după 3 ani de școlarizare, cu practică obligatorie, nu știu completa o foaie de temperatură”, a menționat într-o postare pe Facebook managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

El a adăugat: ”Drept urmare, am decis că este momentul să facem și aici unele schimbări. Săptămâna aceasta, voi avea discuții cu reprezentanții OAMMR și ai sindicatelor pentru a stabili de comun acord o nouă metodologie de concurs. Voi propune introducerea obligatorie în bibliografie a Regulamentului de organizare și funcționare (ROF), a Regulamentului de ordine interioară (ROI) ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița și a Fișei postului pentru asistent medical. Cred că este fundamental când te prezinți la un concurs să cunoști regulamentele instituției și să știi care îti sunt obligațiile, ce așteaptă angajatorul de la tine. De asemenea, voi propune ca proba orală să se transforme în probă practică (unde candidații vor avea de efectuat unele manopere medicale de bază) și interviu, unde comisia va formula întrebări din regulamente și fișa postului”.

2 comentarii

  • pai vedeti ce va spuneam eu [cat si altii] ca degeaba faci modernizari si bagi tone de bani…….daca oamenii ramin cu aceleasi obiceiuri si nu stiu mare lucru //…….!!!
    pacat ….

  • Omul are dreptate, dar nu este neaparat vina candidatilor. Asta e sistemul de invatamant romanesc, in mai toate domeniile. Teorie cat cuprinde, practica prea putina si oricum „trece” toata lumea. Absolventii sunt niste masini de memorat „materie” pe termen scurt (sau „specialisti” la copiat, dupa caz), iar meseria se invata dupa absolvire, la locul de munca. Nici macar cei mai sarguinciosi nu stiu meserie la absolvire, decat eventual unii care chiar au lucrat in domeniu, fie si sub forma de voluntariat.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS