Mai mult ca penibil, extrem de revoltător

Holistic

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță (PSD), prezent sâmbătă într-o emisiune televizată, anunța că restructurează aparatul bugetar al instituției pe care o conduce pentru că nu e normal, în opinia lui, ca un funcționar ce câștiga până nu demult 2000 de lei, iar acum 6000 de lei, adică de trei ori mai mult, să fie păstrat în funcție dacă nu este capabil de performanță.

Vă informez că, la Bistrița, nu există polițist local cu salariu lunar mai mic de 3000 de lei, iar performanțele de care sunt capabili le-am văzut: năvălesc peste niște oameni care joacă șah exact acolo unde Primăria Bistrița le-a spus cetățenilor că o pot face, adică în parc, și nu doar că le-a spus, le-a și desenat din dale o tablă de șah.

Oameni buni, ați înnebunit? E cea mai importantă contravenție care s-a săvârșit în Bistrița în cursul zilei de sâmbătă?

Tot orașul e plin de gunoaie neselectate. Plângăcioșii de la ADI Deșeuri se smiorcăie că nu îi ajutați să supravegheze punctele gospodărești în timp ce ei stau pe șezlong la mare cu vouchere de vacanță în buzunar. În zona Gării e un peisaj de mahala, iar voi v-ați găsit să amendați niște oameni care joacă șah în parc? Poate pentru că nu erau de la PSD, iar voi toți, cum sunteți de la PSD, nu i-ați recunoscut ca fiind de-ai voștri. Erau marcați cu alte culori care vă pun în pericol slujbele obținute nemeritat fiindcă, evident, nu aveți nicio competență, nu sunteți capabili să vedeți neregulile acolo unde sunt și le vedeți acolo unde nu sunt.

Chiar dacă niște idioți au făcut vreun regulament de care nu știe nimeni – cum că ți-ar trebui autorizație ca să te relaxezi în parc, iar azi-mâine ne vor cere autorizații să circulăm pe stradă – niște oameni care gândesc ar fi trebuit să-i lase în pace și chiar să-i felicite că, în loc să scuipe coji de semințe pe jos stând cu picioarele pe vreo bancă, și-au găsit o preocupare care nu face rău nimănui, ba mai mult, transformă un sport al minții deloc spectaculos pentru alții – dacă se desfășoară în cadru clasic – într-unul interesant de privit de pe margini poate chiar de niște copii care ulterior s-ar apuca și ei. Nu așa zicea Simona Halep că asta își dorește să însemne trofeul ei, o inspirație pentru copii? Toți politrucii care i-au distribuit pozele ca apucații sperând să lipească de ei o parte din imaginea acestei fete ce naiba au înțeles? Că orice alt practicant de sport trebuie amendat și v-au trimis să năvăliți peste oameni în parc?

Ar trebui să demisionați toți și să ne lăsați în pace, voi și șefii voștri! E limpede că nu sunteți în stare de nimic, precum același Robert Negoiță spunea în emisiunea de la Digi 24, cum că nu corupția face ca să nu se întâmple mai nimic în țara asta, ci imensa prostie, bugetarii incapabili, angajați politic, cei care habar nu au să facă nimic, dar încasează salarii uriașe, care au căpușat fiecare instituție, fiind plătiți mult prea bine pentru nimicul pe care îl fac.

Dacă ne trebuia vreo dovadă că așa e și la Bistrița, iat-o: Poliția Locală dând năvală peste oameni care joacă șah în Parcul Municipal cu carnețelul de amenzi. Orice manager adevărat – chiar și al unui oraș – ar fi făcut în așa fel încât aceste personaje să nu se mai prezinte luni la Primărie și să ocupe locuri de parcare, ci la agenția de șomaj, să-și caute niște posturi de necalificați.

Unde e Direcția pentru Sport și Tineret a Primăriei? De ce nu face ea activități în Parc? Plătim zeci de angajați – neveste de politruci – pentru ca să organizeze o singură sărbătoare în an? Aș putea da zeci de exemple de tăietori de frunze la câini care se prezintă la serviciu ca să facă NIMIC, în timp ce administrația se smiorcăie că nu are bani să plătească un buldoexcavator să sape un șanț.

Sincer, nu se mai poate să tolerăm atât de multă prostie și incompetență.

Reformați Primăria Bistrița! Dați afară incompetenții! Nu mai mergeți cu mașinile de serviciu să mâncați acasă sau să vă faceți cumpărături la Selgros, că nu pentru asta ne plătim noi taxele la stat. Terminați cu nesimțirea asta crasă!

Dacă nu se va lua nicio măsură în urma acestui caz, cred că avem dreptul să considerăm administrația locală complice la toată această tocare de bani publici în defavoarea contribuabililor, a celor care își plătesc aceste taxe ca să poată trăi într-un oraș curat, să poată juca șah în parc și respira aer curat fără ca o ceată de neisprăviți angajați politic să le tulbure și bruma de liniște din week-end.

ACTUALIZARE Într-adevăr, Poliția Locală a dat un comunicat care, potrivit consilierului PER Teodor Mârza – care a semnalat situația hilară- , este o minciună de la un cap la altul. În timp ce șeful Poliției Locale Florin Fradeș pretinde că Mârza era nuntaș, acesta arată prin câteva fotografii postate pe Facebook de către alte persoane că era îmbrăcat în pantaloni scurți și nicidecum nu participa la vreo nuntă.

În condițiile în care polițiștii locali au făcut cele relatate mai sus, iar șeful Poliției Locale încearcă să le acopere ”isprava” cu minciuni, există un singur comunicat pe care îl mai așteptăm din partea Primăriei Bistrița și anume acela referitor la sancțiunile date celor doi și la demiterea șefului Poliției Locale Bistrița.

Poliția Locală este o instituție în care cetățeanul trebuie să aibă încredere fiindcă de-asta plătește taxe la stat și nu una în care minciuna să fie folosită ca armă împotriva cetățeanului și plapumă cu care să fie acoperite incompetența și răfuielile politice.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. bla

  ti ai gasit raspundere si reformare,ei raspund in fata idiotului de primar iar el nu raspunde in fata nimanui.
  doamne fereste sa apelezi la ei,atunci nu pot face nimic,jeguri.

  (33)
 2. Florean Teodor

  La Beclean in parc chiar au amenajat pentru pensionari loc de practicare a jocurilor de societate gen sah table remi numai asa poti sa socializezi si sa te bucuri de o batranete usoara .

  (19)
  • mirel

   Uitati-va la politistii locali bistriteni cum se plimba prin parc in grupuri de 2-3,cu burtile la inaintare,fara sa se uite in jur-boschetarii dorm pișați pe bănci,aurolacii cersesc bani-.La ora 15 vine schimbul…….gata slujba ! ”Mâine frecăm menta din nou !”

   (-1)
 3. Paul

  Am sunat într-o dimineață la PL, pe la 7,20, să anunț că locul de parcare de reşedință mi-e ocupat. Răspunsul a fost: nu avem oameni.
  Cu adevărat, se pare că nu aveți Oameni.

  (36)
 4. Adi

  Asta cu parcarile este o poveste interesanta. Sun si eu ca imi este ocupat locul, doamna de la capatul firului imi zice ca trimite echipa dar sa am la indemana chitanta cu care am platit parcarea, altfel nu trimite pe nimeni. O intreb pe duduia, daca nu am chitanta, nu vine nimeni? Raspuns: nu! Trebuia sa fac dovada platii. Ok, zic eu, si daca va dau numarul masinii, numarul locului de parcare, date personale, nu ma poate identifica ca si chirias pe acel loc de parcare? Raspuns: nu, trebuie neaparat chitanta. Super, in era tehnologiei, eu trebuie sa-mi fac datoria de a pastra o hartiuta, altfel nu se poate face dreptate.

  (31)
  • Alin

   P r o ș t i ca gardu!
   Da plăcuța cu numărul de înmatriculare prinsă în holșurub pe locul de parcare nu e o dovadă mai bună decât o chitanță cum că acel loc e al tau?

   (7)
 5. dany

  Trebuie să-i desființam, nu să-i trimitem în schimb de experienta, ca sunt prosti ca napul și trandavesc pe banii noștri. De mai multe ori am făcut sesizare la politia locala pt ca un vecin din cartier care locuiește la casa, făcea chefuri cu muzica la maxim pana noaptea la 1, au venit, au zis ca i-au dat amenda, dar ca nu îl pot obliga sa oprească muzica și uite asa vecinul se distra în continuare în timp ce tot cartierul asculta manele la miezul noptii, gândindu-ne la salariile pe care le încasează incompetenții de la politia locala

  (27)
  • Ion A.

   o data ce ai fost amendat, vechea contraventie s-a terminat; daca tu continui, e o alta contraventie, pentru care poti fi din nou amendat; din 5 in 5 minute, la o adica, fiindca amenda nu este o taxa pt a continua incalcarea legii, ci o atentionare

   (8)
 6. Emil

  Cristiana, te rog sa demarezi o campanie de presa si sa ceri primarului in numele contribuabililor rezolvarea acestui caz. Nu te opri pana primarul nu da un raspuns PUBLIC.

  (29)
  • Stimate domn, eu am scris prin 2014 un text ca urmare a unor întâmplări la care am fost nu martoră, ci direct implicată: https://www.timponline.ro/o-tragi-comedie-cu-politisti-locali-pana-unde-merge-bataia-de-joc-pe-bani-publici/. Nu s-a luat nicio măsură, nu s-a schimbat absolut nimic. Nu am niciun motiv să cred că acum se va întâmpla ceva. Sunt 100% convinsă că se va găsi vreun solcan care să găsească un car de scuze. Desigur că își făceau datoria. Desigur că orașul e curat, cerșetori nu mai există, pe pietonal nu se mai intră cu mașina decât dacă ești polițist local și aș putea continua. Nu fac nicio campanie că nu sunt politician.

   (12)
  • am citit ce s-a citata si m-a surprins ce a scris Remus

   Remus

   27 august 2014 at 18:58

   Recent am fost într-o ţară din afara Europei… etc.
   1. Mă plimbam cu copiii mei şi ai fratelui meu. La un moment dat, o maşină a poliţiei opreşte „la întâmplare” lângă noi, şoferul poliţist coboară vesel şi incepe o discuţie cordială cu noi, dar mai ales cu copiii. Apoi invită copiii să vadă „pe viu” cum arată o mașină a poliției în interior, cum sună sirena etc. După ce a acceptat să facă o poză alături de mașina de poliție și copiii noștri, a lipit câte un abțibild cu emblema poliției pe pieptul copiilor. Mission accomplished. Ne-a făcut ziua bună la toți, a câștigat respectul nostru!
   2. O mașină staționa pe marginea drumului. Avea un cauciuc spart. Prima mașină de poliție care a trecut prin zonă, a oprit. Polițistul a coborât și observând că șoferul mașinii respective era un domn mai înaintat în vârstă, nu a stat mult pe gânduri și s-a pus să-i schimbe roata spartă. A făcut un șofer fericit, a câștigat respectul nostru!

   (17)
 7. Pentru mine e penibil altceva

  Stăm și ne minunam in fiecare zi de tot felul de aberații….de la salarii superromanesti la pensii extragalactice și ne minunam de doi prosti de la poliția comunitară că au aflat că au chitanțier in buzunar . Suntem in Romania unde prostul el șef și crede că dacă cineva îi plătește salariu atunci trebuie și …fwtut

  (15)
 8. ovidiu

  Apropo de salariile uriase date de ciuma rosie oamenilor lor.Cu ocazia asta inflatia si preturile crescute, efectiv neutralizeaza cresterile enorme de salarii iar oamenii care castiga normal sunt disperati.Se mira ciuma rosie ca este votata doar de asistatii sociali,dar prin incompetenta aratata,prin lupta impotriva justitiei(pentru a putea fura in continuare) prin incercarea de a scoate Romania din Europa(ca sa faca ce vor ei ,ca in estul salbatic),eu prezic ca o sa dispara din peisaj la urmatoarele alegeri.Dar problema va fi mostenirea lasata de ei,o tara marginalizata,plina de datorii,fara infrastructura rutiera,feroviara,energetica,etc.

  (14)
 9. aramis

  Nu este adevarat ca nu exista salarii sub 3.000 ! SUNT MULT MAI MARI !!! adaugati norma de hrana si sporurile….iar minim 8 dintre ei iau mult peste 10.000 lei….aici sunt banii dvs !!

  (13)
 10. yo

  O rugaminte am la dumneavostra , sa nu mai prezentati MARILE realizari reusite de acest Niculae. Chiar trebuie sa ne laudam ca ne facem datoria ? Atata lauda cata i se aduce acestui personaj nu am mai vazut . Nu are de ce, repet, isi face doar DATORIA pentru care castiga un SALAR mult prea mare pentru ce face .
  As vrea sa vad cat rezista intr-un mediu in care se cere performanta !!!

  (26)
 11. O prinsoare pierdută

  În capitala județului BN, în zilele noastre
  Persoanele, în ordinea intrării:
  Cațavencu, M. Dinescu,

  Doru Bușcu, Tipătescu,

  Coana Zoe Trahanache,

  Moderatorul Hristache,
  Dăncilă din Videle,

  Tache Farfuridele,
  Ovidiu Crețu – fecior,
  Joacă pe struțul-schior,

  Agamemnon Dandanache,

  Jupân Florin Iordache etc.
  Pristanda și-alți gardieni,
  Polițiștii bistrițeni etc. etc.
  Montajul și regia: Radu Afrim
  Veniți numeroși! Vă așteptăm!

  (0)
 12. Maierean M.

  Cred ca avem orasul/judetul cu cei mai prosti bugetari angajati sau aflati in functii de conducere. Aveau testul de inteligenta facut ??

  (12)
  • raspuns

   da toti au testul de inteligenta facut
   dar nu se pune ca a dat cu minus!!!

   (3)
 13. Clica

  Ăștia nu pot funcționa decât în clică. Clica se mai numește și gașcă. Zic despre unul de-al lor: mă, ăsta-i de gașcă! Adică, mai nou, de partid. Condiția care se pune este să fii prost. Cu cât ești mai prost, cu atât ai mai multe șanse ca ei să te accepte. La PSD ceea mai mare greșeală este să te dai deștept. Pățești ca Birchall, recent. În schimb, dacă faci pe prostul nu-i deranjezi. Dimpotrivă, la Bistrița te caută ei. Vin să te recruteze. Așa că bistrițeni, mergeți cu toții la vot! De data asta este obligatoriu.

  (14)
 14. Dani T

  Ai dreptate Yo, salariul brut este peste 21000 lei pe luna, de noaptea minti, si sleata de pupincuristi toti pe proiecte europene NUMAI EI, DOAR EI, deoarece asa hotaraste seful mare si sefa de la proiecte Cocisiu,
  Am auzit ca ea taie si spanzura si hotaraste cine sa fie pe proiecte, doar lingaii, obedienti, cei care ii pupa mana zilnic.
  In rest salariile sunt mai mici decat la finante, invatamant, apia si alti bugetari care beneficiaza inclusiv de prime de vacanta.
  La primarie seful
  Mare nu a fost de acord, nici cu marirea salariilor, dar s-a luptat prin Asociatia municipiilor sa ia pensii speciale , sa creasca indemnizatia consilierilor.DOAR PENTRU EI.
  CJ desi s-a laudat ca au salarii mai mici, totusi acorda prime de vacanta, hrana si salarii nediminuate. Bravo RM.
  Cineva se ocupa cu instigarea si ura fata de bugetari iar acest cineva este tot din randul partidului, si stiu ei de ce o fac. Sa fie toti la mana lor.

  (11)
 15. roberta

  ce mincinosi !! si seful politiei locale are 13.000 lei plus norma de hrana plus sporuri Probabil a terminat Oxfordul sau Cambridge si fara el am fi morti Doamne in ce tzara traim !!!! Cand nu erau localii astia oare cum era??? Cati bani papa de fapt de la buget daca-s asa multi? vrem sa stim exact ??

  (7)
 16. Un om

  Marele adevar exprimat de Negoita este motivul pt care tara are o evolutie asa de lenta – imensa prostie.
  Problema e ca omul suferind de prostie este incapabil sa realizeze starea lui.
  Problema si mai grava este ca in aceasta tara care nutreste inevolutia, o licenta obtinuta la UBB are aceeasi valoare cu una obtinuta la spiru, goldis, cantemir etc.
  Daca prostutul are partid sau club se transforma din Lastun in Lamborgini

  (2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.