Lucrările la Grădinița nr. 2 de pe str. Nicolae Bălcescu, în stadiu avansat (FOTO)

Holistic

Lucrările la Grădinița nr. 2 de pe strada Nicolae Bălcescu din Bistrița sunt avansate, constructorii anunțând Primăria Bistrița că există posibilitatea devansării datei în care vor finaliza investiția. Potrivit viceprimarului Cristian Niculae la finalul acestui an va fi gata.

”Investim în educație, investim în viitor!

Copiii nostri merită cele mai bune condiții pentru educație și dezvoltare. Ei sunt viitorul comunității noastre și avem obligația să le oferim grădinițe și școli la standarde europene.  Un proiect foarte drag mie este Grădinița nr. 2, de pe str. Nicolae Bălcescu – un proiect de peste 5,2 milioane de lei, finanțat prin Fonduri Europene.

Lucrările sunt destul de avansate pe acest șantier, se execută finisajele interioare și am discutat cu constructorii posibilitatea devansării datei de finalizare a construcției pentru finalul acestui an! Voi face toate demersurile necesare pentru reintroducerea acestui obiectiv în activitatea educațională în cel mai scurt timp, având în vedere capacitatea de primire a peste 200 copii pe toate grupele de vârstă.

Vă voi ține informați cu privire la evoluția acestui șantier și cu privire la o posibilă dată de deschidere a Grădiniței nr. 2, în funcție de progresele înregistrate pe șantier”, a scris Cristian Niculae pe Facebook.

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Pinochio

  Un fel de bloc de garsoniere sau de cămin de nefamiliști, fără pic de gust sau imaginație specifică destinației.
  Ce proiectant-arhitect a putut concepe o asemenea monstruozitate de grădiniță ?
  Încă și de 52 de miliare de lei vechi !
  Și ne mai mirăm că descendenții noștri nu vor să ne plătească întreținerea, cum vreau guvernanții !

  (17)
  • Dorel Zdarie Brinza

   Proiectul a fost ales in urma unui concurs de desen tematic la grupa mica. Un arhitect intreg la cap….sau o comisie din primarie nu ar fi acceptat un asemenea imobil grotesc lipsit de creativitate. Si pretul este unul corect in precampanie electorala. Daca noi am fi inceput sa o facem…. O scoteam lejer sub jumatate din pret. „Sotto”. Adica sigur! Probabil ca un procent consistent din banii alocati caldirii se intorc (prin intermediul firmei care a ridicat cladirea) inapoi la partid pentru campania electorala. Daca sunt mai multe firme subcontractoare e mai dificil de urmarit toti banii.

   (9)
  • Toți habarniștii comentează

   Uitati-va desteptilor care va dati cu parerea, la arhitectura caselor de pe str Nicolae Balcescu si apoi exprimati-va.
   Știuților, eminențe cenușii în arhitectura si urbanism, va intreb: S-ar fi potrivit pe acea strada o cladire din sticlă, din panouri sandwich tip hală, o cladire cu arhitectură tematică din filmele lui Walt Disney sau ce au propus arhitectii cu studii in acest sens?

   (-7)
  • pentru habarnistul de mai sus

   macar daca faceai gradinita la fel ca politia
   si ceva gratii la demisol pentru care au dat/luat mita la lucrarea asta
   stiam unde te gasesc

   (5)
 2. Alina

  Omul harnic își vede de treabă, in ciuda răutăților.
  Acesta este viceprimarul, care demonstrează că se poate face.
  Oare cu ce aberații mai vine acum opoziția ?
  Dar preuteasa, fostă șefă la AJOFM în vremea județului portocaliu când in afară de ea și Crinuța nimeni nu avea ceva de spus ?
  Stai si te gândești : cât tupeu la unii!
  Felicitări oamenilor care insistă să facă bine, în cazul acesta domnului Niculae!

  (-32)
  • ion...

   Alina…alina….cat esti tu de ……plina de laude …adevarata catea de partid…
   Ninge ploua noi pupam …
   Asta scrie la fisa postului? ode supremului?

   (18)
 3. bondaru™

  Traditia arhitecturala comunista este continuata cu succes cu aceasta gradinitia (gradinita super necesara pe de alta parte).
  O cladire anosta (tot mai prezente in ultima perioada in oras) care nu spune nimic. Uitati cum arata in Floresti – Cluj-Napoca o gradinita inaugurata acum 3 ani:
  https://www.clujazi.ro/horia-sulea-florestiul-are-de-astazi-cea-mai-frumoasa-gradinita-din-romania/
  sau o cresa:
  http://creseclujnapoca.ro/crese-marasti/cresa-vrajitorul-din-oz
  Suntem si vom fi la ani lumina de ceea ce insemna normalitate atata timp cat ne fotografiem si facem mare tamtam pentru fiecare metru de asfalt turnat sau vopsea trasata si le prezentam ca niste mari realizari arhitectonice / urbanistice.

  (14)
  • johny

   bine ma….aia e in Occident …in Cluj,Floresti ….
   Aici esti in Bistrita …supt Cretu & Wanabi….la tara…ce vreti …OZN-uri?
   aici ..e folcror…traditie…istorie ..medievala…toate alea…Ce arhitectura moderna? traditionala…!!!! aia moderna e pentru Occidentul decadent…aia de la Cluj..cu Untoldul lor ..noi cu nunta lu zamfira…cu bistrita medievala ….cu ski ,cu struti ,cu oua..cu ce e moral …nuy cu prostii ca la cluj…

   (7)
  • Vasile Pop

   Terminați cu prostiile .exista în primăria Bistrița un geniu intre genii,o somitate intre somități ,o atoateștiutoare de urbanism și arhitectură. Iar dacă acest proiect a trecut de acest geniu al primăriei înseamnă că e mai mult decât fabulos ,e absolut ,e perfect. Și voi povestiți ca prostii.Acest geniu e nimeni alta decât secretara supremă ..Gaftone Daca aceasta duamna zice că-i ok e ok .

   (-7)
 4. radu

  Este incă o dovadă că Bistrita are parte de arhitecti foarte slab pregătiti, chiar dacă viceprimarul Niculae afirmă că Grădinița de pe strada Nicolae Bălcescu reprezintă un proiect foarte drag lui. In primul rând este evidentă distonanța creată sub aspect arhitectonic prin amplasarea clădirii cu două etaje care apare ca nuca in perete inghesuită intre case cu parter. In al doilea rând lipsa de spatiu din jurul clădirii reprezintă un inconvenient functional major pentru o grădiniță care ar trebui să dispună de o curte generoasă in care să fie amenajate locuri de joacă pentru copii.

  (15)
 5. Un om al muncii

  Măreață realizare a epocii Crețu !
  În cei 11 ani de mandat a reușit să construiască 1 buc grădiniță !
  Trăiască partidul ! Trăiască tovarășul ctitor de pârtii !

  (8)
 6. Irina

  Pai mai lucia…de ce nu cumperi tu case si terenuri sa le reabilitezi…ca te citesc in forma din punct de vedere artistic…mai gigeilor contra…sinteti plini de sfaturi…dar cind trebuie sa faceti ceva (sa va asumati) va tremura genunchii…Du-te mama si te culca…da? Ia-l si pe balan cu tine…dormiti verde..

  (-13)
  • radu

   chiar asa!!! daca toti cei care comenteaza ar pune mana de la mana poate ar strange fonduri pentru o casuta pentru veverite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:::))))) da e usor sa comentezi. si gratis. si anonim :::)))) ce ciuda pe voi, mai ce ciuda pe voi!!!

   (-7)
 7. munca lui Niculae e facebook-ul

  Gradinita va fi gata anul acesta zice Niculae. Pai da, la ce activitate este acolo, da se va termina la anul si la multi ani. Un singur om venit de la strand sau de la piata urcat pe scara ca sa aiba Niculae cu ce sa se pozeze.
  Niculae munca ZERO! Asta e platit sa scrie pe facebook?

  (11)
 8. Bogdan

  Indiferent cum arata / va arata cladirea, cred ca ar trebui verificat si modul in care se va face accesul copiilor si parintilor. Daca nu se vor face ceva modificari, atunci tocmai s-a planificat haosul in acea zona.

  Str. Nicolae Balcescu este deja sufocata cu masini parcate pe ambele parti. Imaginati-va o dimineata / dupa masa cand vor intra si parintii cu masinile de pe ambele parti ale strazii! Blocajele vor aparea inevitabil. Si sa fie nevoie sa mai iasa si o masina de Politie in misiune…. hmmmm.

  Din cate vedem, din pacate partea de access / infrastructura in astfel de zone aglomerate este ignorata in Romania de multe ori.

  (12)
 9. Balan Marius-ecologist PV

  Am locuit 15 ani dupa Revolutie pe str. NICOLAE BALCESCU nr 15 pe una din cele mai frumoase stazi cu case. A aparut o constructie tipic comunista dupa cele mai mici detalii fix intre cvartalul de case. Ce sa mai vorbim de ce a patit marele nostru fotbalist de la GLORIA de AUR adica DORU NICOLAE. I s-a trantit un zid de caramida inalt luindu-i lumina soarelui de la apus. Sa va fie rusine boctarilor de la HURBANISMUL local lu peste prajit !!!Viziune de comunisti care isi bat joc de proprietati si vecinatati.

  (6)
  • Ecologicul

   Du-te Balane si lasa–ne. Te pricepi la toate. Leagă-te de copaci!

   (-10)
 10. Mircea m

  Oare cine este constructorul? …………….si prietenul bun al viceptimarului.
  Pacat domnule viceprimar, nu va face cinste deloc o asfel de prietenie.

  (7)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.