Liceul ”Tudor Jarda” va deveni Colegiu de Muzică

Holistic

Consiliul Local Bistrița are pe ordinea de zi a ședinței din 19 aprilie și emiterea avizului consultativ în vederea acordării titlului de ”Colegiu” pentru Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”.

În conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Educaţiei Naționale, cererea pentru acordarea titlului de Colegiu naţional va fi însoţită obligatoriu de avizul consultativ al autorităţilor administraţiei publice locale/ judeţene, după caz.

Printr-o adresă trimisă Primăriei Bistrița, conducerea unităţii de învăţământ solicită schimbarea denumirii acesteia în Colegiu de Muzică ”Tudor Jarda”.

În expunerea de motive a proiectului, municipalitatea explică:

”Liceul de Muzică „Tudor Jarda” are o istorie demnă de consemnat în peisajul cultural bistriţean, având 95 de activitate şi 50 de ani de învăţământ specializat în muzică şi fiind cunoscut naţional pentru rezultatele şi performanţele sale muzicale. De asemenea, este un un permanent centru de formare profesională, unde generaţii întregi de absolvenţi au confirmat calitatea pregătirii, având o medie de 10 premii internaţionale şi 36 de premii naţionale pe an la concursurile şi olimpiadele de profil muzică sau pedagogic şi rezultate la examenele naţionale peste media naţională. De-a lungul timpului personalităţi marcante au studiat aici: Tudor Jarda, Liviu Rebreanu, Ovidiu Purcel, Ştefan Pop, Anita Hartig, ultimii doi fiind declaraţi cetăţeni de onoare ai municipiului Bistriţa.

Documentaţia depusă a respectat criteriile de acordare a titlului de Colegiu unităţilor de învăţământ preuniversitar conform Ordinului Ministerului Educaţiei Naţionale, respectiv: contribuţia deosebită privind dezvoltarea învăţământului, ştiinţei, culturii şi sportului al nivel local, regional, naţional şi/sau internaţional; activitatea educativă, pedagogică şi ştiinţifică desfăşurată şi performanţele profesionale înregistrate de elevii unităţii de învăţământ reflectate în rezultatele obţinute la concursurile specifice naţionale şi/sau internaţionale; 95 de ani de activitate; calitatea personalului didactic titular în anul şcolar 2017-2018; calitatea absolvenţilor unităţii de învăţământ; existenţa a cel puţin 2 niveluri de învăţământ acreditate care să funcţioneze în unitatea de învăţământ, cu statut de liceu teoretic sau liceu vocaţional în ultimii 5 ani; proiecte cu finanţare externă relevante pentru dezvoltarea unităţii de învăţământ, în ultimii 5 ani”.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.