Liceele din județ, între 100% și 0% promovabilitate la examenul de Bacalaureat

Holistic

În urma afișării rezultatelor la examenul de Bacalaureat și a publicării datelor pe site, a reieșit următorul clasament al liceelor din județul Bistrița-Năsăud după procentul de promovabilitate. Timp Online l-a calculat împărțind numărul celor admiși la numărul celor care s-au prezentat la examen și au susținut probele. Menționăm că nu am luat în calcul eliminații și nici absenții.

 1. Liceul Creștin Logos Bistrița (foto): 11 înscriși, niciun absent, 11 reușiți – 100%
 2. Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița: 216 candidați înscriși, niciun absent, 214 reușiti – 99,07%
 3. Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița: 204 candidați înscriși, 203 prezenți, 191 reușiți – 94,08%
 4. Liceul Radu Petrescu ”Prundu Bârgăului” : 77 înscriși, niciun absent, 71 reușiți – 92,20%
 5. Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud: 171 de candidați înscriși, un absent, 151 reușiti – 88,82%
 6. Liceul ”Solomon Haliță” Sângeorz-Băi: 115 candidați înscriși, 113 prezenți, promovați 99 – 87,61%
 7. Liceul de Muzică ”Tudor Jarda” Bistrița: 61 înscriși, 60 prezenți, 49 reușiți – 81,66%
 8. Liceul Teoretic Sanitar Bistrița: 88 de candidați înscriși, 87 prezenți, admiși 67 – 77,01%
 9. Liceul de Arte ”Corneliu Baba” Bistrița: 60 înscriși, 59 prezenți, 44 reușiți – 74,57%
 10. Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean: 155 de înscriși, un eliminat, doi absenți, 113 reușiți – 74,34%
 11. Colegiul Tehnic InfoEl Bistrița: 182 înscriși, niciun absent, 114 reușiți – 62,63%
 12. Liceul ”Constantin Romanu Vivu” Teaca: 19 înscriși, 17 prezenți, 9 reușiți – 52,94%
 13. Liceul cu Program Sportiv: 155 înscriși, 151 prezenți, 72 reușiți – 47,68%
 14. Liceul Tehnologic ”Ion Căianu Românul” Căianu Mic: 24 de înscriși, 20 prezenți, 9 admiși – 45%
 15. Liceul Tehnologic Lechința: 11 înscriși, 4 prezenți, 1 reușit – 25%
 16. Liceul Tehnologic Economic Năsăud: 155 de candidați înscriși, 140 prezenți, admiși 34 de candidați – 24,28%
 17. Liceul Tehnologic Telciu: 26 înscriși, 17 prezenți, 4 reușiți – 23,52%
 18. Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița: 43 înscriși, 39 prezenți, 7 reușiți – 17,94%
 19. Liceul ”Liviu Rebreanu” Maieru: 34 de înscriși, 28 prezentați, 5 reușiți – 17,85%
 20. Liceul Tehnologic Silvic ”Transilvania” Năsăud: 82 înscriși, doi eliminați, 73 prezenți, 11 reușiți – 15,06%
 21. Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Bistrița: 90 de candidați, 76 prezenți, 11 reușiți – 14,47%
 22. Liceul Tehnologic Feldru: 17 înscriși, 15 prezenți, 2 reușiți – 13,33%
 23. Liceul Tehnologic Agricol Beclean: 33 înscriși, 32 prezenți, 4 reușiți – 12,5%
 24. Liceul Forestier Bistrița: 33 de înscriși, 26 prezenți, 3 reușiți- 11,53%
 25. Liceul Tehnologic Agricol Bistrița: 38 de înscriși, un eliminat, 30 prezenți, trei reușiți – 10%
 26. Liceul ”Henri Coandă” Feldru: 10 candidați înscriși, 3 prezenți, unul admis – 9,09%
 27. Liceul ”Henri Coandă” Beclean: 23 de înscriși, 11 prezenți, niciun reușit – 0%

Notă: Liceul ”Petru Rareș” Bistrița, Școala Profesională ”Sfânta Maria” Bistrița și Școala Profesională Târlișua nu au avut candidați înscriși

Google Ads-sub articol

Comentarii

 1. Walter Born

  Iar cei care au urmat 12 ani fara sa reuseasca bacul cu ce se aleg? Cu ani pierduti fara calificare?

  E falimentar sistemul educational si nefunctional si profesional tehnologic daca singura promovare este bac si nici educatia profesionala nu se termina macar cu o profesie invatata complet (nu doar teoretic din carte).

  Rezultatele de ani de zile striga dupa o reforma adinca. Si care este preocuparea guvernarii? Si care sint propuneri opozitiei?

  (14)
  • Walter Born

   Depinde cum puneti intrebarea. Cel putin cei cu bacul luat au a doua sansa la facultate sa isi gaseasca pasiunea personala si viitor pe urma.
   Daca va referiti de calificare cu bac de la vreo scoala tehnologica am mari endoieli cel putin in relatia cu educatia profesionala sa gaseasca pasiunea sau profesia potrivita.

   (2)
  • hso

   Penticostalii cu inaintasi lor analfabeti si fara de carte ne au luat o inainte… Dl Ioan Repede… ne arata cum este sa fi pe primul loc in ale aducatiei , cu un liceul infintat tocmai de el! :))))))) Ce a ajuns educatia din ziua de azi…

   (-2)
  • John

   Dar unde e problema că nu-și iau bacul?!pot deveni șoferi ,zugravi,instalatori,bucătari.operatori cablaje ,mecanici auto ,senatori…deputați. etc!! .care-i problema că nu au bac?

   (5)
  • John

   Ăștia de nu-și iau bacul..se înscriu în pesede…și apoi își iau bacul odată cu doctoratul…avem atâtea exemple la partidul roșu..nu-i disperare…capul sus copii.. viitorul suna bine!!

   (9)
  • grosu

   daca esti eleva buna gasesti un prost sau vreun pocait care sa te intretina iar daca esti elev rau, din pacate asta este… faci uber taxi. bacul nu mai e important. Acum totul e banul.

   (0)
 2. Rabinul

  Falimentul sistemului de invatamant se datoreaza in primul rand dezinteresului profesorilor! Ce inseamna asta Liceul ”Henri Coandă” Beclean: 23 de înscriși, 11 prezenți, niciun reușit? Sau Liceul Tehnologic Agricol Bistrița: 38 de înscriși, trei reușiți? Aceste licee ar trbui inchise iar acei profesori concediati fara sa mai aiba posibilitatea sa se intoarca la catedre! au vina intr-adevar si elevii si parintii dar un profesor care nu reuseste sa se faca inteles in ceea ce preda sau nu isi face materia atractiva nu are ce cauta in invatamant fie el si romanesc! Stau si ma intreb un profesor care acum castiga mult mai mult decat in urma cu cativa ani ce scuza poate sa aiba pentru rezultatele acestor copii? Pentru ca nu este normal ca noi toti care platim taxe sa sustinem asemenea scoli lipsite de performanta si mai ales acesti profesori care nu-si dau interesul pentru munca lor!

  (-5)
  • Oblacek

   Simplu, inseamna ca profilul elevilor din liceele fara reusite la BAC nu este de nivel teoretic. Inseamna ca liceele respective ar trebui sa aiba o alta forma de examinare potrivita pentru acestia, ex. BAC Tehnologic.
   In loc sa faci pe banda rulanta tineri care nu stiu nimic nici carte nici meserie, sunt convins, ca daca sistemul era organizat altfel si acesti copii erau la fel de fericiti ca si cei de la liceele teoretice, mai increzatori si mai utili pentru societate.
   Inseamna ca PSD-ul vostru in cei 30 de ani de guvernare (cu mici pauze) a reusit sa aduca sistemul de invatamant la pamant. DA impreuna cu fostii parteneri si prieteni de la PNL/PDL. Niciunul nu a fost in stare sa reformeze sistemul de invatamant in acesti ani. Probabil ca studiile au aratat ca cu cat sunt mai prosti cu atat efortul de a-i convinge sa va voteze este mai mic.
   Iar acum sunt de vina profesorii… 🙂 🙂 Sunt si ei parte din sistem , dar sunt sigur ca cea mai pare parte s-ar fi adapta si la un sistem modern. De vina sunt toti imbecilii care au fost la putere pana acum si noi pentru ca v-am votat.

   (6)
  • John

   Rabinule…dar aia care-și iau bacul..nu au aceiași profesori?!! Sunt alti profesori? Terminați cu scuzele…unii învață iar alții …cu distractia..De ce unii pot? Nu le mai plângeți de mila la putorile ordinare care-și pica un amarat de bac..

   (13)
  • Paulsomy

   Rabine’ glonțul ti-l cumpăr eu….tu doar fă-ți rost de pistol!

   (3)
 3. ecologistul

  Derbedeule nu mai spune ! Profesorii sunt de vina ca parintii le sufla-n ciorba si satisfac toate capriciile tancilor pe care-i trimit la scoala cu multe ifoase de mici.Profesorii sunt de vina ca ajung mari ca tine si devin niste impostori care nici macar nu au un nume .

  (13)
  • șpriȚARUL PETROV

   Tovarășu bălan ! Când împingeai tava la cantina partidului prin anii 80 nu erai așa de negru la mațe !

   (0)
  • maca

   da ma fraiere,profesorii sunt vinovati,ai idee ce scoala se face chiar si la liviu?doar cu ore din clasa a 6 a la toate materiile, poti obtine rezultate,du te si te culca ca esti un expirat priceput la toate.
   ce rost isi mai au liceele cu zero admisi la bac?desfintate,da iute.
   au ajuns profesori aia de erau repetenti la mine in clasa de liceu.

   (-12)
 4. Alina

  Eu consider ca profesorii isi fac datoria la catedra, atata vreme cat elevii dau dovada de respect si interes fata de munca profesorului. Cunosc acesti profesori. Sunt oameni pregatiti, cu zeci de ani de experienta profesinala care stiu modela caractere, cand au „materialul”,care este constient ca viitorul nu sta in exclusivitate in mana profesorilor. Viitorul ti-l construiesti prin vointa.Si munca!

  (15)
  • John

   Dar tu …asta cu javra ..de unde știi că Alina e amarata..la cum scrii ii fi ceva ..spălător de mașini..fara de bac

   (2)
 5. radu

  eu nu inteleg cum ajung tinerii astia pana in clasa a 12-a, si nu sunt in stare de un 5 sau 6!!!!!??? ce fac profesorii? de ce ii trag prin scoli doar asa de dragul de a avea ore ?? pana nu le baga mintile in cap de mici, sa nu mai fie atat de siguri ca orice ar fi ei ajung pana in clase terminale……cine nu invata….la munca….. ca poate si ei se chinuie la scoala, si ii chinuie si pe alti !!!!!!!!!!

  (11)
 6. Walter Born

  Nu poate fi vorba de a cauta sau de a face pe cineva vinovat. Aici este vorba de mai multe chestii nefunctionale, de lipsuri profunde in sistem educational. In primul rind incepe ca ministri in sistemul de edcuatie care au provenit 100% din sistemul invechit sa nu zic comunist. Omeni fara viziune si fara sa vada realitatea unde se duce. Tot ce urmeaza sub ei, e din altceas materie prima. Sint si exceptii, dar rar.

  Avem de ar face cu un sistem de educatie adaptat la secol 18 pe cind ar trebui se practicam educatia pentru siecol 21.

  O gramada de profesii sint si vor fi depasite in curind. Administratie publica sub forma de acum in Romania se va confrunta cu reduceri in personal masiv. Numai este nevoie de vreo 90% din cei care umbla cu hirtii si stampile.

  Tot mai mult avem nevoie de omeni creativi si flexibili care stiu sa foloseasca informatiile si sa le prelucreaza sau sa creeze solutii pentru probleme viitorului. Numai are sens sa inveti de pe rost chestii pentru un test de bulemie si pe urma sa uiti totul. In schimb trebuie invata cum sa gasesti informatia, cum sa o evaluez si ce poti face cu ea.

  Undeva am citit si e adevarat ca acum oricine cu smartphone in mana are mai multe informatii la indemana de cit acum 20 de ani orice presedinta a unui tarii. Si ce facem cu asta? Nimic, condamnam in loc sa ne folosim si sa tragem concluzii.

  Scoala ideala ar motiva toti elevi individual sa exceleze in talentele lor individuale. Scoala romaneasca inca produce rotite pentru o industrie care o se dispare. Foarte mult va fi automatizat si pe urma, daca nu ne adaptam devenim un popor cu peste 50% in plus fara contributia la societate.

  Iar daca incepem imediat cu reforma profunda, si asta chiar daca doar sa copiam ceva din alta parte, exista o sansa pentru generatii viitoare. Ma rog cei care ies acum din sistemul existent au doar doua variante: sa voteze cu picioare (plecare din tara) sau sa ramana aici cu sanse reduse de a lupta cu un sistem care promoveaza conostinte/pile/legaturi.

  (13)
  • Eva Balazs

   De acord ! Intreg sistemul trebuie reformat , incepand cu clasa politica . Uitati- va ce oameni ajung in frunte ! Nu sunt pregatiti , sunt inculti . Da , si in invatamant sunt mari probleme , sunt trecuti elevii doar pentr ca scoala sa functioneze , sa fie ore . Problema e complexa , insa nu inteleg de ce nu luam exemplu de la statele unde s- a reglementat invatamantul ?

   (11)
 7. Pop Marius Nicolae

  Ce profil au ultimele doua licee : Lic.HCBeclean si Feldru ? Cei 21 de absolventi de la Liceul Sanitar Bistrita care n-au promovat examenul,nu au ce cauta in sistemul de sanatate ! Nici la vreun Colegiu postliceal! Sa-si ia mai intai Bac-ul! Cu respect,MNPop

  (13)
  • Walter Bornw

   Aici e fix problema. Care este legatura bacului care ar trebui sa fie o baza doar pentru o viata reusita si fericita? Nici una. Exista omeni capabili cu pasiune fata de profesia care practica si fara bac. Asa ca nu credeti ca poate se exista pasiune si in mediu asistentelor medical fara bac?
   Poate e o gresala la legi profesia cu bac? Nu ar fi bine sa poti face bac si pe urma profesia? Sau sa incepi cu 9-10 ani scoala facuta o profesie, oricare ar fi?

   (6)
  • coco

   Cele două sunt licee particulare, țin de Fundația ,,Henri Coandă”.

   (-3)
 8. Mirela M.

  Una dintre probleme e integrarea forțată a elevilor cu CES în învățământul de masă! Acești elevi au bulversat procesul de învățămâmt, cel mai bun exemplu e generală 4 care a decăzut în ultimul hal, iar la polul celălalt Liviu Rebreanu și Andrei Mureșanu școli unde chiar se face carte au doar un singur elev cu CES fiecare. Acești elevi cu cerințe educative speciale au învățământul special dar părinților le e rușine să aibă copii acolo negând astfel problemele propriilor copii.

  (11)
 9. Pop Marius Nicolae

  Domnule Walter, dumneavoastra proveniti probabil, din Europa de West! Stiti foarte bine, cum poti accede ,poti fii primit la Universitate ,la Drept, Medicina,Arhitectura, Filologie,Stiinte Politice, Politehnica, Business,etc…! Ati auzit de asemenea, despre Bacalaureatul diferentiat, gen SUA! Cei care sunt capabili, bine inzestrati genetic si dispusi la efort, reusesc! Altii, se multumesc cu mai putin iar restul,marea majoritate, fac munci de necesitate comunitara,fara de care ,de asemenea nu se poate trai civilizat! Stimate domn, ca medic, nu pot sa accept langa mine, o persoana incapabila sa ia nota 6!!, la examenul maturitatii! Sistemul sanitar este unul de maxima rigoare, disciplina si logica! Si mai e ceva, domnule:FAMILIA ,cei sapte ani de acasa! Cum si cine te pregateste pentru VIATA…!Asadar, domnule Born,ridicati stacheta si nu ganditi ca unii: merge si asa! Cu respect, dr.MNPop

  (1)
  • Walter Born

   Sustin idea ca o asistenta medicala este asistenta, nu medic. Ajuta, nu trateaza. Executa acte medicale doar la comanda si bine definite. E o meserie ca si alta. In Germania, Austria nu iti trebuie bacalaureat sa faci scoala de asistent medical si mai putin asistent medic dentar. Cunosc si cazuri de romani care au emigrat in tariile respective si au urmat scoalarizare de acollo…fara bac.

   Bacul de aici si nici notele nu au nicio valoare. Ca si cum nici „acollo” nu dau valoarea unui om. Poti avea talent si pasiune in tine fara sa ai invatat de pe rost totfel de chestii care pe urma ai uitat. Sistemul actual romanesc este un dezastru, nu doar pentru elevi ci si pentru profesori dedicati meseriei care trebuie sa aplica methodele din secol 1800.
   Trebuie sa ne oprim sa masuram omeni dupa „valorea” lor economic si se le ridicam pe podiu din cauzele profesionale.

   Ati mai zis ceva despre „bine inzestrati genetic”. Chiar? Adica ce insemnea mai excat pentru dvs.? Un pedigree potrivit ca la caini de rasa? Si cum arata, care specie de om ar fi cel mai potrivit? Alb si crestin ortodox/penticostal/martor sau evreu sau muslim? Sper ca am inteles gresit idea.

   Probabil am fost prea aspru. Imi cer scuze deja acum. Erau primele ginduri dupa citirea mesajului dvs. si nu ma pricep de cit sa fiu direct fara diplomatie.

   (2)
 10. Pop Marius Nicolae

  Domnule Born, nu ati inteles nimic! Imi pare rau ca ganditi astfel…! Cum credeti ca, puteti executa ceva, orice ,fara o cunoastere temeinica teoretica si mai ales, sa si intelegeti ceea ce faceti… Ati auzit de analfabetism functional ? Este trist ce se intampla in ultimul timp, in educatie, invatamant… Domnule, sunt mai tolerant decat credeti! Am in sange urme puternice romanesti,unguresti,germane,bulgaresti si cine mai stie, asa ca… Referitor la zestrea genetica si mosteniri prin ADN, ceea ce va spun se bazeaza pe cunostinte solide din facultate-materie- Genetica- Cunosc sute de exemple de acest fel…Va rog sa va cereti scuze de la dascali pentru ce ati afirmat : „”trebuie sa aplice metode din secol XVIII!””Avem profesori foarte buni, multi dintre ei bursieri in strainatate ! Totul incepe de acasa : ce vezi,ce auzi, cum te comporti, ce mostenesti…si tu alegi ce vei face ! Cu respect,MNPop

  (2)
  • cc

   Moştenirea genetică e o idee care e depăşită demontrată tocmai de zecile de studii.

   Aveți mare noroc că locuiți în România, unde ideea e încă acceptată…înnalte țări cu populație umană diversificată ați fi avut o plângere şi pe bună dreptate, mai ales că semnați cu numele real.
   Doc Mailhoux exemplu

   Iar ideea de dascăli cu metode din sec XVIII Walter Born are dreptate.

   Prima observație amenajarea fizică a claselor -aşezarea în bănci catedra în față , tabla în fața clasei…provine de atunci.

   Chiar modul de predare pe materii e azi chestionat.

   Finlandezii de exemplu inovează cer părerea inclusiv a copiilor cum să fie clasa mai bună. Apoi cunoştințele se asimilează folosind proiecte interdisciplinare.
   Clasele de robotică din Ro se orientează spre direcția respectivă.

   (0)
  • Walter Born

   @cc: Legislatie antidiscriminare este in efect si in Romania, doar ca nimeni nu prea face reclamatii. Ca de motiv ar fi plin internet si mai ales la ziare online. De acea ma gindesc ar fi bine se numai citesc nici pe aici. Si aici in ciuda faptului ca mai jos scrie reguli, unii parca sint mai presus si pot scrie ce vor, inclusif comentari de genul mai sus sau cu jigniri la persoana. Ma rog, asta se pare e cultura online: crud, grobian si la nivel care lasa de dorit uneori. Alt data jigniri sint imbracate cu camasa si „cu respect” unde nu se vede clar ca nu este. Acum o sa vine alt comentari a doctorului banuiesc tot cu respect de pe podest. Doar ca eu am pierdut respect din momentul cind s-a demascat cu expresia „genetic”.

   (-1)
 11. Deschideti ochii si o sa vedeti motivul real

  Oamni buni plecati de la o premiza gresita ca rolul invatamntului de masa este de a pregati copiii. Este total gresit rolul invatamntului de masa este acela dea face astfel incat copiii sa nu stea acasa cat mai mult din timpul in care AMBI parinti muncesc cu randament maxim si daca se poate pe bani cat mai putini. Asa ca din punct de vedere al statului nu are prea mare importanta daca copilul a luat sau nu Bacul atata timp cat statul a reusit sa-l tina 12 ani departe de casa, timp in care ambi parinti au lucrat direct sau indirect pentru stat.

  (1)
  • cc

   O opinie cu adevărul ei.
   De la o anumită vârstă copiii petre mai mult timp la şcoală decât acasă iar ceea ce se întâmplă în anturaj e mai important.

   (2)
 12. Victor Perdevara

  In 2007 cand am dat examenul de BAC la Grigore Moisil! Atunci au picat cam 14% dintr-o clasa. La mine in clasa au fost doar patru care nu si-au luat examenul, dar s-a copiat atunci cu cartea in banca. Examinatorul îi spunea unuia sa isi tina cartea deoparte pana trece comisia sa-i stampileze lucrarea si apoi poate sa copieze! Grigore Moisil a ajuns la 14% din cauza profesorilor indolenti si slabi pregatiti. Isi asteapta ziua de salariu asa cum o asteptam pe mama sa vina de la servici cand eram mici. Ce sa faci cu niste profesori care ei insasi nu ar putea promova examenele! Nu exagerez deloc cand spun acest lucru. In 2017 intreg liceul arata oribil si nimic nu se schimbase din perioada cand eram elev. O asa imagine mai vazusem prin scolile din Ucraina si Turcia! Propun sa il faca liceu o scoala profesionala. Avem nevoie de liftieri, mecanici, instalatori, electricieni…

  (4)
 13. Cipa

  C.c. la un elev in plina dezvoltare fizica daca il asezi nu perpendicular spre tabla, el o sa stea rasucit 4, 6 ore cea ce nu cred ca este inregula.

  (0)
 14. Pop Marius Nicolae

  Domnule Born, ma voi abtine pe viitor sa mai comenterz! Stiti ,de ce ? Nu are rost! Daca nu pricepeti(nu aveti pregatire medeicala)ca, sunt boli multe care se mostenesc genetic sau exista mari sanse sa le faci ,printre care :diadet,cancer, HTA, schizofrenie si multe altele, inclusiv boli rare genetice, boli familiale ,atunci, nu avem ce discuta! Cititi domnule Born,si dupa aceea comentati! Cititi despre degradarea structurii ADN,despre mutatii genetice, despre cauze si atunci poate,veti intelege de ce oamenii sunt diferiti(din foarte multe puncte de vedere!) si nu egali ca in comunism! Asadar, cu bine domnule! MNPop

  (-1)
  • Walter Born

   Nu era vorba de boli sau ceva de genul. Dvs ati catalogizat omeni dupa genetic apt de act medical sau de a deveni asistent medical. Nu altceva. Acum intorceti cuvintele ca sa indreptati o catalogizare rasista care ati exprimat clar. E foarte clar si limpede si nu aveti cum sa deviati acum din cele exprimate. Cum zicea si CC care din pacate scrie anonim sinteti bun de a deveni „client” pentru comisia antidiscriminare.

   (0)
 15. darwin

  cc si born sunt indoctrinati cu idei din noua era.Mai nou nici poponautii nu mai au nimic in neregula dar insasi anatomia sexelor contrazice noua propaganda

  (-2)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

 • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
 • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
 • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
 • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
 • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.